Isınma sorunu oldukça düşünmeye itiyor insanı yaArada ciddi bir fiyat farkı da mevcut.
Oyun perfomans testlerinde RX 5700 XT'nin 2070-S ile benzer performans verdiğine rastlamıştım. Oynayacağınız oyunlara her iki kart da fazlasıyla yetecektir.
Onun dışında Youtube'da birçok yorumda, yeni çıkan konsolların da bu GPU mimarisini taşıyacağından; ilerideki oyunların Navi mimarisine daha optimize çıkacağı yazıyordu.
Ben olsam RX 5700 XT alırdım.
Haklısınız fakat ısınma sorununu nasıl çözebiliriz? Partner kartlarının fiyatları 3900 tl civarında bekleniyor o da çok fazla garantiyi bozup custom soğutma takmak mantıklı olur mu? ne düşünüyorsunuz?2K'da minimum 60FPS o da şimdilik 3 oyunla sınırlı olmak kayıyla ray tracing desteğini erkenden elde etmek istiyorsanız 2080, yok eğer benim ray tracing ile işim yok diyorsanız 5700XT. üstelik AMD tarafı NVIDIA'nın DLSS kolpasının aksine Radeon Image Sharpening gibi gerçekten çalışan ve fark yaratan bir seçki sunuyor.
şu üsttekileri yazan beşer fazlasıyla memnun olduğu bir EVGA RTX 2080 XC Ultra Gaming sahibidir, anlayacağınız hem bireysel tercih hem başka kullanıcılara tavsiye noktasında fanboyluktan alabildiğine uzağım. (Y)
Anakartım PCIe 4.0 destekliyor. O yüzden ister istemez RX 5700XT'ye yönelmek istiyorum. Fakat anket sonuçları ve driver sorunları da ortada açıkçası. İnanın çok aradayım ya, ne zor işmiş ekran kartı almak.AMD'nin referans kart politikası ne şekilde işliyor bilmiyorum. fakat bir önceki kartım olan GTX 1080 EVGA'nın üretim bandından çıkmış bir Founders Edition'dı ve o iğrenç, boştayken dahi susmak bilmeyen blower cooler sistemine rağmen muazzam bir overclock performansı sunuyordu -ki Founders Edition yani referans kart olmasının esprisi de buydu.
velhasılkelam bugün sahip olduğum kart da yine EVGA'nın overclock eşiği tavan olan seçmece GPU'ya sahip ürünlerinden, ancak 2 fanlı ve 55-57 °C'ye varana değin fan açmayışı ile olsun muazzam overlock potansiyeli ile olsun beni benden almış halde. eğer AMD'de blower cooler denen garabete rağmen overclock'u bir yana bırakalım kartın yük altında kendi boost değerlerine sağlıklı bir şekilde tırmanıp uzun müddet orada kalabilmesini sağlıyorsa yeterlidir. bunun yanı sıra kabul edilebilir/memnuniyet verici bir overclock performansını da ilave bir getiri olarak sağlıyorsa bu da pastanın üzerinde çilek olacaktır. lakin zaten birçok kaynakta RTX 2060, RTX 2070 ve bu kartların Super edisyonları ile yapılan karşılaştırmalı testlerinde fiyat avantajını da göz önünde bulundurunca 5700xt referans haliyle bile cidden çok başarılı bir GPU. eylül ayına doğru partner üreticilerden gelecek özelleştirilmiş soğutma çözümleri ve fabrika çıkışı overclock'lu sürümler de geldiğinde hepten daha cazip bir kart olacaktır.
Partner modellerini mi bekle diyorsunuz yani?AMD'nin referans kart politikası ne şekilde işliyor bilmiyorum. fakat bir önceki kartım olan GTX 1080 EVGA'nın üretim bandından çıkmış bir Founders Edition'dı ve o iğrenç, boştayken dahi susmak bilmeyen blower cooler sistemine rağmen muazzam bir overclock performansı sunuyordu -ki Founders Edition yani referans kart olmasının esprisi de buydu.
velhasılkelam bugün sahip olduğum kart da yine EVGA'nın overclock eşiği tavan olan seçmece GPU'ya sahip ürünlerinden, ancak 2 fanlı ve 55-57 °C'ye varana değin fan açmayışı ile olsun muazzam overlock potansiyeli ile olsun beni benden almış halde. eğer AMD'de blower cooler denen garabete rağmen overclock'u bir yana bırakalım kartın yük altında kendi boost değerlerine sağlıklı bir şekilde tırmanıp uzun müddet orada kalabilmesini sağlıyorsa yeterlidir. bunun yanı sıra kabul edilebilir/memnuniyet verici bir overclock performansını da ilave bir getiri olarak sağlıyorsa bu da pastanın üzerinde çilek olacaktır. lakin zaten birçok kaynakta RTX 2060, RTX 2070 ve bu kartların Super edisyonları ile yapılan karşılaştırmalı testlerinde fiyat avantajını da göz önünde bulundurunca 5700xt referans haliyle bile cidden çok başarılı bir GPU. eylül ayına doğru partner üreticilerden gelecek özelleştirilmiş soğutma çözümleri ve fabrika çıkışı overclock'lu sürümler de geldiğinde hepten daha cazip bir kart olacaktır.
Siz de mi bu iki model arasında kaldınız?Partner modellerini mi bekle diyorsunuz yani?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.