RTX 2070 Super VS RX 5700 XT

HeraklesTR

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar yakın bir zamanda PC toplayacağım ve ekran kartı ve anakart seçiminde arada kaldım. Anakart tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: Ryzen 7 3700X

1. Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

2. Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX2070 Super Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

3. Ekran kartı:

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun. Ekran kartında tabii ki Nvidia seçmeni şiddetle öneririm ve yanı sıra edindiğim tecrübelere dayanarak Gigabyte ekran kartlarının çok fazla sorun çıkardığıdır. Çoğu arkadaşım Gigabyte marka ekran kartlarında çeşitli sorunlar yaşamakta. Sizlere tavsiyem ASUS veya MSI gibi markalardan ekran kartı satın almanız. Tercih ettiğiniz işlemci gayet kuvvetli. Anakartta ise Ryzen kullanacağınız için çok çeşit öneri mevcut. Bu sisteme minimum 3600 Mhz Ram gider açıkçası. Anakartınızı 4266 Mhz alırsanız upgrade zamanında da sıkıntı yaşamazsınız.

Bütçenize 500-600TL daha ekleyebilirseniz işlemciniz de güçlü bu yüzden 2080S alırsanız çok çok iyi olur.Daha 2-3 ay önce bu 2070S Vatan'da 3999TL'ydi.Kısacası 2070S'e 5500TL vermem.Msi 2080S Ventus OC modelini kullanıyorum gördüğüm maksimum değer Control'de 2K Ultra ayarlar RT açık 72 derece olmuştu.

Öncelikle hayırlı olsun. Ekran kartında tabii ki Nvidia seçmeni şiddetle öneririm ve yanı sıra edindiğim tecrübelere dayanarak Gigabyte ekran kartlarının çok fazla sorun çıkardığıdır. Çoğu arkadaşım Gigabyte marka ekran kartlarında çeşitli sorunlar yaşamakta. Sizlere tavsiyem ASUS veya MSI gibi markalardan ekran kartı satın almanız. Tercih ettiğiniz işlemci gayet kuvvetli. Anakartta ise Ryzen kullanacağınız için çok çeşit öneri mevcut. Bu sisteme minimum 3600 Mhz Ram gider açıkçası. Anakartınızı 4266 Mhz alırsanız upgrade zamanında da sıkıntı yaşamazsınız.
Biraz araştırdım fps değerlerini sıcaklık değerlerini hocam gigabyte 2070s f/p olarak gördüm. Ram 3600 mhz cl 16 anakartıda auros x570 elite olarak düşünüyorum eğer daha iyi olur dediğiniz birşey varsa önerinizi bekliyorum.
Bütçenize 500-600TL daha ekleyebilirseniz işlemciniz de güçlü bu yüzden 2080S alırsanız çok çok iyi olur.Daha 2-3 ay önce bu 2070S Vatan'da 3999TL'ydi.Kısacası 2070S'e 5500TL vermem.Msi 2080S Ventus OC modelini kullanıyorum gördüğüm maksimum değer Control'de 2K Ultra ayarlar RT açık 72 derece olmuştu.
Hocam bende msi alırsam anakartı aorus x570 elite değilde b450 tomahawk max yaparak almayı düşünüyordum bütçem yetmiyor maalesef teşekkür ederim yorumunuz için öneriniz varsa açığım.
Hocam amd seçme yönüm neredeyse aynı fps değerleri hatta bire bir denilebilir o yüzden kafam çok karışık 😂

Hemen hemen aynı performans verecek iki kart ve aralarında neredeyse 1.800₺ fark var. RTX güzel bir deneyim fakat, 1.800₺ farka kesinlikle değmez. Hele ki bu devirde hiç alınmaz. Benim düşüncem RX5700XT yönünde olacaktır. Aralarında 300-500 lira olsaydı Nvidia derdim ama fark fazla. Shappire Nitro, Gigabyte'ın bu modelinden çok daha başarılı, onu tavsiye ederim.

Yeni nesil kartları bekleseniz daha iyi olur gibi.
Hocam en fazla 1 ay daha beklicem ilk sistemim olacağı için çok sabırsızlanıyorum.
Hemen hemen aynı performans verecek iki kart ve aralarında neredeyse 1.800₺ fark var. RTX güzel bir deneyim fakat, 1.800₺ farka kesinlikle değmez. Hele ki bu devirde hiç alınmaz. Benim düşüncem RX5700XT yönünde olacaktır. Aralarında 300-500 lira olsaydı Nvidia derdim ama fark fazla. Shappire Nitro, Gigabyte'ın bu modelinden çok daha başarılı, onu tavsiye ederim.
Peki hocam x570 almama gerek varmı sizce yoksa tomahawk max gibi bir anakart bana yetermi tamamen oyun odaklı olucak sistem.

Peki hocam x570 almama gerek varmı sizce yoksa tomahawk max gibi bir anakart bana yetermi tamamen oyun odaklı olucak sistem.
Aşırı fazla overclock denemeleri yapmayacaksanız, Tomahawk max, her anlamda yeterli olacaktır, X570'e kesinlikle gerek yok bana göre. Normal ve kararında yapılacak overclock işlemleri için tomahawk max gayet yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı