RTX 3050 i3 12100F sistem %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük

• Konuyu başlatan uıop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 168
  • Görüntüleme 5.563
Uygulayın. Bir de FIVR ile Options C10 sekmelerinizi görebilir miyim?

Yerine göre C-State takılmaları azaltır.

Attım resimleri

Uygulayın. Bir de FIVR ile Options C10 sekmelerinizi görebilir miyim?

Yerine göre C-State takılmaları azaltır.

Timer Resulation basmamız gerekebilir size bu arada eğer optimize değilse. Daha iyi olabilir.

FPS düşmesi yaşıyorum evet

@erengore Burada ne yapayım tam olarak

Dosya Ekleri

• 1706556295018.png
    1706556295018.png
    71 KB · Görüntüleme: 34
  • 1706556318181.png
    1706556318181.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Şimdi aksiyonlu bir şey yapacağız. Bu çözüme yardımcı olabilir. Ama stabilitesini de bozabilir. Timer Resulation değeri sistem stabilitesini hafif etkileyebilir ama nadirdir.

Önerim bi' yapalım görelim. Düzelmezse normal değerinde kalsın.

AC Timer Resulation değerini 0 yapın ve ardından OK'a basın.

Bir daha Options sekmesi açtığınızda Timer Resulation değeri 0.50ms mi kontrol edin.

Öyleyse yavaştan oyuna girebilirsiniz.

Bir de MSI Afterburner ile aslında GPU güç limitini görsek iyi olurdu ama ona sonra bakalım.

Şimdi aksiyonlu bir şey yapacağız. Bu çözüme yardımcı olabilir. Ama stabilitesini de bozabilir. Timer Resulation değeri sistem stabilitesini hafif etkileyebilir ama nadirdir.

Önerim bi' yapalım görelim. Düzelmezse normal değerinde kalsın.

AC Timer Resulation değerini 0 yapın ve ardından OK'a basın.

Bir daha Options sekmesi açtığınızda Timer Resulation değeri 0.50ms mi kontrol edin.

Öyleyse yavaştan oyuna girebilirsiniz.

Bir de MSI Afterburner ile aslında GPU güç limitini görsek iyi olurdu ama ona sonra bakalım.

1706557141842.png

Power limit %100 yaptım kontrol edeceğim olmazsa mecbur eski ayarlara çevireceğim

Eki Görüntüle 2101049

Power limit %100 yaptım kontrol edeceğim olmazsa mecbur eski ayarlara çevireceğim
Güç beslemelerinize güveniyorsanız %105 falan yapabilirsiniz. Kart benim olsa ben abanırım şahsen.

Güç limitinizi hep böyle tutun veya %105 gibi değerlere azıcık öteleyin. Önerim %105 civarıdır hep benim. Voltajdan ve güçten iyi yararlandırır sisteme.

Güç beslemelerinize güveniyorsanız %105 falan yapabilirsiniz. Kart benim olsa ben abanırım şahsen.

Güç limitinizi hep böyle tutun veya %105 gibi değerlere azıcık öteleyin. Önerim %105 civarıdır hep benim. Voltajdan ve güçten iyi yararlandırır sisteme.

Sanki drop gitti ama %1 Ve %0.1 FPS değerleri hala aynı 6 4 filan

Sanki drop gitti ama %1 Ve %0.1 FPS değerleri hala aynı 6 4 filan
Oyunla da alakalı olabilir başka oyunlarda da mı düşük %1 alıyorsunuz?

Bu arada FPS'iniz kaç ve %1 kaç? Onu da bi alalım. Genelde %80'ine yaklaşık bir değeri %1 FPS değeriniz olmalı.

@erengore Gine aynı mesela LoL'de 239 FPS alıyorum %1 ve %0.1 6 FPS PUBG De 150 FPS alıyorum %1 ve %0.1 0 FPS
Bu arada öyle düşük FPS'ler alsanız bunu öyle şiddetli hissedersiniz ki size anlatamam.

Bir şeyi merak ettim. MSI Afterburner üzerinden tüm limitleri açın bakalım. Limit göstergelerini yani.

ThrottleStop'ta da Limits sekmesinin şu anki halini atın. Attıktan sonra Clear çekin ve oyun oynarken arkaplana atın öyle bakalım bir de.

Bu arada sormaya korkuyorum ama HDD kullanmıyorsunuz değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı