RTX 2060 Super vs RX 5700 XT

Hocam çok detayını bilmiyorum ama çok fazla crash olduğundan bahsetmişler oyunlarda. Masaüstünde ve oyunlarda donmalardan
Oyunlarda 90 c üstü ısısı bar
Yani eski kartlardan daha sorunlu görüyor, alıp da memnun kalan olmamış henüz reddit’te.
Tek fan olayına gelirsek zamanında mining yaptığım için biliyorum. Tek fanlı 1080 TI 78C’yi %100 yükte 7/24 çalışırken geçmiyordu.
90 üstü tek fanlı bir kart için de çok çok fazla.
Kartın MAX sıcaklığı 120 derece diye okudum eğer doğru ise 90 derece bu kartın normal ısısı demektir.
Şu artık bilinen bir gerçek insanlar AMD kartları iyi çalılıyorsa dirver güncellemeye korkuyor acaba bozulur mu diye.
RTX serisine bakarsanız yine sorun yaşayanların büyük çoğunluğu Ryzen işlemci kullanıyor.
2600 RTX kartlar için 1080P’de yetersiz dediğimde kızıyorlar sonra alıp burada performans alamıyorum diye konu açıyorlar.

RTX serisine bakarsanız yine sorun yaşayanların büyük çoğunluğu Ryzen işlemci kullanıyor.
Ryzen kullananlarda genellikle tek kanal RAM kullanıyor. Sorun yaşayanların büyük çoğunluğu.

Stuttering sorunun bir çok nedeni var. Son zamanlarda fark ettiğim bir sorun: Kullanılmayan RAM'in büyük bir çoğunluğunun Standby Memory'e aktarılması. Bir programla sınırlama getirince sorun çözüldü. Sorun neyden kaynaklanıyor, Windows'tan tabii ki de. Şimdi Ryzen'e suç atmak hoş olur mu?

Hem başka bir sorunda sürekli sistenlerde güç kaynağından kısılması. Adam RTX 2060 almak için güç kaynağından kısıyor. Hâlbuki diğer parçalara yatırım yapsa daha iyi bir oyun keyfi yaşayacak. Yüksek FPS maalesef daha iyi oyun keyfi zannedeliyor... Oysaki önemli olan sabit FPS alabilmek.

Ryzen kullananlarda genellikle tek kanal RAM kullanıyor. Sorun yaşayanların büyük çoğunluğu.

Stuttering sorunun bir çok nedeni var. Son zamanlarda fark ettiğim bir sorun: Kullanılmayan RAM'in büyük bir çoğunluğunun Standby Memory'e aktarılması. Bir programla sınırlama getirince sorun çözüldü. Sorun neyden kaynaklanıyor, Windows'tan tabii ki de. Şimdi Ryzen'e suç atmak hoş olur mu?

Hem başka bir sorunda sürekli sistenlerde güç kaynağından kısılması. Adam RTX 2060 almak için güç kaynağından kısıyor. Hâlbuki diğer parçalara yatırım yapsa daha iyi bir oyun keyfi yaşayacak. Yüksek FPS maalesef daha iyi oyun keyfi zannedeliyor... Oysaki önemli olan sabit FPS alabilmek.
Söylediklerine katılıyorum ama Ryzen’de ekstradan optimizasyon sorunları nedeniyle (hem oyun hem Windows) ekstradan stuttering sorunu oluyor, bunun çözümü için videolar var YouTube’da.
Hocam sonuç olarak anlatmak istediğim AMD genel olarak Intel ve Nvidia gibi “tak çalıştır “ sistemi değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı