Çözüldü RTX 2070'li Sistemde Performans Alamama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Great689

Kilopat
Yer
Ünye, Ordu
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar.

Bir sürü konu açtım. Sistemi topladım. Sonuç yine aynı. Gittim i7-9700K işlemci aldım. Eski işlemcim i7 6700K idi. Darboğaz oluyor diye. Aynı takılmalar yine var. Galiba bana monitör aldıracak bu sistem. Hala çözemedim ve çok sıkıldım. Sistemi size yazayım tekrar:
  • * İşlemci: Intel Core i7 9700K Soket 1151 3.6GHz 12MB Önbellek 8 Çekirdek 14nm İşlemci
  • * Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm
  • * Ekran Kartı: Asus ROG Strix RTX 2070
  • * Anakart: Gigabyte Z390 Gaming X Anakart
  • * Depolama: Samsung 960 EVO M.2 SSD 500 GB ve 1TB Seagate Harddisk
  • * Kasa ve PSU: Thermaltake Core v51 750w PSU
  • * Bellek: Corsair 3000 MHz (2x8) 16GB RAM
  • * Ekran: AOC G2460PG 1ms 144 Hz G-Sync monitör
Monitör 1080 P diye mi böyle takılmalar oluyor anlamıyorum. Monitörü çok seviyorum. 2K alıp düşük FPS oyun oynamak istemiyorum. Amacım 1080 P ekran kartı almak. Bu elimde olan 2070' i de satmak olacak. Aklımda olan ekran kartı 1070 Ti veya 2060 olabilir. Sizden bu sisteme ve monitöre uygun tam bir 1080 P canavarı olan güzel bir ekran kartı önermenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim. Bu arada anakartın arka jak girişine kulaklık veya hoparlör taksam kasanın içinde bir cızırtı sesi var o bana geliyor. Ama ön jak girişlerinde bir sorun yok. Çok önemli bir şey mi bu olay? Buna da cevap yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Çözüm
Bende kartı servise vermiştim ve iade kararı çıkmış. Şu anda bende 5700XT arayışlarına girdim. Sorundan tamamen kurtuldunuz mu hocam memnun musunuz?

Galiba 5700XT alacağım. Kafamda MSI X Trio 2070 Super almak vardı ancak sizde Super modellerde de sorun yaşamışsınız ama şimdi sorun yine devam ederse RTX 2070'e çok üzülürüm ya.

Hocam ben RTX 2070 de sorunu hâlâ yaşıyordum. 5700 alınca sorunum düzeldi. Nedense o 2070'i takınca bazı oyunlarda kart kullanımı anlık düşüyor. Ve drop sorunu oluyordu. 5700 ile sorunu çözdüm. Şu an her şey yolunda.
Hocam testlerde kart sorunsuz gorunuyor. Granti geri gonediyor sorun yok diye. Ben iade hakkimi kullanarak geri iade ettim. RX 5700XT bekliyorum.
Hocam TR'deki servis yardım etmiyorsa, globala söyle. Şu anda RX 5700 serisinde de aynı hata var. TR'nin sıkıntısı, ekran kartları çabuk giden bir model değilse eski revizyon. Bu yüzden Newegg'den alıyorum ürünlerimi ve Amazon'u da kullanıyorum. RTX 2070 SUPER serisi şu an stabil durumda. RTX 2070'in fiyatıyla aynı vergi dahil. Bence almışken al gitsin.

Hocam TR'deki servis yardım etmiyorsa, globala söyle. Şu anda RX 5700 serisinde de aynı hata var. TR'nin sıkıntısı, ekran kartları çabuk giden bir model değilse eski revizyon. Bu yüzden Newegg'den alıyorum ürünlerimi ve Amazon'u da kullanıyorum. RTX 2070 SUPER serisi şu an stabil durumda. RTX 2070'in fiyatıyla aynı vergi dahil. Bence almışken al gitsin.
RTX belasindan sogudum hocam. RX 5700XT modelinde ne gibi bir sorun var mis?

RTX belasindan sogudum hocam. RX 5700XT modelinde ne gibi bir sorun var mis?
Hocam RTX serisinde kronik arza olarak o sorun vardı hani kartları geri istiyorlardı ya. TR disbiritörleri ise anüsünü kaldırmak istemediği için, bu olayı yapmıyorlardı. Arkadaşımdan biliyorum. Onda MSI RTX 2070 Gaming Z mi ne vardı ondada aynı hatalar vardı. Biz globala anlattık derdimizi yeni revizyon verdiler sorun morun kalmadı. AMD' de ise şu an problemler yazılım olarak var. RTX 2070 SUPER ise arındırılmış güçlendirilmiş versiyon ve RX 5700 XT'den daha güçlü. Bence alın. Ben şahsen aldım Salı günü akrabam vasıtasıyla PC parçalarım geliyor. Birde bence 7NM ekran kartı mimarisi AMD'de biraz kötü. TDP'si düştü ama 7NM'ye düşüpte öyle TDP biraz kötü. Nvidia 7NM'ye geçse, baya iyi TDP oranı olur. Birde AMD daha çözmediği ama çözeceklerini söyledikleri hatalar var. 6 ay sonra RDNA serisi ekran kartları alınır bence.

Hocam RTX serisinde kronik arza olarak o sorun vardı hani kartları geri istiyorlardı ya. TR disbiritörleri ise anüsünü kaldırmak istemediği için, bu olayı yapmıyorlardı. Arkadaşımdan biliyorum. Onda MSI RTX 2070 Gaming Z mi ne vardı ondada aynı hatalar vardı. Biz globala anlattık derdimizi yeni revizyon verdiler sorun morun kalmadı. AMD' de ise şu an problemler yazılım olarak var. RTX 2070 SUPER ise arındırılmış güçlendirilmiş versiyon ve RX 5700 XT'den daha güçlü. Bence alın. Ben şahsen aldım Salı günü akrabam vasıtasıyla PC parçalarım geliyor. Birde bence 7NM ekran kartı mimarisi AMD'de biraz kötü. TDP'si düştü ama 7NM'ye düşüpte öyle TDP biraz kötü. Nvidia 7NM'ye geçse, baya iyi TDP oranı olur. Birde AMD daha çözmediği ama çözeceklerini söyledikleri hatalar var. 6 ay sonra RDNA serisi ekran kartları alınır bence.
Tamamdir hocam. Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Arastirip 2070 super de alabilirim.

Hocam testlerde kart sorunsuz gorunuyor. Granti geri gonediyor sorun yok diye. Ben iade hakkimi kullanarak geri iade ettim. RX 5700XT bekliyorum.

Hocam iade hakkı derken bende edebiliyor muyum? Elimde RTX 2070 ve 2060 var. Bunları vermek istiyorum geri. Gerçi 2070' e iki, üç müşteri var. Büyük ihtimal 3.400 TL' ye satılacak. Garanti süreleri 1 seneyi bile geçmedi.
Şuan tek hedefim, eğer bulabilirsem Gtx 1080 almak. Daha da yeni çıkan kartları görmek istemiyorum. Bulamazsam 1070 Ti alırım.

Problem yaşadığın diğer oyunları bilemem ama Battlefield V'te genel olarak, ara ara takılma problemleri var. Senden kaynaklı değil.

Bu arada hiç SSD'nin firmware'ini güncellemeyi denedin mi? Bir de benchmark sonucunu paylaşır mısın?

Hocam Gtx 980 takıyorum sorun kalmıyor. Bu arada benchmark testlerini öğlen vakti atarım. Fakat SSD ve HDD kullanıyorum. İkisinde de aynı sonuç. Bu takılmaları yaşadığım bir diğer oyun, ağır şekilde Witcher 3 yaşatıyor.

Samsun 960 Evo 500 GB M2 SSD var. Onun Magic diye bir programı ile firmware' sini güncelledim.

@Great689

Öncellikle Samsung Magician üzerinden SSD'nin firmware güncellemesi var mı onu kontrol et. Ayrıca oyunu SSD üzerinden test etmeden önce, HDD'nin bağlantısını kesmeyi dener misin? Bir de bazı oyunlarda ve ekran kartı sürücülerinde DX12 sorun çıkarabiliyor. DX11'i de dener misin?

Eğer bunlar fayda etmezse, farklı bir güç kaynağı ile deneme fırsatın var mı?

Son olarak basit bir öneri ama format attın mı?

Elindeki kartta sorun olup olmadığını anlamak için, Heaven Benchmark, FurMark testlerine sok. Benchmark'ta takılmalar var mı gözlemle ve test sonucundaki görselleri burada paylaş dostum. Kartında bir problem olsa "her oyunda" yapar. RTX'lerin kronik bir problemi yok. Kronik, sürekli devam eden anlamına gelir. RTX'lerin kronik bir problemi olsaydı, dünyadaki tüm RTX kullanıcıları aynı problemi yaşardı.

Sonuç olarak, GTX 1070Ti ya da RTX 2060'a downgrade yapmak mantıklı bir davranış olmaz.

Ekleme: Nvidia Denetim Masası'nı, masaüstü sağ clickten ve sistem tepsisinden kaldırmayı da dener misin? PC'de olmadığım için eski bir görsel bulabildim.

images (11).jpeg

@Great689

Öncellikle Samsung Magician üzerinden SSD'nin firmware güncellemesi var mı onu kontrol et. Ayrıca oyunu SSD üzerinden test etmeden önce, HDD'nin bağlantısını kesmeyi dener misin? Bir de bazı oyunlarda ve ekran kartı sürücülerinde DX12 sorun çıkarabiliyor. DX11'i de dener misin?

Eğer bunlar fayda etmezse, farklı bir güç kaynağı ile deneme fırsatın var mı?

Son olarak basit bir öneri ama format attın mı?

Elindeki kartta sorun olup olmadığını anlamak için, Heaven Benchmark, FurMark testlerine sok. Benchmark'ta takılmalar var mı gözlemle ve test sonucundaki görselleri burada paylaş dostum. Kartında bir problem olsa "her oyunda" yapar. RTX'lerin kronik bir problemi yok. Kronik, sürekli devam eden anlamına gelir. RTX'lerin kronik bir problemi olsaydı, dünyadaki tüm RTX kullanıcıları aynı problemi yaşardı.

Sonuç olarak, GTX 1070Ti ya da RTX 2060'a downgrade yapmak mantıklı bir davranış olmaz.

Ekleme: Nvidia Denetim Masası'nı, masaüstü sağ clickten ve sistem tepsisinden kaldırmayı da dener misin? PC'de olmadığım için eski bir görsel bulabildim.

Eki Görüntüle 432297

Hocam format atmadım. Farklı güç kaynağı ile denediğimde sorun yine aynıydı. Fakat Apex Legends, PUBG, Warframe, Resident Evil 5 Remastered, Dying Light bu oyunlarda sıkıntı görmüyorum. Zaten çoğu oyunda Direcxt 11 veya 12 seçeneği yok ayarlarında. Bir arkadaşımın dediği şeyi sizde dediniz. Harddiski PC de görmek istemiyor oda. Format sırasında, diskleri bölme, biçimlendirme ekranında bayağı parçalanmış bölümlerim var. Acaba orayı komple temizleyip, format mı atsam? Ben çünkü orada SSD ve HDD ''Birincil'' yapıp format atıyorum. Acaba böyle yapınca mı sorun oldu? Ama yıllardır hep böyle format atıyorum. Sistem tepsisi tikini kaldırdım bu arada. Şimdi FurMark ile test yapacağım.

FurkMark dan korktum Heaven Benchmarkı' ı indiriyorum. FurkMark risk var falan dedi uyardı korkuttu. Teste sokmadım. aşağı da ilk resim High ayarlarda teste soktum sonuç böyle. Bazı sahnelerde takılmalar da gördüm. Birde ben Vsync hep kullanırım yoksa yırtılma oluyor. (G-Sync olduğu halde). İstersen Extreme ayarlarda da sokabikirim teste. Hocam takılma anı şöyle, mesela Witcher 3 doğa da gezerken hiçbir sorun yok. Dağ, bayır gez dolaş. Ama şehire girdiğimde orada ki insanlar benim görüş alanıma girdiği an küçük küçük takılıyor. O sıra GPU kullanımı anlık düşüyor. Gittim belki darboğaz yapıyordur diye RTX 2060 aldım. Sorun onda da aynı. 😀

Gtx 1080 Ti almadığım için çok çok pişmanım. Veya Gtx 1080. Darboğaz olur dediler 1080 Ti ile 1080 P çözünürlükte. İşlemci de değişmiştim oysa ki. Keşke zamanı geri alabilseydim.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-08-28 175320.png
    Ek Açıklama 2019-08-28 175320.png
    16,4 KB · Görüntüleme: 57
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı