RTX 3060'dan RTX 4070 Super'e geçilir mi?

Hocam bilgisizliğime verin ama işlemci en fazla belli yere kadar yükseltebilirim sanırım.
Ana kartımın desteğinden mi başka bir şey mi öyle bir şey duydum. İntel soket güncellemesi yapıyordu sanırım.
Ana kartım : MSI PROH610M-E DDR4.

Akıcı bir şekilde 2k ultra da witcher 4 oynamak istiyorum açıkçası o yüzden şey ettim.
Ne demek. Zaten Intel sizin soketi geride bıraktı. Ultra serisine geçti ama onu da bırakıp yeni sokete geçecek. Intel'in ne yaptığını anlamak zor.

4070 Super alırsanız Witcher 4, GTA 6, TES VI falan hepsini 2K'da yüksek performansla oynarsınız. O konuda bir endişeniz olmasın.

Ne demek. Zaten Intel sizin soketi geride bıraktı. Ultra serisine geçti ama onu da bırakıp yeni sokete geçecek. Intel'in ne yaptığını anlamak zor.

4070 Super alırsanız Witcher 4, GTA 6, TES VI falan hepsini 2K'da yüksek performansla oynarsınız. O konuda bir endişeniz olmasın.
Hocam ben bunun ileride başka bir intel işlemci ile güncelleyebilir miyim yani ?

Hocam ben bunun ileride başka bir Intel işlemci ile güncelleyebilir miyim yani?
14. Nesil Intel işlemcilere kadar desteğiniz var ama OC desteği olmadığı için K-KF serisi işlemcilerde ekstra performans alamazsınız. Keza anakartın yapısı tepe seviye işlemciler için kalite barındırmıyor. He 14700F gibi bir işlemciye geçebilirsiniz. Fakat...

Siz bu ödemeyi yapana kadar DDR5 bir AMD sisteme geçip yaptığınız ödemenin karşılığını alabilirsiniz. Yani mevcut soketinizin önü kapalı. Bir yere kadar yükseltme sunuyor.

14. Nesil Intel işlemcilere kadar desteğiniz var ama OC desteği olmadığı için K-KF serisi işlemcilerde ekstra performans alamazsınız. Keza anakartın yapısı tepe seviye işlemciler için kalite barındırmıyor. He 14700F gibi bir işlemciye geçebilirsiniz. Fakat...

Siz bu ödemeyi yapana kadar DDR5 bir AMD sisteme geçip yaptığınız ödemenin karşılığını alabilirsiniz. Yani mevcut soketinizin önü kapalı. Bir yere kadar yükseltme sunuyor.
O zaman anakartı değiştirmem gerekiyor.

O zaman anakartı değiştirmem gerekiyor.
Bir başka mevzu burada. Siz anakart değiştirseniz bile mevcut soketiniz için yeni işlemci gelmeyecek. Intel Ultra serisine ve yeni sokete geçti. X3D işlemcileri duydunuz mu? AMD tarafında şu an piyasayı domine etmekteler. Hedefiniz burası olsun. Intel'e anakart yetiştiremezsiniz.

Bir başka mevzu burada. Siz anakart değiştirseniz bile mevcut soketiniz için yeni işlemci gelmeyecek. Intel Ultra serisine ve yeni sokete geçti. X3D işlemcileri duydunuz mu? AMD tarafında şu an piyasayı domine etmekteler. Hedefiniz burası olsun. Intel'e anakart yetiştiremezsiniz.
Hocam bana tam olarak öneriniz nedir?

Hocam bu yaz sistemi dizdim açıkçası.
i5 12400F
RTX 3060 12 GB VRAM
Crucial 1TB P3 Plus Serisi 3D NVMe M.2 SSD (5000 MB okuma 3600 MB yazma)
G.Skill 32 GB(16-16) DDR4 3600 MHz
Zalman 600W kasa
MSI Pro 3200 MHz anakart almıştım

24K ya almıştım.

Açıkçası biraz bilgisizdim şimdi 5070 Ti alırsam beni 10-12 yıl güncel tutar mı oyunlarda 2K da.

12400F bana göre 5070 Ti'yi besleyeceğini sanmıyorum. Emin olmasamda bir öngörüş belirtmek istedim sadece. Çıkmamış bir ekran kartı üzerine hayal kurmayalım. Sistemin 1080p de kullanıyorsan bence dokunma. Yok 2K ya geçeceğim diyorsan 4070 Ti de bende aynı fikirdeyim.

4070 Super alın. DSR üzerinden 2K kullanımı yapın. Bütçenizi belirli bir seviyeye çektikten sonra AMD tabanlı DDR5'e geçin. Intel'e yatırım yapmayın.
Hocam peki ilerde 5000 üstüne dediklerinizi yaparsam sokette sıkıntı yaşamadan geçebilir miyim.
Bu arada siz anakart değiştirseniz bile mevcut soketiniz dediniz yani sorun kasa da anladığım kadarıyla .

AMD fazla ısınıyor diyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı