RTX 2080 Ti ve i9 9900K Sistem Toplama

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar,

Sistemim her ne kadar yeterli olsa da, 4K'da daha yüksek bir performans almak istediğim için sistemimi yükseltmek istiyorum. Kafamda ki soru ise RTX 2080 Ti ve i9 9900K benim sistemime uyar mı? Ayrıca extra olarak 16 GB bellek daha almak istiyorum. Diğer bellekler ile uyumlu olması için neye dikkat etmeliyim?

Son olarak RTX 2080 Ti ve i9 9900K almak yerine bekleyip yenilerini almak daha mı mantıklı olur? RTX kartları beğenmeyenler var gibi görünüyor.

Sistemim;

• Kasa: Corsair Carbide 400C ATX MidTower
  • Anakart: MSI Z270 GAMING M5
  • İşlemci: i7 7700K 4.2GHz
  • RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance 3000 MHz CL15
  • Ekran Kartı: MSI GTX1080 GAMING X 8 GB GDDR5X 256Bit DX12
  • PSU: Corsair Builder S CS750M 750W
  • Sıvı soğutma: Corsair Hydro H80I V2 120MM

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İ9 9900K için anakartını değiştirmen gerekiyor. İyi bir Z390 anakart işini görür. RAM konusunda frekansları ve gecikme değerlerini olabildiğince yakın/aynı tutmaya çalış. Hatta mümkünse aynı modelden al. İkili kitse, ikili kit al. Bütçeni bilmiyorum ama seçtiğin parçalara bakınca epey var gibi. Anakartı ekran kartının markasıyla aynı al. Ekran kartı Asus ise, Asus Rog Strix Z390-E; MSI ise, MPG Z390 öneririm.

RTX kartlarıyla ilgili: Her ürünü illaki bir beğenmeyen çıkar. Ben performanslarını çok beğeniyorum. Kesinlikle alınmayacak bir kart serisi değil.

İ9 9900K için anakartını değiştirmen gerekiyor. İyi bir Z390 anakart işini görür. RAM konusunda frekansları ve gecikme değerlerini olabildiğince yakın/aynı tutmaya çalış. Hatta mümkünse aynı modelden al. İkili kitse, ikili kit al. Bütçeni bilmiyorum ama seçtiğin parçalara bakınca epey var gibi. Anakartı ekran kartının markasıyla aynı al. Ekran kartı Asus ise, Asus Rog Strix Z390-E; MSI ise, MPG Z390 öneririm.

RTX kartlarıyla ilgili: Her ürünü illaki bir beğenmeyen çıkar. Ben performanslarını çok beğeniyorum. Kesinlikle alınmayacak bir kart serisi değil.

Eyvah Anakart da mı değişecek? Anakartım neden yeterli değil acaba? Bu arada Anakartım MSI. İşlemci dursun yerinde o zaman. Yükseltme yapamıyorum diye laptopdan masaüstüne geçtim fakat bir şey değişmiyor galiba yükseltme yaparken her şeyi değiştirmek gerekiyor :( Acaba RTX 2080Ti ile 7700k alakasız mı olur. Performans videolarına baktığımda ne RAM nede işlemci neredeyse hiç bir fark yaratmıyor. Bütün olay ekran kartında bitiyor diye düşünüyorum. O zaman sadece ekran kartını değiştirsem olur sanırım. Anakartım MSI olduğu için MSI markasının ekran kartını alsam yeterli olur.

Bütçe olarak belirli bir bütçem yok kaç paraysa alırım.

7700K ile 2080ti çok verimsiz çalışmaz. Bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Bütçe olarak belirli bir bütçem yok kaç paraysa alırım.
Madem öyle size beklemenizi öneririm. Seneye İntel 10. nesil çıkıyor ve bu sene sonlarına veya gelecek senenin başlarına doğru DDR5 de geliyor. Harika bir sisteminiz olur.

4K için 7700K yeterli, israfa gerek yok dersen yeni bir işlemci ve anakart almana gerek yok; ha ben almışken onu da alayım dersen 3900X ve X570 Gaming Pro Carbon alabilirsin. Ekran kartı olarak MSI RTX 2080 Ti Gaming Trio öneriyorum. RAM'lerden iki tane daha alıp 32GB yapmanı öneririm.

7700K ile 2080ti çok verimsiz çalışmaz. Bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Madem öyle size beklemenizi öneririm. Seneye İntel 10. nesil çıkıyor ve bu sene sonlarına veya gelecek senenin başlarına doğru DDR5 de geliyor. Harika bir sisteminiz olur.

4K için 7700K yeterli, israfa gerek yok dersen yeni bir işlemci ve anakart almana gerek yok; ha ben almışken onu da alayım dersen 3900X ve X570 Gaming Pro Carbon alabilirsin. Ekran kartı olarak MSI RTX 2080 Ti Gaming Trio öneriyorum. RAM'lerden iki tane daha alıp 32GB yapmanı öneririm.

O zaman işlemci ve anakart olayını seneye erteleyip, bellekleri 32gb a çıkartıp önerdiğiniz ekran kartını alayım. Çok teşekkür ederim

Edit: MSI RTX 2080 Ti Gaming Trio ve MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio var bunların farkı nedir acaba? 1000TL fark dışında?

Siz hangi modeli önerirsiniz? OC falan hiç uğraşmam anlamam zaten. Hem fiyatı uygun hemde uzun süreli iş görecek en uygun model nedir acaba?

ASUS ROG Strix modelini seç, diğerlerine göre soğutması çok daha iyi. Uzun süre kullanırsın. İşlemci ve Anakart seçiminde Intel alacaksan 10. Nesil beklemelisin. Monitörün en aşağı 2K 144Hz 1ms olsun veya 4K seçmelisin. 4K daha mantıklı, sıvı soğutmayı daha iyi bir modelle değiştir.

ASUS ROG Strix modelini seç, diğerlerine göre soğutması çok daha iyi. Uzun süre kullanırsın. İşlemci ve Anakart seçiminde Intel alacaksan 10. Nesil beklemelisin. Monitörün en aşağı 2K 144Hz 1ms olsun veya 4K seçmelisin. 4K daha mantıklı, sıvı soğutmayı daha iyi bir modelle değiştir.

Monitörüm var şuan 4K bir monitör. İşlemci, anakart ve sıvı soğutma işini 10. Nesile erteledim. Anakartım MSI olduğu için ekran kartını MSI al diye yazdılar ASUS alsam bir sorun olur mu acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı