RTX 3050 i3 12100F sistem %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük

• Konuyu başlatan uıop
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 168
  • Görüntüleme 5.573
Bence RAM'leri Manuel ayarlarsak düzelebilir. XMP'yi ele almadık. XMP zaten pek stabil olmuyor genelde ben öyle gördüm.

Detaylıca bakın düzelme yoksa RAM'lerle uğraşalım biraz da.

PSU'da voltaj dalgalanmaları normal derecede bence. Ben bir sorun göremedim veriler ışığında.

Test edin hemen bakalım.

Oyunda drop yedim mesela GPU 99'dan 86 ya düştü ve 140 FPS'den 129'a düştü bence Power limiti %110 çok verdik kart 130 129 131 TDP gördü ve 73 derece oldu korumaya almış filan olabilir mi? %105 Power limit ile test ediyorum

Oyunda drop yedim mesela GPU 99'dan 86 ya düştü ve 140 FPS'den 129'a düştü bence Power limiti %110 çok verdik kart 130 129 131 TDP gördü ve 73 derece oldu korumaya almış filan olabilir mi? %105 Power limit ile test ediyorum
Power kısın bakalım.
Korumaya almış olamaz koruma sınırı yüksek o kartın. Eğer 99'dan 86'ya düştüyse gelen paket azalmış demektir. CPU Throttle oldu veya RAM'leri kontrol et diye bağırıyor sistem. XMP bence sorun çıkarıyor. Gerçekten inanılmaz değişken var cidden bu sorunu çözmek için.

Power kısın bakalım.
Korumaya almış olamaz koruma sınırı yüksek o kartın. Eğer 99'dan 86'ya düştüyse gelen paket azalmış demektir. CPU Throttle oldu veya RAM'leri kontrol et diye bağırıyor sistem. XMP bence sorun çıkarıyor. Gerçekten inanılmaz değişken var cidden bu sorunu çözmek için.

Teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz %105 yaptım bayağı stabil oldu tek motorla bilerek hıphızlı gittim GPU 99'dan 86 oldu FPS 122'den 119 oldu ses ve oyun drop gibi bir şey oldu bu her zaman oluyor oyunun kendi sorunu bence o XMP bölümüne geçelim isterseniz size resim atayım telefondan hemen.

Teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz %105 yaptım bayağı stabil oldu tek motorla bilerek hıphızlı gittim GPU 99'dan 86 oldu FPS 122'den 119 oldu ses ve oyun drop gibi bir şey oldu bu her zaman oluyor oyunun kendi sorunu bence o XMP bölümüne geçelim isterseniz size resim atayım telefondan hemen.
PUBG ile test ediyorsanız o pek güzel bir oyun değil test etmek için normalde. HITMAN3 falan varsa onlar da harika olur çünkü sistemi güzel yüke sokar.

Sizinki XMP ile alakalı gibi ne yalan söyleyeyim ve zaten doğrusu genelde ben de dahil birçok kişi Manuel ayarlamalar yapıyor. Öncelikle RAM'lerin XMP aktif şablonu elinizde varsa onu bir ekran görüntüsü alın. Sonra Manuel kısma geçelim.

Power kısın bakalım.

Buyurun ASUS Prime H610mr D4 MotherBoard

Gostergeyi yukleme ekranindan sonra acar misin? Oyunlarda yukleme esnasinda FPS degerleri cok dusebiliyor. %1 %0, 1 degerleri buna dahil ediyor ve olmasindan gerekenden daha dusuk gosteriyordur. Oyunu tamamen actiktan sonra MSI Afterburner acmayi deneyin.

Bug oldu sanırım MSI Afterburner'da NVIDIA %99 FPS'den bakıyorum doğru gösteriyor mesela 120 FPS isem %99 65'lerde

Dosya Ekleri

• IMG_0469.jpeg
    IMG_0469.jpeg
    130,3 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_0471.jpeg
    IMG_0471.jpeg
    110,4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_0472.jpeg
    IMG_0472.jpeg
    166 KB · Görüntüleme: 25
Yani anlayamadim ise yaradi mi? Attiginiz FurMark fotografinda 0 FPS gostermesi gerekirken 14 FPS ve 5 FPS degerleri veriyor. Diger oyunlardaysa 0 FPS degerleri veriyor, garip.

O bug olmuş ama benim asıl problemim ortada hiçbir neden yokken FPS düşmesi yemem ve bu sorun çoğu oyunda LoL'de Valorant'ta bir ara hatta PUBG oynarken CPU %100'den inmiyordu

@erengore dediği gibi RAM'lik olabilir bir ara GTA 5'te %96 CPU olmuştu

Son düzenleme:
Buyurun ASUS Prime H610mr D4 MotherBoard

Bug oldu sanırım MSI Afterburner'da NVIDIA %99 FPS'den bakıyorum doğru gösteriyor mesela 120 FPS isem %99 65'lerde
Tabi ya.

Sizin CPU 3600 MHz değil ki. 3200 DDR4.

Manuel ayarlamamız lazım XMP stabilite bozmaktan başka işe yaramaz. Çünkü genel olarak XMP zaten üst limitlerde açılıyor kolaylık sağlıyor. Şu an sizde biraz Custom çalışıyor yani onu demeye çalışıyorum.

Cihaz elimde olsa ayarlarım da buradan çok yardımcı olamayabilirim bu konuda. Size amacınızı söyleyeyim dilerseniz ona göre ayarlayın öğrenip.

DDR4 3200 MHz ayarlanacak. Çarpan 32 çarpanı. Çarpan olarak geçmiyorsa 3200 MHz.

Bu arada ayarını bulursanız BCLK 100 MHz yapın. BIOS'da 100 MHz ama Windows'ta 100 MHz değil.

CL18 ayarlanacak. Örnek şablon ise
CL18-22-22-42 şeklinde olacak normalde MHz düşürdüğümüzden bu değerlerle ben oynardım da sizde riske atmayalım.

Voltajlar da aynı kalsın. HWINFO veya kullandığınız program RAM uyarılarını gösteriyorsa güzel olur. Açtığımızda RAM'ler sinyal gönderirse bir sorun var diye düzeltmemize yardımcı olur. Program direkt sorunu söyler biz de düzeltiriz.

O bug olmuş ama benim asıl problemim ortada hiçbir neden yokken FPS düşmesi yemem ve bu sorun çoğu oyunda LoL'de Valorant'ta bir ara hatta PUBG oynarken CPU %100'den inmiyordu

@erengore dediği gibi RAM'lik olabilir bir ara GTA 5'te %96 CPU olmuştu
O CPU Throttle veya CPU darboğazıyla açıklanır da CPU o kadar yetersiz değil bu sisteme.

RAM ayarladıktan sonra CPU kullanan programları minimize edin. Windows onarımlarını deneyin ve optimize edin talimatları ben paylaşırım gerekli.

CPU zaten tarafımca optimize edilmiş durumda yani. Donanımsal başka bir şey yapamam. Tek çare kullanan programları ayarlamak ve Windows bakımı yani.

Tabii ya.

Manuel ayarlamamız lazım XMP stabilite bozmaktan başka işe yaramaz. Çünkü genel olarak XMP zaten üst limitlerde açılıyor kolaylık sağlıyor. Şu an sizde biraz Custom çalışıyor yani onu demeye çalışıyorum.

Cihaz elimde olsa ayarlarım da buradan çok yardımcı olamayabilirim bu konuda. Size amacınızı söyleyeyim dilerseniz ona göre ayarlayın öğrenip.

DDR4 3200 MHz ayarlanacak. Çarpan 32 çarpanı. Çarpan olarak geçmiyorsa 3200 MHz.

Bu arada ayarını bulursanız BCLK 100 MHz yapın. BIOS'da 100 MHz ama Windows'ta 100 MHz değil.

CL18-22-22-42 şeklinde olacak normalde MHz düşürdüğümüzden bu değerlerle ben oynardım da sizde riske atmayalım.

Voltajlar da aynı kalsın. HWiNFO veya kullandığınız program RAM uyarılarını gösteriyorsa güzel olur. Açtığımızda RAM'ler sinyal gönderirse bir sorun var diye düzeltmemize yardımcı olur. Program direkt sorunu söyler biz de düzeltiriz.

O CPU Throttle veya CPU darboğazıyla açıklanır da CPU o kadar yetersiz değil bu sisteme.

RAM ayarladıktan sonra CPU kullanan programları minimize edin. Windows onarımlarını deneyin ve optimize edin talimatları ben paylaşırım gerekli.

CPU zaten tarafımca optimize edilmiş durumda yani. Donanımsal başka bir şey yapamam. Tek çare kullanan programları ayarlamak ve Windows bakımı yani.

Hw info indirebilirim AIDA64 gösteriyor mu uyarı RAM'e

Tabii ya.

Voltajlar da aynı kalsın. HWiNFO veya kullandığınız program RAM uyarılarını gösteriyorsa güzel olur. Açtığımızda RAM'ler sinyal gönderirse bir sorun var diye düzeltmemize yardımcı olur. Program direkt sorunu söyler biz de düzeltiriz.

Oyun oynarken gereksiz hizmetler kapalı arkada tek Discord açık

Technopat Haberler

Geri
Yukarı