215W ekran kartının tam yükte harcadığı güç. Fakat bunun üzerine overclock ile çıkmak mümkün.(Limitlerini bilmemekle birlikte kartın en azından 250W kadar çıkabildiğini varsayıyorum.) kasa içerisindeki SSD, HDD, fanlar, RAM vb tüm bileşenlerin aşağı yukarı 50 Watt kullandığını sallarsak 350W-385W kullanabilmesi teorik olarak mümkün. 500W 80+ bronz sertifikalı bir güç kaynağı size minimum 400W garantisi veriyor. Kısacası limitin o kadar yukarısında da değiliz böyle bir senaryoda.
Böyle bir durumda PSU'nun uzun ömürlü olması için en azından 600W 80+ silver/gold tercih etmek mantıklı. Fakat 750W almaktan bir zarar gelmez, cebinize gelen zarar dışında elbette. Benim elimde üç sistem var birisi 750W Bronze(6 yıllık GX-2 750W), diğeri 600W Gold(High Power) üçüncüsü 750W Gold(High Power) kullanıyor.
Bana sorarsanız güç kaynağının gerçek kalitesi zaman içerisinde ortaya çıkıyor, alındığı gün çalışıp çalışmaması ile değil. Bu sebeptendir ki çok kaliteli güç kaynakları genelde 5 yıl ve üzeri garanti ile satılıyor.