RTX 3060 Ti R5 3600X sistem oyunlarda düşük FPS ve takılma oluyor

Merdoski

Decapat
Daha fazla  
RAM
Hyperx Fury 3200 mhz 2x8 cl16 ram
SSD veya HDD modeli
samsung evo 860 1tb
Ekran kartı
Gigabyte gaming oc rtx 3060ti
Anakart
Ga-ab350m gaming 3
İşlemci
R5 3600x
Hepinize iyi forumlar...

Arkadaşlar bir hafta önce 3060 Ti alıp sistemi güncelledim, araştırmalarım doğrultusunda işlemcimin yettiğini gördüm fakat düşük FPS anlık drop ve RTX açınca FPS düşüşleri takılma gibi sorunlar oluyor.

Bunlarda oyun içi SS'ler / oyunlar Ultra DLSS ve RTX açık şekildedir.

Sistem özelliklerim.

Gigabyte Gaming OC 3060 Ti.

Ryzen 5 3600X.

2x8 3200MHz CL16 HyperX Fury RAM.

GA-AB350M Gaming anakart.

Zalman ZM600le PSU.

Cooler Master MB520 kasa.

Cooler Master Masterliquid ML240l V2 soğutucu.

Monitörüm 1080p mecburen 1080p oyun oynuyorum, böyle giderse anakartı B550 işlemciyi de Ryzen 7 5800X ile güncellemeyi düşünüyorum fikriniz nedir?

Dosya Ekleri

• n 2.png
    n 2.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 146
  • n 3.png
    n 3.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 130
  • n1.jpg
    n1.jpg
    379,5 KB · Görüntüleme: 126
Bende yakın zamanda 3060Ti ekran kartına geçiş yaptım. Tıpkı senin gibi kullandığım işlemci R5 3600x idi ama maalesef işlemci ekran kartını beslemiyor. R5 5600x'e geçiş yapmam gerekti. Ya 2k çözünürlüğe çıkman gerekiyor yada işlemcini güncellemen.

Hepinize iyi forumlar...

Arkadaşlar bir hafta önce 3060 Ti alıp sistemi güncelledim, araştırmalarım doğrultusunda işlemcimin yettiğini gördüm fakat düşük FPS anlık drop ve RTX açınca FPS düşüşleri takılma gibi sorunlar oluyor.

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 3600X.

Zalman ZM600le PSU.

Monitörüm 1080p mecburen 1080p oyun oynuyorum, böyle giderse anakartı B550 işlemciyi de Ryzen 7 5800X ile güncellemeyi düşünüyorum fikriniz nedir?
Tuhaf bir şekilde fotoğraflarda belirgin olan tek şey işlemcinin sıcaklığı. Sanki 60 derece üst sınırmış ve onu aşamıyormuş gibi. Herhangi bir ayarla oynadınız mı ? Ryzen Master'da filan.

Hepinize iyi forumlar...

Sistem özelliklerim.

Ryzen 5 3600X.

Zalman ZM600le PSU.

Mümkünse sentetik bir güve bindirin işlemciyi ve hwmonitor ile sıcaklık-hız değerlerine bakın. Cinebench kullanabilirsiniz. Sonrasında ise hwmonitor'da çıkan sıcaklık,hız,voltaj gibi değerleri burada paylaşır mısınız?

Dostum bende;
Gigabyte 3060 Ti Eagle OC ekran kartı var işlemcimiz ise aynı.
Ve oyunlarda herhangi bir kasma takılma olmuyor.
Gaming OC versiyonu biraz daha performans odaklı olduğundan acaba işlemcin, ekran kartı performansını yakalayamıyor olabilir mi?
Oyun oynarken efektleri arttırarak ekran kartını yormayı denesen bütçe ayırmadan önce?

Hayır tabiki ben zaten oc yapmaktan korkan bir insanım sıvı soğutmayla soğutuyorum kendisi otomatik oc yapıyor yanlış bilmiyorsam
Dediğimi yapın sonrasında ise hem işlemciyi hem ekran kartını aynı anda yük altına sokun ve yine hwmonitor ile çıkan sonuçları burada ss olarak paylaşır mısınız?

Dostum bende;
Gigabyte 3060ti Eagle Oc ekran kartı var işlemcimiz ise aynı.
Ve oyunlarda herhangi bir kasma takılma olmuyor.
Gaming Oc versiyonu biraz daha performans odaklı olduğundan acaba işlemciye fazla yük biniyor olabilir mi?
Oyun oynarken efektleri arttırarak ekran kartını yormayı denesen bütçe ayırmadan önce?
oyunları yapabileceğim en max ayarlarda açarak fotoğrafları yükledim bilemiyorum
Dediğimi yapın sonrasında ise hem işlemciyi hem ekran kartını aynı anda yük altına sokun ve yine hwmonitor ile çıkan sonuçları burada ss olarak paylaşır mısınız?
teşekkürler deniyorum şimdi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı