RTX 2060S'li sistem kapanıyor

sartuos

Hectopat
Katılım
23 Temmuz 2019
Mesajlar
76
Merhaba, 2020 yılında topladığım masaüstü bilgisayarım önceden az olan bir hata şu an sıklıkla yapmakta.

Hata:
1- bilgisayara veya masaya temas edince bilgisayar monitör ile bağlantıyı kesiyor ve kasada ki fanlar çok hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor.

2- sadece temas halinde değil bazen oyunlarda aynı sorun yine oluyor veya oyunda olmadığım halde yine aynı sorun oluşuyor.

Yani kısacası bilgisayarım bir şekilde monitör ile bağlantısı kesiliyor kasadaki fanlar son hız çalışıyor reset atarak kendine geliyor ve sonra yine aynı sorun devam ediyor.

Bilgisayar önemli parçaları;

Anakart: MSI B460M Pro soket 1200 DDR42933 VGA DVI HDMI M.2 USB 3.2 mATX.

İşlemci: İ5 10400F

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming 8 GB GDDR6 256bit DX12.

SSD: Samsung 970 EVO MZ-V7E500bw 500GB 3400/2300MB/s NVMe M.2 SSD disk

PSU: Cooler Master MWE 650W 80+ Bronze 2X aktif PFC 120 mm.

RAM: 2 adet G.Skill Ripjaws V 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM.

Önemli bilgi: Arızalı olmayan RAM ile denedim ve aynı sorun yine oldu. Yani kısacası RAM'lerimde arıza yok.
 
Son düzenleme:
Güç kaynağında olabilir problem. Güvenilir bir bilgisayarciya götür kasayı farklı bir güç kaynagiyla denesin.
Evimde kardeşiminde bilgisayar kasası var onunla deneyebilirmiyim ki? Bir de ne kadar önemli bilmiyorum ama PSU tarafına kabloyu takınca elektrik sesi geliyordu bazen.

Şunu da eklemek istiyorum. Gerek sinirden ve aceleden hangi fan'dan ses geldiğini dikkate almadım. Kasa fanı, ekran kartı fanı, PSU fanı veya işlemci fanı.
 
Son düzenleme:
Evimde kardeşiminde bilgisayar kasası var onunla deneyebilirmiyim ki? Bir de ne kadar önemli bilmiyorum ama PSU tarafına kabloyu takınca elektrik sesi geliyordu bazen.

Kardeşinin kasasındaki güç kaynağı sistemi besleyebilecek guctemi yani kaç w? Kabloyu takınca gelen ses normal onda bir şey yok.
 
Maalesef akşama kadar deneme şansım yok iş yerindeyim ama Cooler Master MWE 600W 80+ güç kaynağı bu.

Dostum senin PSU'nu biliyorum, zaten yazmışsın. Kardeşinin PSU sunu öğren eve geçtiğinde uygunsa onunla denersin sistemi. Bu işlerden pek anlamıyorsun biraz zorlanacaksin haberin olsun şimdiden.
 
Tamamdır o zaman. Yanlış anladım kusura bakma. Kolay gelsin.
Estağfurullah benim yazdığım kelime eksikliğinden dolayıdır o. Akşam denediğim taktirde buraya tekrar bilgi yazarım, iyi günler.

Eve geldim, oyun açıp tekrar hatayı almayı denedim ve aldım. Aygıt Yöneticisinden kontrol ettim ve "Temel Sistem Aygıtı" kısmında ⚠️ bu işaret gözüküyor.
1699285308803.png


Sorunla alakalı mı sizce?
 
Son düzenleme:
Vakit kaybetmeden güç kaynağını dene, sorunun güç kaynağında olmadığını anlarsak ondan sonra yoğunlaşırız bu gibi şeylere.
 

Geri
Yukarı