RTX 3060 vs RX 6600

Bütçe
8000
Neden açmasın? Fotoğraftaki aldığım FPS saf hali. DLSS açınca bu 80-100 FPS'lere fırlıyor. 12 GB 3060 aldın diyelim. 4060 Ti ile arasında yaklaşık %40 civarı performans farkı var. Yani 4060 Ti'den saf 60 FPS aldığım Witcher 3'ten; 3060 ile DLSS açık iken 60-70 arasında alabilirsin RT ultrada. Benim oyum 12 GB 3060 almasından yana.
Yani RT çok FPS düşüren bir ayar, alacağı kart bu seviyedeyken açacağını sanmam başkasının. Ayrıca AMD tarafında FSR var ve zamanla geliyor DLSS gibi. Bir de yanlış bilmiyorsam aralarında %50 gibi devasa bir fiyat farkı var.

Yani RT çok FPS düşüren bir ayar, alacağı kart bu seviyedeyken açacağını sanmam başkasının. Ayrıca AMD tarafında FSR var ve zamanla geliyor DLSS gibi. Bir de yanlış bilmiyorsam aralarında %50 gibi devasa bir fiyat farkı var.

Olabilir 16 gb RX 7600 XT de düşünebilir. Ama bildiğim AMD kartların RT performansı düşük alıcılar bunu da hesaba katsın. RT'li ile RT siz görüntü arasında çok fark var mı? Var. Zevk meselesi bu biraz da. RT görüntü biraz lüksse kaçıyor farkındayım. Yani düşürdüğü FPS'ye değer bence. Keşke DLSS açmadan RT ultrada oynayabilsek bütün oyunları. Çünkü DLSS görüntü kalitesinde oynamalar yapıyor. Ultra görüntü hazzına ulaşmak istiyorsan RT'yi saf haliyle tavsiye ederim denemiş biri olarak.

RTX 3060 mı RX6600 mı almalıyım?
Öncelikle merhaba sevgili forum üyeleri. Fazla bilgisayardan anlamam o yüzden size sormak istedim. Yeni bir sistem toplayacağım ve ekran kartı konusunda fikir ayrılığı yaşadım. Bir oyuncu olarak yeni nesil hem Online hem de hikayeli oyunlar oynamak istiyorum ve o kadar para vereceğiz adam gibi grafiklerde iyi FPS'le oynayalım. Sizce hangi grafik kartına yönelmeliyim ve neden? 2.el alacağım şimdiden teşekkürler.

Bütçeniz 8.000TL ise ikisi de değil, o fiyatta 6700xt/3070 gibi kartları rahat bulabilirsiniz.

Neden açmasın. Fotoğraftaki aldığım FPS saf hali. DLSS açınca bu 80-100 FPS'lere fırlıyor. 12 GB 3060 aldın diyelim. 4060 Ti ile arasında yaklaşık %40 civarı performans farkı var. Yani 4060 Ti'den saf 60 FPS aldığım Witcher 3'ten; 3060 ile DLSS açık iken 60-70 arasında alabilirsin RT ultrada. Benim oyum 12 GB 3060 almasından yana.

XX60 kartlar her zaman FHD kartları olmuştur. RT ve PT hayal etmeyin. 4060'da DLSS 3.7 ve Frame Generation (FG) varken 3060 önermeniz saçma olmuş. Arkadaş YouTube testlerine baksın, kararını versin. Yaza kalmadan 5060 çıkacak hatta beklesin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı