RTX 3060 Ti sisteme PSU önerisi

• Konuyu başlatan Cnaar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 1.642
Bilmiyorum bana da yeterli dendiği için kafaya takmıyordum, kasa hakkında iyi dendi ve aldığımda PSU da içinde geldi. Ama sanırım PSU kötüymüş ki, birçok kişi PSU değiştirmemi önerdi. PSU dışında sistemimde gördüğünüz sorun varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

M.2 SSD'nin markasını hiç duymadım onu internette bir araştırın isterseniz, onun dışında çok güzel sistem bir de bütçeniz varsa 3600 MHz RAM takabilirsiniz 3200'den fazla bir farkı olmayacaktır gerçi bende de aynı RAM'in 2x16 3600 MHz olanı var eğer Hogwarts Legacy, Last of Us gibi oyunlar oynayacaksanız 16 GB RAM yetmeyecektir...Ha bir de Gigabyte'ın RGB Fusion 2.0 uygulaması PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatasına sebep oluyor bilginiz olsun...

Bunun böyle olmasının sebebi kendisi hakkında bir bilgi olmaması aslında. Kim üretiyor belli değil, içini göremiyoruz o yüzden yorum da yapılamıyor o da belli değil. Hiçbir testi yok, ne idüğü belirsiz. Hadi üreticisini bilsek en azından biraz güvenilir veya değil diyebiliriz ama o da belli değil. Hiçbir şey belli değil kısacası.

Teşekkürler yorumunuz için, o zaman öncü ben olayım bu kasayı nasıl test edebilirim fikir verir misiniz? Kasa hakkında bilgi isteyen arkadaşlar da olacaktır yardımım dokunur. PSU su kötü ama kasası gerçekten iyi veya PSU su kötü kasa da kötü bu kasadan uzak durun gibi yorumlar yaparak faydalı olabileyim.

Boş kasanın kendisi sıkıntı değil, iyisi kötü idare ederler ama güç kaynağını dün de söyledim sana. Bende ROG STRIX güç kaynağı ile 5-6 senelik kasa var örneğin. Kasa masrafı keyfidir ama PSU değil. O yüzden 3-5 fazla verilip Game booster gibi çer çöpler yerine bilindik üreticilerden (yukarıda iki link atılmış) alınmalı.

Teşekkürler, kasayı nasıl test ederim peki. Ve bana demişlerdi önceki konuda sende okumussundur 3070'li sistem alınırdı falan diye, bunu gerçekten bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm kişiler ile konuştum ve senin işlemcin yeni nesil 3060 Ti zaten 3070 ile arasında Max 10FPS oynar onun için 3070'li sistemlere 2 3K daha fazla vermek 5600X e 700TL fark vermekten daha saçma fiyatına göre gayet güzel bir PC almışsın tek derdin PSU olsun dediler. (aynı konuda Recep Baltaş da bir yorum yapmıştı yeni nesil 3060 Ti'lar 3070 performansını yakalıyor diyerek.) Arkadaşın önerdiği PC 18700 falandı ama değişmesi şart şeyler vardı onda da anakart, SSD ve PSU gibi onun PSU suda benimkinden farksız. Upgradeleri yapınca önerdiği sistem 22 23K ya çıkıyordu.

Game booster PSU kullanan biri olarak söylüyorum değiştirin.

Teşekkür ederim hemşehrim, hemen sipariş veriyorum bugün.

M.2 SSD'nin markasını hiç duymadım onu internette bir araştırın isterseniz, onun dışında çok güzel sistem bir de bütçeniz varsa 3600 MHz RAM takabilirsiniz 3200'den fazla bir farkı olmayacaktır gerçi bende de aynı RAM'in 2x16 3600 MHz olanı var eğer Hogwarts Legacy, Last of Us gibi oyunlar oynayacaksanız 16 GB RAM yetmeyecektir...ha bir de Gigabyte'ın RGB Fusion 2.0 uygulaması PFN_LIST_CORRUPT mavi ekran hatasına sebep oluyor bilginiz olsun...

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, dediğiniz oyunları oynamam yüksek ihtimal. FPS oyuncusuyum, benim için Valorant tarzı oyunlar yüksek FPS sağlasın yeterli. O yüzden 16 GB RAM yeterli benim için. Valorant'ta 600 700 ile başlayan FPS'im oyun ilerledikçe 400 500 arasinda stabil seyrediyor. Minmum gördüğüm ise 350 civarları o da bildiğiniz üzere ağır kargaşa durumları oyun içi.

Son düzenleme:
Rica ederiz kasayı dert etmenize gerek yok önü meash ve soğutması güzeldir malzeme kalitesi biraz kötüdür oda sıkıntı çıkarmaz.

Önü mesh, üstü mesh ve sağ kapak alt kısımlarında da birçok ufak delikler mevcut. Olabildiğince hava alabiliyor sanırım. Yardımcı yorumların için tekrar teşekkür ederim.

Bunun böyle olmasının sebebi kendisi hakkında bir bilgi olmaması aslında. Kim üretiyor belli değil, içini göremiyoruz o yüzden yorum da yapılamıyor o da belli değil. Hiçbir testi yok, ne idüğü belirsiz. Hadi üreticisini bilsek en azından biraz güvenilir veya değil diyebiliriz ama o da belli değil. Hiçbir şey belli değil kısacası.

Bu önerilen iki PSU arasında hangisi daha iyidir acaba?

Önü mesh, üstü mesh ve sağ kapak alt kısımlarında da birçok ufak delikler mevcut. Olabildiğince hava alabiliyor sanırım. Yardımcı yorumların için tekrar teşekkür ederim.

Bu önerilen iki PSU arasında hangisi daha iyidir acaba?

High Power. Bütçeyi aşıyor diye seçenekler sınırlıydı ama aşabiliyorsanız alın.

High Power daha iyi diyorsanız aşabilirim o kadar bir aşım sorun olmaz.

600W ve modüler olmayan bir model olduğu için bence bu daha mantıklı olur
@Uchiha Shisui hocamın önerileride olabilir.

600W ve modüler olmayan bir model olduğu için bence bu daha mantıklı olur
@Uchiha Shisui hocamın önerileride olabilir.

SFX bu. Kablolar kısa gelecek ve uzatma kablo seti alması gerekecek. Sonra fiyatı 2000 TL civarına dayanacak. O fiyata da daha iyi modeller var zaten.

Bütçedeki en mantıklı model High Power diyorsunuz yani.

En mantıklısı diyemem zira pek yeni bir platform değil ama kalitesiz demek değil bu. Kaliteli. GD+ olanı daha iyi olurdu. Alternatifiniz şu ürün:

Edit: bu model ile alakalı detaylı bir review bulamadım. İçi kaliteli ama dışına ne kadar iyi yansıtabiliyor ona her ihtimale bakmak lazım. High Power'dan daha iyi mi değil mi tam testleri yapılmadan bilinemez. O yüzden ikisi de benzer bir kefeye koyulabilir şimdilik.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı