RTX 3050 i3 12100F sistem %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük

• Konuyu başlatan uıop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 168
  • Görüntüleme 5.576
Hw info indirebilirim AIDA64 gösteriyor mu uyarı RAM'e

Oyun oynarken gereksiz hizmetler kapalı arkada tek Discord açık
Discord'da "oyuniçi arayüz" kapalı dener misiniz bir ara. Bir de Donanım Hızlandırma'sını kapatın. CPU fazla kullandırmayalım o uygulamaya.

Burada ellenecek bir şey var mı?

Discord'da "oyuniçi arayüz" kapalı dener misiniz bir ara. Bir de Donanım Hızlandırma'sını kapatın. CPU fazla kullandırmayalım o uygulamaya.

Kapalı oda

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    201,3 KB · Görüntüleme: 50
Burada ellenecek bir şey var mı?

Kapalı oda
Heh. Hayır hocam yok dokunmayın tam buraya. DRAM Command Rate Auto olmasın. 1 yapın onu sadece. Auto'da bir şey bırakmayı hiç sevmem. RAM'iniz normalde 1 modunda çalışıyor. 1 ayarlayın.

Sizin dediğiniz BCLK Var ama 100 MHz veremiyorum

Heh. Hayır hocam yok dokunmayın tam buraya. DRAM Command Rate Auto olmasın. 1 yapın onu sadece. Auto'da bir şey bırakmayı hiç sevmem. RAM'iniz normalde 1 modunda çalışıyor. 1 ayarlayın.

Peki 1N mi N: 1 mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    197,9 KB · Görüntüleme: 48

TSC HW FixUp açık kalsın. BCLK Aware Adaptive Voltage görürseniz de devre dışı bırakın bu arada.

BCLK 100 MHz yanlış hatırlamıyorsam FIVR Spread Spectrum devre dışı bırakınca mı ne düzeliyordu onu ben de tam hatırlamıyorum. Aşırı önemli değil ama hani öyle olsa daha iyi olur. Bence es geçebilirsiniz BCLK 100 MHz olayını.

Ama BCLK Aware Adaptive Voltage'i devre dışı bırakmayı unutmayın.

1 değerini alacak işte. 1N ve N:1 diye iki farklı seçenek mi var içinde?
Command Rate: 1 olacak.

Bu arada acaba size CL16 mı ayarlasak ya? MHz de düşürdük. CL16-20-20-36 güzel olabilir.

TSC HW FixUp açık kalsın. BCLK Aware Adaptive Voltage görürseniz de devre dışı bırakın bu arada.

BCLK 100 MHz yanlış hatırlamıyorsam FIVR Spread Spectrum devre dışı bırakınca mı ne düzeliyordu onu ben de tam hatırlamıyorum. Aşırı önemli değil ama hani öyle olsa daha iyi olur. Bence es geçebilirsiniz BCLK 100 MHz olayını.

Ama BCLK Aware Adaptive Voltage'i devre dışı bırakmayı unutmayın.

1 değerini alacak işte. 1N ve N: 1 diye iki farklı seçenek mi var içinde?
Command Rate: 1 olacak.

Bu arada acaba size CL16 mı ayarlasak ya? MHz de düşürdük. CL16-20-20-36 güzel olabilir.

Hocam kafanıza göre ben razıyım dediğiniz ayarları Search bara da yazdım maalesef yok

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 44
Hocam kafanıza göre ben razıyım dediğiniz ayarları Search bara da yazdım maalesef yok
Ben sizin yerinize iki dakikada öğrendim.
Kaynak:

Real 1N: Her döngüde, durmaksızın komut gönderilmesine izin verir. Stabil hale getirmek çok zor.

N:1 modu, 1 döngü beklemeden önce arka arkaya N komutun gönderilmesine izin verir. N değerini arttırdıkça performans, sürekli olarak gerçek 1N performansına yaklaşır. Yüksek N değerlerinde stabil hale getirmek oldukça zor olabilir.

1N: N değeri 3 olarak ayarlanmış N:1 modudur. Stabil hale getirmek nispeten kolaydır ve size gerçek 1N performansının çoğunu sunar.

N değeri 1 olan N:1 modu 2T'ye çok benzer, ancak RTL'leri 1 tık daha düşük eğitir ve bu da biraz daha yüksek performans sağlar.

Command Rate ayarlaması sonrası yeni bir kriz meydana gelebilir. Ben kendim bu topa girerim ama sizinle belki görüşememe ihtimalimiz dahi söz konusu olabilir sonuçta forumda meydana geliyoruz. Auto kalsın. Command Rate topuna girmeyelim şimdi çünkü yarın bir gün sıkıntı çıkar ben bakamam falan.

Ben sizin yerinize iki dakikada öğrendim.
Kaynak:

Real 1N: Her döngüde, durmaksızın komut gönderilmesine izin verir. Stabil hale getirmek çok zor.

N: 1 modu, 1 döngü beklemeden önce arka arkaya N komutun gönderilmesine izin verir. N değerini arttırdıkça performans, sürekli olarak gerçek 1N performansına yaklaşır. Yüksek N değerlerinde stabil hale getirmek oldukça zor olabilir.

1N: N değeri 3 olarak ayarlanmış N: 1 modudur. Stabil hale getirmek nispeten kolaydır ve size gerçek 1N performansının çoğunu sunar.

N değeri 1 olan N: 1 modu 2T'ye çok benzer, ancak RTL'leri 1 tık daha düşük eğitir ve bu da biraz daha yüksek performans sağlar.

Command Rate ayarlaması sonrası yeni bir kriz meydana gelebilir. Ben kendim bu topa girerim ama sizinle belki görüşememe ihtimalimiz dahi söz konusu olabilir sonuçta forumda meydana geliyoruz. Auto kalsın.command Rate topuna girmeyelim şimdi çünkü yarın bir gün sıkıntı çıkar ben bakamam falan.

CL16 yapayım mi RAM'leri bir de N değerlerinin sistemi bozma riskimi bar BIOS sıfırlama ile geçmezmi

CL16 yapayım mi RAM'leri bir de N değerlerinin sistemi bozma riskimi bar BIOS sıfırlama ile geçmezmi
BIOS sıfırlama işe yarar. Sistemi kurtarırsınız. Ancak bence Command Rate gibi efektif ama riskli bir topa girmeyelim. Girecekseniz 1N yapın geçin.

CL16 Konfigürasyonu bence harika olur. Güzel bir şema çizdim size. 16-20-20-36

1.35V bence bu konfigürasyonu da alasından sağlar. Bence güzel olacaktır RAM'lerimiz.

BIOS sıfırlama işe yarar. Sistemi kurtarırsınız. Ancak bence Command Rate gibi efektif ama riskli bir topa girmeyelim. Girecekseniz 1N yapın geçin.

CL16 Konfigürasyonu bence harika olur. Güzel bir şema çizdim size. 16-20-20-36

1.35V bence bu konfigürasyonu da alasından sağlar. Bence güzel olacaktır RAM'lerimiz.

CL16 yapıyorum tek o zaman sağolun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı