RTX 3050 i3 12100F sistem %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük

• Konuyu başlatan uıop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 168
  • Görüntüleme 5.546
Bu arada öyle düşük FPS'ler alsanız bunu öyle şiddetli hissedersiniz ki size anlatamam.

Bir şeyi merak ettim. MSI Afterburner üzerinden tüm limitleri açın bakalım. Limit göstergelerini yani.

ThrottleStop'ta da Limits sekmesinin şu anki halini atın. Attıktan sonra Clear çekin ve oyun oynarken arkaplana atın öyle bakalım bir de.

Bu arada sormaya korkuyorum ama HDD kullanmıyorsunuz değil mi?

Yok Goodram M.2 SSD var 2300 1700 hızı isterseniz oyunlardan video çekip YouTube'a yükleyebilirim

1706558861049.png

Yok Goodram M.2 SSD var 2300 1700 hızı isterseniz oyunlardan video çekip YouTube'a yükleyebilirim

Eki Görüntüle 2101090
Çok ilginç. Bir driver güncellemesi de yapın bakalım. Donanımsal her şey uygun şu an. Ben daha da bir şey yapamam yani. Bir üst seviye RAM Zamanlamalarına bakmak ama bunun çözüm olacağını aşırı aşırı sanmıyorum.

Çok ilginç. Bir driver güncellemesi de yapın bakalım. Donanımsal her şey uygun şu an. Ben daha da bir şey yapamam yani. Bir üst seviye RAM Zamanlamalarına bakmak ama bunun çözüm olacağını aşırı aşırı sanmıyorum.

İnanmicaksınız ama her şeyim güncel Chipset SerialİO BIOS aklınıza ne gelirse güncel RAM olarak da Windows RAM test ve Memtest'te sıkıntı çıkmamıştı ne yapmam lazım artık İtopya servisi zaten adamakıllı ilgilenmiyor diye biliyorum

İnanmicaksınız ama her şeyim güncel Chipset SerialİO BIOS aklınıza ne gelirse güncel RAM olarak da Windows RAM test ve Memtest'te sıkıntı çıkmamıştı ne yapmam lazım artık İtopya servisi zaten adamakıllı ilgilenmiyor diye biliyorum
O derece Low %1 FPS aldığınıza ben çok ikna olamadım hocam ya. Aşırı hissediliyor mu? Yani Low %1 FPS değerinin kötü olduğunu bilmeseniz yine de bi' bakmak aklınıza gelir miydi?

O derece Low %1 FPS aldığınıza ben çok ikna olamadım hocam ya. Aşırı hissediliyor mu? Yani Low %1 FPS değerinin kötü olduğunu bilmeseniz yine de bi' bakmak aklınıza gelir miydi?

Ben forumlara çok konu açtım bir arkadaş %1 ve %0.1 değerini de açmamı söyledi açtım ve resim attım o da gördüğünde sisteminde sıkıntı var demişti Benim PSU Game Booster 550W AIDA64 voltaj test videosu var voltajlardan anlıyorsanız atabilirim buraya videoyu ve özellikle sistem ilk geldiğinde chipset driver filan yüklü değildi droptan oyun oynanmıyordu o derece
Monitörümde LG W2243S 10 yıllık ama 1080p DP to VGA ile bağlıyorum

Ben forumlara çok konu açtım bir arkadaş %1 ve %0.1 değerini de açmamı söyledi açtım ve resim attım o da gördüğünde sisteminde sıkıntı var demişti Benim PSU Game Booster 550W AIDA64 voltaj test videosu var voltajlardan anlıyorsanız atabilirim buraya videoyu ve özellikle sistem ilk geldiğinde chipset driver filan yüklü değildi droptan oyun oynanmıyordu o derece
Monitörümde LG W2243S 10 yıllık ama 1080p DP to VGA ile bağlıyorum
Bakın şimdi bu sorun an itibariyle daha derin hale geldi. Neyse ki Drop yani güçlü Stutter'lar geçmiş.

Şimdi bakın ben size argümanları vereceğim bakmanız gereken ama çözüm olmayabilir.

Güç beslemelerini ve güç gelişini kontrol edin. Ev hattını da içine almak isterim.

Sorun en derin teknik seviyede olan dalgalı güçten olabilir. Güç bağlantılarını beslemelerini kontrol edin. Gelen elektriği kontrol edin.

Bu arada ilgili videoyu da atar mısınız?

Sorun güçle alakalı gibi görünüyor.

Bir de ekran paylaşımı falan yapmıyorsunuz değil mi? Ondan da emin olun. Yani sistem kaynaklarını ben hiçbir şeyin kullanmadığını varsayarak öneriyorum yeni argümanlar.

Bakın şimdi bu sorun an itibarıyla daha derin hale geldi. Neyse ki Drop yani güçlü Stutter'lar geçmiş.

Şimdi bakın ben size argümanları vereceğim bakmanız gereken ama çözüm olmayabilir.

Güç beslemelerini ve güç gelişini kontrol edin. Ev hattını da içine almak isterim.

Sorun en derin teknik seviyede olan dalgalı güçten olabilir. Güç bağlantılarını beslemelerini kontrol edin. Gelen elektriği kontrol edin.

Bu arada ilgili videoyu da atar mısınız?

Sorun güçle alakalı gibi görünüyor.

Olay aynen dediğiniz gibi mesela sisteme format atıp tüm driverları kurup oyuna girdiğimde felaket droplar oluyor 1 saat sonra tekrar giriyorum drop yok yarın giriyorum drop var Bu arada
Prizim Hama akım korumalı 6'lı priz PSU'ya giden kabloda İtopya'nın gönderdiği kablo ekstra güç girişi kablosu bir ara kendi kendine hafif çıkmıştı tam oturtturdum ekran paylaşımı filan asla söz konusu değil oyundayken sistemi etkilecek hiçbir faktör yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulundugum bölgedeki elektrik hattıda pek iyi değil ama önceki çöp sistemde sıkıntı olmuyordu

@erengore Ve hocam yaşadıgım droplar 0.1 saniyelik öyle %lik değerleri 1'e düşürücek değerler değil mesela 220 FPS alıyorsam 212 filan düşüyor maksimum

Dosya Ekleri

• IMG_0467.jpg
    IMG_0467.jpg
    340,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_0468 (1).jpg
    IMG_0468 (1).jpg
    140 KB · Görüntüleme: 47
  • 1706561773548.png
    1706561773548.png
    95,2 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Olay aynen dediğiniz gibi mesela sisteme format atıp tüm driverları kurup oyuna girdiğimde felaket droplar oluyor 1 saat sonra tekrar giriyorum drop yok yarın giriyorum drop var Bu arada
Prizim Hama akım korumalı 6'lı priz PSU'ya giden kabloda İtopya'nın gönderdiği kablo ekstra güç girişi kablosu bir ara kendi kendine hafif çıkmıştı tam oturtturdum ekran paylaşımı filan asla söz konusu değil oyundayken sistemi etkilecek hiçbir faktör yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulundugum bölgedeki elektrik hattıda pek iyi değil ama önceki çöp sistemde sıkıntı olmuyordu

@erengore Ve hocam yaşadıgım droplar 0.1 saniyelik öyle %lik değerleri 1'e düşürücek değerler değil mesela 220 FPS alıyorsam 212 filan düşüyor maksimum

Yalnız ben %1 FPS ile %99 FPS aynı şey diye biliyorum dilerseniz bir araştırın siz de. NVIDIA sayacında %99 FPS tam olması gerektiği gibi.

Bu arada kart Power Throttle veriyor bu normal tabiki orası ayrı konu ama. Şunu soracaktım bu görüntüler güncel görüntüler değil mi? Ayarları yaptıktan sonra bu görüntüleri çektiniz değil mi?

Bu arada PSU ile ilgili bir araştırma yapıyorum PSU testine sonra cevap vereceğim.

Yalnız ben %1 FPS ile %99 FPS aynı şey diye biliyorum dilerseniz bir araştırın siz de. NVIDIA sayacında %99 FPS tam olması gerektiği gibi.

Bu arada kart Power Throttle veriyor bu normal tabii ki orası ayrı konu ama. Şunu soracaktım bu görüntüler güncel görüntüler değil mi? Ayarları yaptıktan sonra bu görüntüleri çektiniz değil mi?

Bu arada PSU ile ilgili bir araştırma yapıyorum PSU testine sonra cevap vereceğim.

Şu an çektim evet güncel yarın bir başka priz ile deneyeceğim başka bir yere bağlayıp ama oyunun fightli yerinde drop atması ev eletkriği ile ilgili değil bence
O Power throttle olması gerektiği gibi mi bir ara tempratuare Power vermişti

Şu an çektim evet güncel yarın bir başka priz ile deneyeceğim başka bir yere bağlayıp ama oyunun fightli yerinde drop atması ev eletkriği ile ilgili değil bence
O Power throttle olması gerektiği gibi mi bir ara tempratuare Power vermişti
PSU voltaj değerleri inanın iyi ve stabil görünüyor yani şöyle söyleyeyim bakın bu PSU arızalıysa bile eldeki veriler düzgün görünüyor. Stabilize de ne yalan söyleyeyim görüyorum. PSU voltaj dalgalanmaları bile yükte bence tam ayarında görünüyor. Başka PSU'lar ile de deneyin imkan varsa ama cidden düzgün görünüyor yani. Windows içinde bir şey sebep oluyor olamaz değil mi?

%1 ile %99 bu arada dediğim gibi aynı şey diye biliyorum. Drop da gitti demiştiniz sorunlar ne durumda sanki çözüldü gibi zannetmekteyim ama.

Eğer sorunlar devam ediyorsa:
Size en güzel önerim sanırım şu olacak, GPU'nun Power Limit'ini ve Temp Limitini fuller misiniz?

Bu arada RAM'ler hakkında detaylı bir bilgilendirme de sunabilirseniz güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı