AMD'nin referans kart politikası ne şekilde işliyor bilmiyorum. fakat bir önceki kartım olan GTX 1080 EVGA'nın üretim bandından çıkmış bir Founders Edition'dı ve o iğrenç, boştayken dahi susmak bilmeyen blower cooler sistemine rağmen muazzam bir overclock performansı sunuyordu -ki Founders Edition yani referans kart olmasının esprisi de buydu.
velhasılkelam bugün sahip olduğum kart da yine EVGA'nın overclock eşiği tavan olan seçmece GPU'ya sahip ürünlerinden, ancak 2 fanlı ve 55-57 °C'ye varana değin fan açmayışı ile olsun muazzam overlock potansiyeli ile olsun beni benden almış halde. eğer AMD'de blower cooler denen garabete rağmen overclock'u bir yana bırakalım kartın yük altında kendi boost değerlerine sağlıklı bir şekilde tırmanıp uzun müddet orada kalabilmesini sağlıyorsa yeterlidir. bunun yanı sıra kabul edilebilir/memnuniyet verici bir overclock performansını da ilave bir getiri olarak sağlıyorsa bu da pastanın üzerinde çilek olacaktır. lakin zaten birçok kaynakta RTX 2060, RTX 2070 ve bu kartların Super edisyonları ile yapılan karşılaştırmalı testlerinde fiyat avantajını da göz önünde bulundurunca 5700xt referans haliyle bile cidden çok başarılı bir GPU. eylül ayına doğru partner üreticilerden gelecek özelleştirilmiş soğutma çözümleri ve fabrika çıkışı overclock'lu sürümler de geldiğinde hepten daha cazip bir kart olacaktır.