Wilfaelor
Decipat
- Makaleler
- 2
ATI? AMD tarafından satın alınmadan önce çok daha stabildi. Forumda açılan konulara bakın bakalım o hatalar ATI'den mi kalmış. AMD hiçbir zaman NVIDIA'nın sürücü stabilitesini ve yazılım avantajlarını yakalayamayacak hep 2 adım gerise olacak. Gönül ister ki iyi yerlere gelsin ki NVIDIA da fiyat düşürsün. Ancak rakipsiz olunca böyle oluyor. Ayrıca AMD 7900 serisini çok pahalı çıkardı. Örneğin 7900 XT 20-22K değil de, 18k olsaydı ben 4070 değil 7900 XT'ye şana verirdim. Sözde 4080'e rakip 7900 XT ama 4070 Ti'ı bile oyunlarda geçemiyor Ray Tracing ile. O yüzden insanları yanlış yönlendirmeyelim. Ben NVIDIA alırsa sürücü kaynaklı hata almayacağını garanti ediyorum ama siz edemezsiniz. Ediyorum derseniz forumda açılan konuları ve yorumları görmezden gelmiş olursunuz.
399$ konuşuluyor.
Forumda o kadar çok AMD fanboyu var ki mücadele etmesi çok zor. Tek söyledikleri de VRAM ki o da gayet yeterli 2K için 12 GB 1080 için 8 GB.
Boş bir yorum olmuş, sanki hiçbir şekilde NVIDIA'nın sürücü hataları yokmuş gibi göstermen o kadar cahilce bir yorum olmuş ki, bir de insanları yanlış bilgilendirmekten bahsetmişsin. RTX serisinin ilk zamanlarında Apex gibi birçok oyunda yaşadığımız VRAM sorunlarını unuttun mu? Neredeyse oyun oynayamıyorduk, üstelik mobil ekran kartlarında gayet de sürücü hataları mevcut, sürücülerin yer yer performans düşürüp çıkarttığı da oluyor.
Ben NVIDIA sürücü konusunda başarısız demiyorum, zira senin gibi insanlar markaları savunurken "hatasız kul" gibi savundukları için ben objektif bakan biri olarak söyleyebilirim ki NVIDIA da gayet sürücü problemleri yaşıyor, bu onu kötü bir marka yapmaz, ancak yepyeni bir seriye 1080p adı altında sırf DLSS 3.0 için 8 GB VRAM getirirsen eleştirilirsin, bunun hakkında yorum yapmayıp hep dilinize pelesenk olarak "yazılım problemleri var ya" demek çok abes ve saçma bir yorum olur.
Bunun tek sebebi de NVIDIA'nın kendini ekran kartı sektörünün tekeli sanması, neyse ki Intel de işin içine girdi, NVIDIA bu tip politikalarına devam ederse iki markanın gerisine düşmeye başlayacaktır.
Arabanın hızıyla Nvidia ve AMD karşılaştırmasında bittim, göz-ardı et listesine biri daha eklendi.Kas gücü diyenlere aldanma onlar gelenekciler. Eski araçlar 7litre motorla 300 yaparken bugün 1 1.5 motorlar 300 yapıyor. Teknoloji kası döver. RTX 3 ve 4 düz mantık. Arada 1 nesil oynuyor. Bambaşka bir yere geliyor. Amd kuru kas gücü ne varsa o ama nvidia olayı çok başka yerlere taşıdı. Ayrıca render işi yapacak olsan amd işine yaramaz. Belki 1 2 video atmak isteyeceksin gönül bu sonuçta. Her şekilde nvidia her şekilde en yeni nesil.