RTX 2060 Super vs AMD 5700XT

Önerilenler arasında aslında hocam. Ama şu an bu konuyu açtım. MSI 3 sene garanti ve Nitroya yakın sıcaklık değerleri var. Onu düşünüyorum ama emin değilim halen. Ayrıca şu an indirimde ve Nitroya göre 176 lira daha ucuz.

Bence garantiye alıp Nitro alın.

Bence garantiye alıp Nitro alın.

Zaten sıkıntı burada :) Hangisi daha garanti onu bilmiyorum. MSI 3 sene garantili. Şu an daha ucuz ve Sapphire ile sıcaklık değerleri çok yakın. Nitro kendini daha kabul ettirmiş görünüyor ancak MSI daha sonradan çıktı diye biliyorum. Kullanıcısı daha az. Ama alıp memnun olanlar var. Çok büyük bir fark görülmüyor aralarında. Ancak 1 sene fark garanti bile aslında çok önemli oluyor.

Açıkçası her ikisi de Pulse'dan daha iyi diye düşünüyorum. Referans kart değil sonuçta. MSI'ın önceki versiyonlarından daha iyi yani Evoke gibi.

Belki fazla pimpirikleniyorum ama yorumları okuyunca insan işkilleniyor. Recep Baltaş gibi bir uzmanın da Sapphire hakkında söyledikleri endişemi iyice arttırıyor.

Screenshot_8.png

Burada olay olay ısınması değil daha çok kaliteli bir şekilde üretilmesi Nitro çok daha kaliteli bir şekilde üretilmiştir.
  • GPU'nun PCB'ye montajı: Burada kullanılan makinelerin kalitesi (Ör. ASUS AutoExtreme), GPU ile PCB arasındaki iletişimin kalitesini değiştiriyor. Yine kullanılan lehim malzemesi bile kaliteye etki ediyor.
  • Kullanılan PCB: Her üretici aynı sayıda katmana sahip PCB kullanmıyor. Daha çok katmana sahip PCB genelde daha kaliteli oluyor. Özellikle veriyolları arasında sinyal parazitlenmesi oluşmaması için farklı veriyolları farklı katmanlardan geçmeli.
  • Kullanılan bellekler: Her üretici aynı bellek modüllerini kullanmıyor. Kimisi SKHynix kullanıyor, kimisi Micron, kimisi de Samsung. Bu da kaliteyi ve performansı etkileyen bir unsur.
  • Kullanılan güç bileşenleri: kondansatörler, sigortalar, boğucu bobinler, MOSFET'ler, voltaj kontrolcüler ve HDMI level shifter yongaları da ekran kartı kalitesini belirleyen diğer etkenler.
  • Soğutmanın ne kadar önemli olduğunu zaten biliyoruz.
  • Yazılım ve BIOS konusu var bir de tabi.
GPU dışındaki her şeyden Sapphire sorumlu. Hatta GPU'nun test edilmesinden bile Sapphire sorumlu...
Sapphire diğerleri kadar kaliteli değil. Bunca yıldır gördüğüm konular arasında en çok sorun yaşayan kullanıcılar Sapphire ekran kartı sahipleri oldu hep.
Recep Baltaş'tan alıntıdır.

Son düzenleme:
Burada olay olay ısınması değil daha çok kaliteli bir şekilde üretilmesi Nitro çok daha kaliteli bir şekilde üretilmiştir.
  • GPU'nun PCB'ye montajı: Burada kullanılan makinelerin kalitesi (Ör. ASUS AutoExtreme), GPU ile PCB arasındaki iletişimin kalitesini değiştiriyor. Yine kullanılan lehim malzemesi bile kaliteye etki ediyor.
  • Kullanılan PCB: Her üretici aynı sayıda katmana sahip PCB kullanmıyor. Daha çok katmana sahip PCB genelde daha kaliteli oluyor. Özellikle veriyolları arasında sinyal parazitlenmesi oluşmaması için farklı veriyolları farklı katmanlardan geçmeli.
  • Kullanılan bellekler: Her üretici aynı bellek modüllerini kullanmıyor. Kimisi SKHynix kullanıyor, kimisi Micron, kimisi de Samsung. Bu da kaliteyi ve performansı etkileyen bir unsur.
  • Kullanılan güç bileşenleri: kondansatörler, sigortalar, boğucu bobinler, MOSFET'ler, voltaj kontrolcüler ve HDMI level shifter yongaları da ekran kartı kalitesini belirleyen diğer etkenler.
  • Soğutmanın ne kadar önemli olduğunu zaten biliyoruz.
  • Yazılım ve BIOS konusu var bir de tabi.
GPU dışındaki her şeyden Sapphire sorumlu. Hatta GPU'nun test edilmesinden bile Sapphire sorumlu...
Sapphire diğerleri kadar kaliteli değil. Bunca yıldır gördüğüm konular arasında en çok sorun yaşayan kullanıcılar Sapphire ekran kartı sahipleri oldu hep.
Recep Baltaş'tan alıntıdır.

Hangisini alacağım şaşırdım. Az para vermiyoruz. Birini alıp sonra niye diğerini almadım diye düşünmek istemiyorum. Dolar da yükseliyor. Bir daha bu indirimleri görmek zor olma ihtimali var.

Yabancı kanallarda bile Nitro hep beğenilmiş. MSI ise ortalama olarak iyi deniliyor. Nitroya eşdeğer tutulmuyor. Fiyat performans olarak Gigabyte da söylenmiş.

Ayrıca daha az ısınan daha kaliteli parçalarla üretiliyor anlamına gelmiyor mu? Sonuçta o ısıyı azaltmak kolay olmasa gerek. Malzeme kalitesi vs düşükse ısının daha yüksek olması gerekiyor dimi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sapphire rx5700xt nitro + almanız yeterli ben pulse Modelini kullanıyorum sadece bellek sıcaklığı yönünde şüphelerim var başka hiç bir sorunla karşılaşmadım küçük sürücü hataları hariç.

IMG_20191218_222321~2.jpg

Fiyatları aynı hemen hemen. Güç olarak kıyaslamak doğru değil ama ortalama 3200 TL bir bütçe koyarsan bu iki kart çıkar karşına.
Önerilenler arasında aslında hocam. Ama şu an bu konuyu açtım. MSI 3 sene garanti ve Nitroya yakın sıcaklık değerleri var. Onu düşünüyorum ama emin değilim halen. Ayrıca şu an indirimde ve Nitroya göre 176 lira daha ucuz.

İkiside güzel kart nitro gaming x.nİTRO Kullanıyorum memnunum.Ama x modelide güzel.Ben olsam x'i alırdım.200 tlye yakın bir bütçe artışın olacak.Ram yada işlemciyi 1 tık daha iyi alabilirsin belki.İki karttada alacağım verim aynı olacak.Çok iyi kartlar.

RTX 2060 Super ışın izleme sebebiyle bir adım önde. Fakat 5700XT ile daha fazla FPS alacağınızı düşünüyorum. Tercih sizin.

Başlık muazzam bilgilerle dolmuş :) oturup tek tek okumak lazım. Ondan sonra kart ile alakalı yorum yapacağım kullanan ve memnun kalan biri olarak.

Hangisini alacağım şaşırdım. Az para vermiyoruz. Birini alıp sonra niye diğerini almadım diye düşünmek istemiyorum. Dolar da yükseliyor. Bir daha bu indirimleri görmek zor olma ihtimali var.

Yabancı kanallarda bile Nitro hep beğenilmiş. MSI ise ortalama olarak iyi deniliyor. Nitroya eşdeğer tutulmuyor. Fiyat performans olarak Gigabyte da söylenmiş.

Ayrıca daha az ısınan daha kaliteli parçalarla üretiliyor anlamına gelmiyor mu? Sonuçta o ısıyı azaltmak kolay olmasa gerek. Malzeme kalitesi vs düşükse ısının daha yüksek olması gerekiyor dimi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep beyin söylediği eski ekran kartları için geçerli olabilir bence siz en iyisi Pulse alın zaten garantisi yok mu bir sıkıntı oldu mu verirsiniz garantiye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı