RTX 3060 ısınma ve performans sorunu

talllhaaaaa

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım kısa sürede çok ısındığı ve ciddi performans kayıpları verdiği için garantiye yolladım ancak yapılan testlerde herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Şu an PSU'dan şüpheleniyorum sizce sorun nedir?
Ekran kartı: RTX 3060 12 GB.
PSU: High Power 700W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç derece oluyor ki performansı düşüyor hocam? Hiçbir değer vermemişsiniz. PSU'da niye şüpheleniyorsunuz PC kendini yükte yeniden mi başlatıyor?

Max 55 60 derece gösteriyor NVIDIA'nın kendi programı ancak elimi vurduğumda aşırı sıcak oluyor aradan birkaç dakika geçtikten sonra kasa masanın altında olmasına rağmen sıcak yüzüme vuruyor. PSU hariç başka neyde sorun olur bilmiyorum. Ama resetleme falan olmadı hiç.

Max 55 60 derece gösteriyor NVIDIA'nın kendi programı ancak elimi vurduğumda aşırı sıcak oluyor aradan birkaç dakika geçtikten sonra kasa masanın altında olmasına rağmen sıcak yüzüme vuruyor. PSU hariç başka neyde sorun olur bilmiyorum. Ama resetleme falan olmadı hiç.
55-60 dereceyse sorun olmaz. HWInfo, OCCT gibi programlardan değerlere bakabilirsin. Özellikle OCCT ile tüm sistemi yük altına sokabiliyorsun istediğin kadar. Sıcak olsa da performans kısacağını sanmıyorum. Tabii sıcaklık ne kadar yükselirse çekirdek hızı düşüyor ama FPS'e öyle aşırı bir düşüş yapmaz, max 2-3 FPS. Üstüne dokunursan sıcak olması normal 50-60 derece, GPU için fazla değil ama bizim için fazla. Termal kısması 83 dereceden sonra başlıyor 3060'ın.

55-60 dereceyse sorun olmaz. HWiNFO, OCCT gibi programlardan değerlere bakabilirsin. Özellikle OCCT ile tüm sistemi yük altına sokabiliyorsun istediğin kadar. sıcak olsa da performans kısacağını sanmıyorum. Tabii sıcaklık ne kadar yükselirse çekirdek hızı düşüyor ama FPS'e öyle aşırı bir düşüş yapmaz, Max 2-3 FPS. Üstüne dokunursan sıcak olması normal 50-60 derece, GPU için fazla değil ama bizim için fazla. Termal kısması 83 dereceden sonra başlıyor 3060'ın.

Sıcaklığı ilk defa bu kadar fazla hissettim ayrıca birkaç kere ekran yırtıldı ve kapandı bende sorun ekran kartında sandım ancak garanti videolu olarak sorun olmadığını gösterdi. En iyisi bir bilgisayarcıya gostermek sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı