Çözüldü RTX 2060 Oyun Oynarken Ekran Kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fragturk

Decapat
Arkadaşlar aynı sorun bende de mevcut.

• RTX 2060
  • Ryzen 2700
  • DDR4 3200 RAM
  • Anakart ROG Strix X470-F Gaming
  • PSU 5 yıllık 750 Silver Zalman
Sürekli olmasa da günde 1 veya 2 kez görüntü ve ses gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Reset ve kapama tuşu çalışmıyor. Sizce ne olabilir? başına gelip de çözenler yok mu? HWMonitor voltage değerlerim resimdeki gibi fakat BIOS'ta +12 volt değerim 12.222 olarak gözükmekte.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,3 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu çıkarıp takmadım denerim yine ama. sistem tamamen kapanıyor ses mouse klavye açma kapama tuşları çalışmıyor.
Yine görüntü gelmiyorsa; birkaç şey tavsiye edebilirim bi denersin. Önce anakart chipset driverlarının yüklü ve ekran kartı driverlerinin güncel olduğundan emin ol. Sora bios güncel değilse bios güncellemesi yap ve dene sorun devam ediyorsa biostan xmp profili etkinse ram hızına bak 2933 mhz dan yüksek bir değerse 2933 Mhz olan profili seç tekrar dene sorun devam ediyorsa xmp ı devre dışı bırak ve tekrar dene. Bu arada ekran kartına güç veren kablonun doğru kablo olduğundan ve doğru yere takıldığından emin ol. Bunlar dışında bir de stress testlerinde cpu ve gpu ayrı ayrı kaç dereceye çıktığına bakıp sorunun ısıdan mı olduğu hakkında bir fikrin olabilir. Evde yapabileceğin şeyler bunlar :) Ha unutmadan bütün bunlardan sonuç alamazsan bir de monitörde diğer bir giriş varsa vga,dvi veya hdmi onlardan biriyle dene. Benim bilgisayarda ilk açılışta benzer bir problem yapıyor görüntü gelmiyor, bilgisayarcıya da götürdüm orda normal çalışıyor eve getiriyorum çalışmıyor. Şimdi hem hdmi hem vga kablo ikisi de aynı anda bağlı şekilde kullanıyorum. Windowstanda ikinci ekranı pasif yaptım öyle kullanıyorum sorun olmuyor ne alakası var dersen bulamadım bi alakasını, sorunu da bulamadım ama böyle bir çözüm buldum :)

Son düzenleme:
Yine görüntü gelmiyorsa; birkaç şey tavsiye edebilirim bi denersin. Önce anakart chipset driverlarının yüklü ve ekran kartı driverlerinin güncel olduğundan emin ol. Sora bios güncel değilse bios güncellemesi yap ve dene sorun devam ediyorsa biostan xmp profili etkinse ram hızına bak 2933 mhz dan yüksek bir değerse 2933 Mhz olan profili seç tekrar dene sorun devam ediyorsa xmp ı devre dışı bırak ve tekrar dene. Bu arada ekran kartına güç veren kablonun doğru kablo olduğundan ve doğru yere takıldığından emin ol. Bunlar dışında bir de stress testlerinde cpu ve gpu ayrı ayrı kaç dereceye çıktığına bakıp sorunun ısıdan mı olduğu hakkında bir fikrin olabilir. Evde yapabileceğin şeyler bunlar :)

Dediğin her şeyi yaptım. Az önce kasayı tekrar açtım kabloları söktüm tekrar taktım. Şu anda bekliyorum kapanmasını. Şüphe duyduğum tek parça var PSU onunda voltajına baktım multimetre ile +12v değeri 12.22 diğer değerleri de normal ama HWMonitor ve AİDA64 de +12V değeri 10.19 burası beni düşündürüyor. Isı değerleri grafik kartında 60 ı zor görüyor. CPU'da sıvı soğutma mevcut o da 30 ile 40 arası hareket ediyor.

Dediğin her şeyi yaptım. az önce kasayı tekrar açtım kabloları söktüm tekrar taktım. Şuanda bekliyorum kapanmasını. Şüphe duyduğum tek parça var PSU onunda voltajına baktım multimetre ile +12v değeri 12.22 diğer değerleri de normal ama HWMonitor ve AİDA64 de +12V değeri 10.19 burası beni düşündürüyor. Isı değerleri grafik kartında 60 ı zor görüyor. CPU da sıvı soğutma mevcut o da 30 ile 40 arası hareket ediyor.
Valla başka da aklıma birşey gelmiyor malesef ya.
Kardeşim bi de şunu deneyebilirmisin ? Ayarlar - Güç ve Uyku - Ek güç ayarları - Güç düğmelerinin yapacaklarını değiştir - Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir - Hızlı başlatmayı aç ( bunun yanındaki tiki kaldır) kaydet ve yeniden başlat bir de böyle dener misin ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı