RTX 2070 Hataları

Valla bende de RTX 2070 Gigabyte Aorus Extreme ekran kartı vardı garantiye gönderdim. Ekran kartı programı Aorus Extreme`de sıcaklığı 65 dereceye sabitle diyorum kasanın kapağı etrafı açık olduğu halde 74-76 derecelere çalışıyor diye garantiye gönderdim.

Ekran karti veya CPU'lara sorunlari yuzunden saldirmak mantiksiz. Iki markanin da cozemedigi sorunlar var ve bunun hakkinda bir sey yapmaya calisiyorlar.

Bunun sıkıntısını bizler çekmek zorunda değiliz hocam. Para verip alıyoruz ve bu tarz sıkıntılar insanın canından bezdirebiliyor. Saldırı kelimesi hoş değil ama eleştiriyi hak ediyorlar demek ki. Daha düzgün sorunsuz ürün çıkartsınlar.
Micron hatalı bir üretici ise, Micron bellek kullanan Asus kart almak zorunda değilsiniz.

İyi de almadan önce bunu herkesin bilmesine imkan var mı ? Ancak derin araştırmalar yapılacak sorup soruşturulacak ki buna rağmen bazı şeyler net belli olmayabiliyor.

Ben de AMD kart var birkaç sıkıntı var diye ve bazı yorumlar okudum diye bundan sonra Nvidia kart alayım diye düşünüyordum. Ama anlaşılan Nvidia da sıkıntılı olabiliyormuş.

Bunun sıkıntısını bizler çekmek zorunda değiliz hocam. Para verip alıyoruz ve bu tarz sıkıntılar insanın canından bezdirebiliyor. Saldırı kelimesi hoş değil ama eleştiriyi hak ediyorlar demek ki. Daha düzgün sorunsuz ürün çıkartsınlar.
Demeye calistigim sey o degil. Bilgisayarla ugrasan kitlenin markalara saldirip insanlarin fikrini yanlis bilgiler ile celmeye calismasi. Mesela AMD'nin asiri isindigini soyleyip Intel'e yonlendirmek gibi.

Demeye calistigim sey o degil. Bilgisayarla ugrasan kitlenin markalara saldirip insanlarin fikrini yanlis bilgiler ile celmeye calismasi. Mesela AMD'nin asiri isindigini soyleyip Intel'e yonlendirmek gibi.

Haklısınız öyle kötü bir niyet varsa ona ben de karşıyım hocam. Tabi ki tek bir ürün hatasında genelleme yaparak kötüleyerek insanları yanlış yönlendirmeye çalışmamak lazım.

Ben AMD de kullandım NVIDIA da kullandım, hangi firmanın neyi iyi veya kötüyse belirtirim. Fan boy değilim işim olmaz. Ben sakın NVIDIA almayın gibi bir şey söylemedim. Dediğim gibi bu bilindik bir sorun hatta NVIDIA Micron ile çalışmama kararı alıp 2080 ve üstüne Samsung RAM kullanmaya başladı. Benim dediğim şu madem Micronlarda problemler var ve daha önceki ASUS R9 280X'imde de sorun yaşadım, ASUS neden hala Micron kullanıyor? Herkes cebine girenin peşinde işte.

Bu kartlarda VRAM sorunu çok var sanırım, ekranda renkli çizgiler çıkıyor mu? Muhtemelen donanımsal bir sorun var kartınızda.
Evet, belleklerden kaynaklı sorun var kartta. Furmark uygulamasını açıp Stress tuşuna bastığım an ekranda rengarenk çizgiler oluşuyor ve 30 saniye sonra PC donuyor, 2-3 dakika sonra kendine geliyor.

Üreticiler bu kartları test aşamasına sokmuyor mu? Karta DisplayPort kablosunu takıp ekrana görüntü gelmiş ise üretimden başarılı olarak çıkmış mı görünüyor? Veya bu Micron denilen RAM üreticisi RAM'lerini hiç mi kontrol etmiyor da ceremesini biz çekiyoruz. Daha önce başka ASUS kartımda da Micron vardı ve yine aynı sorunlarla karşılaştım. Micron markasının M'sini gördüğünüz an uzaklaşın ve bir daha ASUS asla.
Böyle şeyler normaldir. Sıfır lüks araba al onunla bile bir sürü sorun yaşayabilirsin. Arkadaşım sıfır aldığı jaguar nedeniyle firma ile mahkemelik oldu.
Her üründe olan şeyler bunlar.
AMD'nin sorunu farklı bir sorun, bunu insanlara anlatamıyorum. Yazılım sorunu var AMD'de.
Evet, belleklerden kaynaklı sorun var kartta. Furmark uygulamasını açıp Stress tuşuna bastığım an ekranda rengarenk çizgiler oluşuyor ve 30 saniye sonra PC donuyor, 2-3 dakika sonra kendine geliyor.
O zaman yolla hocam, büyük ihtimalle değişim olur.

O zaman herkes bir şeyleri hiç bir yere yazmasın insanlar ne sorun olduğunu bilmesin millet kendi kafası halinde yaşasın değil mi? Güzel düşünce kutluyorum. İnsanlar bir şeyleri görsün diye biz yazıyoruz yani haberdar olsunlar böyle bir sorun var bilgileri olsun diye. Başkalarına yararınız dokunmasını istemiyorsanız siz öyle yapabilirsiniz.

Micron markasının bir çok vukuatı var. İnternete Micron problem yazarsan bir ton konu bulabilirsin. Sıkıntısız olanları da var veya şuan sıkıntı olmaması daha sonra olmayacağı anlamına da gelmiyor hocam. Şans işi diyelim bu Micron RAM'ler.
Hocam bende burda insanlara faydalı olup onların tavsiyelerinden fayda sağlıyorum. Ama sizin yaptığınız sadece marka ve ürüne eleştirel yaklaşım yapmanız.Piyasada binlerce RTX Serisi ekran kartı kullanıcısı var ve hatalı veyahut eksik güncelleme içeren bir ürün geldi diye tüm seri veya üreticinin dıdısının dıdısına kadar eleştirmek faydadan ziyade sadece isyandır.Şöyle düşünün bugüne kadar veyahut şuanda kullandığınız bir ürünü/cihazı o kadar zaman kullanırken ve memnunken birileri ondan mağdur oluyordu. Bu iyileri kötü kötüleri iyi yapmaz.Kaldı ki herhangi bir ürünün arkasına sorunları veyahut şikayetleri yazın en sevilen tutan üründe bile bu tarz konular görürsünüz...

Hocam bende burda insanlara faydalı olup onların tavsiyelerinden fayda sağlıyorum. Ama sizin yaptığınız sadece marka ve ürüne eleştirel yaklaşım yapmanız.Piyasada binlerce RTX Serisi ekran kartı kullanıcısı var ve hatalı veyahut eksik güncelleme içeren bir ürün geldi diye tüm seri veya üreticinin dıdısının dıdısına kadar eleştirmek faydadan ziyade sadece isyandır.Şöyle düşünün bugüne kadar veyahut şuanda kullandığınız bir ürünü/cihazı o kadar zaman kullanırken ve memnunken birileri ondan mağdur oluyordu. Bu iyileri kötü kötüleri iyi yapmaz.Kaldı ki herhangi bir ürünün arkasına sorunları veyahut şikayetleri yazın en sevilen tutan üründe bile bu tarz konular görürsünüz...
Markaya eleştirel yaklaşımım asıl şuan başlayabilir. Garanti için yazdım ASUS'a yarın UPS kargo ürünü evimden gelip alacak işleyişi ve ASUS'un garanti servisi ile sıkıntı yaşarsam buradan bilgilendirme yaparım insanların ASUS garantisi ile ilgili bilgisi oluşur en azından. Markayı zedeleyecek bir şey yazmadım fakat bu 2. ASUS kartım ve 2. sorunum ondan dolayı tepkim fazla oldu.
22.09.2019'da ASUS'a kartımın garanti sürecini başlatmaları için yazmıştım. Bana otomatik UPS kargo kodu tanımlandı ve 24.09.2019'da UPS kargo evime gelip ürünümü aldı ve 26.09.2019'da ASUS'a teslim etti. O tarihden beri durum sabit olarak böyle görünüyor:

indir.png

Güncelleme: Sonunda bugün iade süreci başlamıştır diye bilgi geçmişler fakat beni daha arayan soran olmadı nasıl ilerleyecek durum bilmiyorum.

asus.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı