RTX 3060'a geçmek mantıklı mı?

Bütçe
7000tl
Arkadaşlar merhaba GTX 980'den RTX 3060'a geçmek mantıklı mı yoksa RTX 4050 veya 4060'ı beklemeliyim?

Direkt size kısa açıklama yapayım. Bakın şimdi sisteminizi tam olarak bilmiyorum fakat şöyle bir açıklama yapayım bunu bu forumda ki hemen hemen bilgili araştırmasını iyi yapabilen herkes bilir. En güncel AMD sürücüleri her sisteme uyumlu olmuyor. Örnek ben şu an RX6600 kullanıyorum ve güncel driver uyumlu değil sistemim ile bunun için bütün WHQL eski sürücüleri deneyip en uyumlu sürücüyü bulmam gerekiyor bu da çok zahmetli bir iş bunda hepimiz ortak fikirizdir umarım. NVIDIA'dan asla vazgeçmemenizi öneriyorum bende GT730 vardı size temin ederim RX6600 kullanmaktan daha keyifliydi çünkü bir farklıydı şu an elimdeki sistem ile Valorant oynayamıyorum düşünebiliyor musunuz? Konuda ki çoğu arkadaş mesajları döndürüp tekrar tekrar aynı konuları önünüze fırınlamış. RTX3060 12 GB versiyonu gayet yeterde artar sizi idare edecek bir ekran kartıdır eminim. Şu an kullandığınız karttan öne çıkarak söylüyorum tabii.
Şimdi yorumunuza tam olarak gelelim Türkiye'de yaşadığınızı ve foruma katıldığınız süreye bakarsak sanırım reşit bir bireysiniz. RTX4000 serisini beklemek yerine RTX3060 almak daha mantıklı çünkü önümüzde bir seçim var ve bu elektronik parçaların fiyatı gitgide artacaktır. Elinizde alacak mümkün bir para varsa seçiminizi RTX3060 12 GB'dan yana kullanın.

Arkadaşlar güç kavramını her zaman ön planda tutmayın.

Geçen ki konunun aynısı hocam. Konu sahibi forumdaki AMD hatalarını araştırsın baksın kendisi karar versin. Yine siz geçenki gibi boşuna yorulmayın :)

Önceki konudan yana daha iyi niyetli arkadaşlar bulunmuş bu konuda bütün inceliklerini anlattım anlayana hocam.

Son düzenleme:
Şu gülen emoji atanları dikkate alma. NVIDIA alırsan pişman olmazsın. Her şey güç değil.

Sizin gibi zavallılara gülüç atmak çok hoşuma gidiyor biliyor musun? 8 GB VRAM'li karta para kaptıran insanlara emoji atmayıpta kahka mı atmamı istersin?

Geçen ki konunun aynısı hocam. Konu sahibi forumdaki AMD hatalarını araştırsın baksın kendisi karar versin. Yine siz geçenki gibi boşuna yorulmayın :)

NVIDIA hatalarını da araştırabilirsin istersen utancından yerin dibine gir de göreyim seni de.

NVIDIA hatalarını da araştırabilirsin istersen utancından yerin dibine gir de göreyim seni de.

Hocam bunu en iyi bilenlerden birisi olabilirim fakat siz şu ana bakacaksınız. Sizde şu an milyarlık araba şirketlerinin kronik sorunları yok mu? Var demek ki gayet normal fakat bunun üstünü örttüler ve teselli ettiler daha iyi noktaya geldiler. AMD bu yolda ilerlemiyor daha da çok batıyor artık gözümde. NVIDIA ile şu an AMD'nin geldiği noktaları siz eş tutabiliyorsanız tamam siz haklısınız diyeceğim başka ne diyebilirim bilmiyorum. Ayrıca zavallı kelimesini kullanmanızda çok saçma olmuş sadece gülüyorum yorumunuza.

Sizin gibi zavallılara gülüç atmak çok hoşuma gidiyor biliyor musun? 8 GB VRAM'li karta para kaptıran insanlara emoji atmayıpta kahka mı atmamı istersin?

Yapabildiğiniz iki şey var;

İlki gülme ve beğenmeme emojisi atmak

İkincisi ise Radeon hatalarıyla uğraşmak 🤣🤣🤣

İkincisi ise Radeon hatalarıyla uğraşmak 🤣🤣🤣

Seninde yapabilidiğin 3 şey var vatana gidip NVIDIA ekran kartı almak. Sonra da 2 sene sonra VRAM yetmiyor diye ağlayıp yeni ekran kartı arayışına girmektir. Şu ana kadar kullandığım ekran kartında 1 kere bile hata alıp uğraşmadım ayrıca.

Seninde yapabilidiğin 3 şey var vatana gidip NVIDIA ekran kartı almak. Sonra da 2 sene sonra VRAM yetmiyor diye ağlayıp yeni ekran kartı arayışına girmektir. Şu ana kadar kullandığım ekran kartında 1 kere bile hata alıp uğraşmadım ayrıca.
Param var alıyorum Nvidia? Var mı başka soru? 15 yıldır Nvidia kullanıyorum bir kere ağlamadım. Ağlamam da. Ayrıca ben senin gibi Türkçe kaynakları okumuyorum bile ileri düzey İngilizcem var, direkt kaynağından okurum. Sen ve senin gibilere verdiğim son cevaptı, bol wattmanlı günler dilerim.

Hmm tamam. Sizde RTX3060 kartının 8 GB haline para yedirenlere üzülür 12 GB alanlarda sizin şu anki halinize üzülür diyelim. Boşuna çabalamayın daha da batıyorsunuz.

Param var alıyorum NVIDIA? Var mı başka soru? 15 yıldır NVIDIA kullanıyorum bir kere ağlamadım. Ağlamam da. Ayrıca ben senin gibi Türkçe kaynakları okumuyorum bile ileri düzey ingilizcem var, direkt kaynağından okurum. Sen ve senin gibilere verdiğim son cevaptı, bol WattMan'lı günler dilerim.

İleri düzey ingizicen beni uzaktan yakından alakadar etmez İngilizce kaynak araştırmak isteyen adam translate bile kullanır ayrıca sen portakalda vitaminken ben AMD ekran kartı kullanıyordum çoğu problemin çözümünü de bilirim.

İleri düzey ingizicen beni uzaktan yakından alakadar etmez İngilizce kaynak araştırmak isteyen adam translate bile kullanır ayrıca sen portakalda vitaminken ben AMD ekran kartı kullanıyordum çoğu problemin çözümünü de bilirim.
Sen çözümünü bilirsin, sen sorun çözmeyle vakit harcarken ben kasamdaki GeForce RTX yazısına bakarak ultra ray tracing ayarda oyun keyfime bakarım. Ödediğim daha az elektrik parası da 15 yıldır bana iyi kar sağladı. Var olsun Nvidia.

Sen çözümünü bilirsin, sen sorun çözmeyle vajit harcarken ben kasamdaki GeForce RTX yazısına bakarak Ultra Ray Tracing ayarda oyun keyfime bakarım.

Ya sen ne komik adamsın ya. Adam gibi RTX deneyimi yaşamak için en aşağı 3080 4080 gibi üst seviye kartlar lazım gidip de 3060 gibi giriş seviyesi kart ile sorunsuz RTX deneyimi mi yaşayacağını zanlediyorsun AMD candır gerisi heyecandır fazla boş yapmışsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı