RTX 2060 Super vs AMD 5700XT

İkiside güzel kart nitro gaming x.nİTRO Kullanıyorum memnunum.Ama x modelide güzel.Ben olsam x'i alırdım.200 tlye yakın bir bütçe artışın olacak.Ram yada işlemciyi 1 tık daha iyi alabilirsin belki.İki karttada alacağım verim aynı olacak.Çok iyi kartlar.

Sistemi kurdum hocam. Ryzen 5 3600 ve 2x8 GB RAM var. İmzamdan da görebilirsiniz. İmkanım olsa 650W güç kaynağını da değiştireceğim. High Power 650W Absolute PSU'nun belki 8 senesi olmuştur. RX 5700 XT'yi bir süre idare eder mi bilmiyorum. 8 PIN ve 6 PIN PCIE bağlantısı var onun için de dönüştürücü almam gerekiyor. Yani 6 PIN'den 8 PIN'e.

Genel olarak Nitro öneriliyor. MSI'ın çok kötü olduğunu düşünmüyorum ancak termal padleri yarım koyması sıkıntı olmuş. Bunun dışında Sapphire'e göre 1 sene fazladan garantisi olması oldukça iyi. MSI biraz daha sonra çıktı galiba yavaş yavaş kullananların sayısı artacaktır mutlaka. Daha iyi indirim gelir mi bilmiyorum. Dolar da artıyor. Bir daha bu indirimleri bulamazsak şaşırmam.

Bazen erken davranmak iyi olurken bazen de olumsuz oluyor.
WhatsApp Image 2019-12-19 at 17.09.10.jpeg
WhatsApp Image 2019-12-19 at 17.08.37(1).jpeg

Recep beyin söylediği eski ekran kartları için geçerli olabilir bence siz en iyisi Pulse alın zaten garantisi yok mu bir sıkıntı oldu mu verirsiniz garantiye.

Evet ben de eski kartlarda daha geçerli olduğunu düşünmeye başladım. Hele de en üst seviye Nitro konusunda.

Pulse'ı da düşündüm ama kasamın soğutmasına pek güvenemiyorum. Thermaltake View 27'de üst kısım kapalı ve oraya egzoz fanı takılamıyor. Önde 3 tane Riing fan var ve arkada 1 tane egzoz fanı var. Üstüne AMD kartlarının yüksek sıcakları dolayısı ile soğutması en iyi olanı tercih etmeye biraz mecburum. Gerçi bu durumda MSI bazı açılardan daha iyi soğutuyor.

Açıkçası ülkedeki garantiye de güvenemiyorum. :( Bu yüzden alırken doğru seçim yapmak önemli diye düşünüyorum. MSI ve Sapphire aynı servis garanti veriyormuş galiba. Service Point.

5700 XT’nin sorunları devam ediyor mu hala ? Veya ileride aynı problemleri tekrar yaşatması olası mıdır ? Fps den feragat edip rahat oynayabilmek için 2060 Super almayı planlıyorum ama hala tam karar veremedim

5700 XT’nin sorunları devam ediyor mu hala ? Veya ileride aynı problemleri tekrar yaşatması olası mıdır ? Fps den feragat edip rahat oynayabilmek için 2060 Super almayı planlıyorum ama hala tam karar veremedim
Sıkıntı yaşayan pek yok şuan hiç yaşamayan baya fazla var bence RX 5700 XT alın.

Advanced Edition’un farkı nedir ? 2700 tl ye gigabyte 2060s windforce inmişti geçenlerde,onun inmesini mi bekleyeyim tekrar yoksa bunu almam 500 lira farka değer mi

O konuda bilgim yok ama pek değeceğini zannetmiyorum. Bunun birde OC versiyonu var. Yani Asus daha kalitelidir mutlaka. Bir tık soğutması daha iyidir belki ufak performans farkı da vardır tahminim. Ancak değer mi tartışılır.

Ancak 2070 supere şöyle güzel bir indirim gelse de 3400 civarlarına düşse RX 5700 XT'den vazgeçerim :) Ama bu fiyatlara düşmesi çok zor görünüyor. Belki özel kampanyalar ve banka puan indirimleri vs eklenirse bir ihtimal.

O konuda bilgim yok ama pek değeceğini zannetmiyorum. Bunun birde OC versiyonu var. Yani Asus daha kalitelidir mutlaka. Bir tık soğutması daha iyidir belki ufak performans farkı da vardır tahminim. Ancak değer mi tartışılır.

Ancak 2070 supere şöyle güzel bir indirim gelse de 3400 civarlarına düşse RX 5700 XT'den vazgeçerim :) Ama bu fiyatlara düşmesi çok zor görünüyor. Belki özel kampanyalar ve banka puan indirimleri vs eklenirse bir ihtimal.
Muhteşem Cuma ve KDV indiriminde bile soğutması vs... iyi modeller 4K altına düşmedi diye hatırlıyorum. Bu sebeple bende MSİ RX 5700 XT GAMİNG X aldım.

Çok ufak tefek sorunlar kaldı toplasanız 2-3 sorun ya vardır ya yoktur.2-3 Hafta içinde alacağı güncellemelerle düzelir diye ümit ediyoruz.Nitro kullanıcısıyım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı