RTX 3070 Ti'dan 4070 Ti Super'e geçilir mi?

4000'lere geçilmez.

FPS başına ödeyeceğin parayı bir düşünsene.

her 4000 serisi konusu açanların altına 4000e geçilmez 5000 bekleyin diyosun.
1.si doların ne olacağını biliyorsanız söyleyinde ya elimizdeki kuru bozdurup yada daha fazla kur alalım :D
2.si daha 5000 serisinin ne zaman çıkacağı belli bile değil.

ki arkadaş 8'den 16'ya geçecek bence bu gayet iyi bir geçiş. işlemcisi güncel değilse ileride işlemci güncelleme ile rahat bi 5 sene götürür.

Merhaba dostlar. 1 yıl önce kampanyalardan ve indirimlerden toplamış olduğum pcim var. Şu anda ekran kartım MSI RTX 3070 Ti Gaming X Trio 8 GB 256 bit. En baba oyunlarda bile 2K görüntüde Ultra ve ultraya yakın özel ayarlarda şu ana kadar üzmedi beni. Bu kartı satıp, yarından itibaren piyasaya çıkacak olan RTX 4070 Ti super 16 GB 256 bit modeline geçmeyi düşünüyorum sizlerin de fikrini sormak istedim. Düşünceleriniz nelerdir?

2 seri atlamadan geçmek mantıklı değil derdim de Türkiye şartları 5070'in ne kadar pahalı olacağını düşünemiyorum bile. Ve bazı insanlar 5070'te pek büyük gelişme olmayacağını düşünüyorlar. Yani 4070 Ti super bence gerektiğinden daha pahalı. Ve böyle fazla oyun oynayan 4K RDR2, Last of Us oynayan birisi değilseniz lütfen abartı bilgisayar almayın. 4070 yeterli olacaktır. 20000 lira iki katı para vermeye ne gerek var. (çok isterseniz 4070 Super olabilir) bütçenize göre yorum yapmak daha iyi olur.

1.si doların ne olacağını biliyorsanız söyleyinde ya elimizdeki kuru bozdurup yada daha fazla kur alalım :D

ki arkadaş 8'den 16'ya geçecek bence bu gayet iyi bir geçiş. işlemcisi güncel değilse ileride işlemci güncelleme ile rahat bi 5 sene götürür.

5000 serisi alın demedim. 4000 kötü dedim. Ayrıca 5000 çıktığında 4000'ler de ister istemez düşecektir. Neden böyle diyorum, çünkü bu benim fikrim ve buna inanıyorum. İstediğimi yazabilirim kimseyi rahatsız etmediğim müddetçe hesap vermek zorunda da değilim.

Doların ne olacağından bağımsız olarak msrp fiyatıyla bile korkunç kötü bir deal (dolar bazında). Yani ekonomi dolar fiyatından falan bağımsız olarak kazık yiyor 4000 alan kişiler şu an. Gamers nexus videolarını izleyip bu çıkarsamaları kendiniz de yapabilirsiniz. Giden paralara yazık. İyilik yapmaya çalışıyorum yani kendimce burada, ama yaramıyor sanırım :D

Neyse bana ne ki herkes kendi bilir sanki bana mı vazife oldu. Hayırlı alışverişler.

3070 Ti ile FIFA FC24 2K Ultra görüntü ayarı ile kornerlerde donma sorunu yaşıyorum bu oyundan başka oyun da oynamıyorum kartı değiştirmeden 5000 serisini beklemek mi gerekir?
Kartla alakası yok o olayın. Büyük ihtimalle oyundan kaynaklı. Kartı değiştirmenize gerek yok.

4000'lere geçilmez.

FPS başına ödeyeceğin parayı bir düşünsene.
Tamamen elime para geçeceği ve kart cazip geldiği için geçmek istedim. Birkaç yıl içinde çünkü 8gb sebebiyle sıkıntı olacağına eminim. Hatta şimdiden bazı oyunlarda 8gb ın üstüne çıktığı oluyor. Ödeyeceğim para kendi kartımı sattığımda 25 bin TL civarı oluyor 1 aylık alacağım paradan kat kat az.

Ahahahahaha arkadaşın 4000 e karşı düşmanlığı var sanırım. Finans ve kripto para uzmanıyım doların ne olacağını ben bile tahmin edemiyorum bu işin kitabını bile yazan biri olarak :). 5000 serisi tahmini 2 yıl içinde gelir. Evet en öncelikli olarak 8 den 16 ya geçecek olmam büyük artı. İşlemcim i7 12700 1 sene oldu pcyi alalı daha.

2 seri atlamadan geçmek mantıklı değil derdim de Türkiye şartları 5070'in ne kadar pahalı olacağını düşünemiyorum bile. Ve bazı insanlar 5070'te pek büyük gelişme olmayacağını düşünüyorlar. Yani 4070 Ti super bence gerektiğinden daha pahalı. Ve böyle fazla oyun oynayan 4K RDR2, Last of Us oynayan birisi değilseniz lütfen abartı bilgisayar almayın. 4070 yeterli olacaktır. 20000 lira iki katı para vermeye ne gerek var. (çok isterseniz 4070 Super olabilir) bütçenize göre yorum yapmak daha iyi olur.
Bende uzun süre kullanıp geçme taraftarıyım normalde ama piyasa öyle bir hal aldı ki artık önümüzü göremez olduk. Bu karta da 1060 dan geçtim mesela. 5070 ne kadar kaliteli ve performanslı olur orası tartışılır şu anda 4070 serisinin dlss olmasa hiçbir halta yaramıyor görüşüyle gelişi 5000 serisinde de soru işareti oluşturuyor. Evet fiyatı beklediğimin üstünde çıktı temiz 2. el 4080 bulursan al diyenler bile oldu. 2k kalitede Alan wake 2, Last of us, God of war tarzı oyunları çok oynarım. Abartı pcden kasıt zaten gidip 4090 alayım demiyorum çokta rahat alırım bende gereksiz görüyorum o kadar para vermeyi çünkü 4070 ti superlede aynı işi yapacağım. Bütçe konusunda bir sıkıntım yok şükür sadece cazip geldi bana ileride daha da pahalı olacak her şey şimdiden alıp fırsatı değerlendirmek için fikirleri almak istedim.

5000 serisi alın demedim. 4000 kötü dedim. Ayrıca 5000 çıktığında 4000'ler de ister istemez düşecektir. Neden böyle diyorum, çünkü bu benim fikrim ve buna inanıyorum. İstediğimi yazabilirim kimseyi rahatsız etmediğim müddetçe hesap vermek zorunda da değilim.

Doların ne olacağından bağımsız olarak msrp fiyatıyla bile korkunç kötü bir deal (dolar bazında). Yani ekonomi dolar fiyatından falan bağımsız olarak kazık yiyor 4000 alan kişiler şu an. Gamers nexus videolarını izleyip bu çıkarsamaları kendiniz de yapabilirsiniz. Giden paralara yazık. İyilik yapmaya çalışıyorum yani kendimce burada, ama yaramıyor sanırım :D

Neyse bana ne ki herkes kendi bilir sanki bana mı vazife oldu. Hayırlı alışverişler.
Tabi herkesin kendi fikri bende fikirlere açık olduğum için herkesin kendi hür görüşünü almak istedim. 5000 çıktığında çokta düşeceğini zannetmiyorum. Ben 3070 ti yi kampanyadan 14.700 e aldım. Şimdi muadilleri 20-25 bin TL arasında. 4070 serisinde de aynı yakın sonuçlar görülecek. Şu anda piyasa koşullarına göre çoğu parçanın fiyatı gereksiz pahalı ve abartılı maalesef. Benim elimde fırsat olduğu için ve kartımı sattıktan sonra 25 bin TL civarı bir para çıkacağı için cebimden değerlendirmek istedim. İyiliğiniz için teşekkürler :). Tabi siz ne derseniz deyin benim kararımı değiştirecek bir durum yok iş bende bitiyor :).

Son düzenleme:
Ahahahahaha arkadaşın 4000'e karşı düşmanlığı var sanırım. Finans ve kripto para uzmanıyım doların ne olacağını ben bile tahmin edemiyorum bu işin kitabını bile yazan biri olarak :). 5000 serisi tahmini 2 yıl içinde gelir. Evet en öncelikli olarak 8'den 16 ya geçecek olmam büyük artı. İşlemcim i7 12700 1 sene oldu PC'yi alalı daha.

3060 Ti'den bende 4070 Ti S'e geçmeyi planlıyorum ama 4080 S'i ne kadardan satacaklarına bakmak için 5 gün daha bekleyeceğim. 4070 Ti S'ten 100 dolar daha pahalı diye hatırlıyorum. Umarım o şekilde satarlar. Ki satarlarsa hiç düşünmeden alacağım düşüncesindeyim şu anda. 3060 beni bir 4 yıl götürdü. Bir 5 yılda 16 GB bellek götürür herhalde.

3060 Ti'den bende 4070 Ti S'e geçmeyi planlıyorum ama 4080 S'i ne kadardan satacaklarına bakmak için 5 gün daha bekleyeceğim. 4070 Ti S'ten 100 dolar daha pahalı diye hatırlıyorum. Umarım o şekilde satarlar. Ki satarlarsa hiç düşünmeden alacağım düşüncesindeyim şu anda. 3060 beni bir 4 yıl götürdü. Bir 5 yılda 16 GB bellek götürür herhalde.
Arada çok abartılı bir fark olmazsa 4080 s'e geçmek en mantıklısı olacaktır tabi ki sistemin diğer parçalarıyla uyumluluğu önemli onu dikkate alın. Günümüz artık bekleyip sabredip en doğrusunu en performanslısını en uygununu alma günü en doğrusunu yapıyorsun. 3060 hâlâ iyi bir kart bir süre daha götürür. 16 gb bellek 5 yıl dayanmaz gibime geliyor çünkü şu anda bile 12-13 gb belleğe yaklaşan oyunlar var ha dersen ben özel ayar yapar onu hallederim 5 yılı rahat çıkartır :). Hayırlısı olsun bakalım bende takipte olayım 4080 s için.

Arada çok abartılı bir fark olmazsa 4080 S'e geçmek en mantıklısı olacaktır tabii ki sistemin diğer parçalarıyla uyumluluğu önemli onu dikkate alın. Günümüz artık bekleyip sabredip en doğrusunu en performanslısını en uygununu alma günü en doğrusunu yapıyorsun. 3060 hâlâ iyi bir kart bir süre daha götürür. 16 GB bellek 5 yıl dayanmaz gibime geliyor çünkü şu anda bile 12-13 GB belleğe yaklaşan oyunlar var ha dersen ben özel ayar yapar onu hallederim 5 yılı rahat çıkartır :). Hayırlısı olsun bakalım bende takipte olayım 4080 s için.

5600X var. Belli bir miktar darboğaz yapacaktır illaki fakat kart aldıktan sonra elimdeki kartı satıp, büyük ihtimal sistemi AM5'e yükseltirim.

FIFA23 4K oynarken yapmıyordu 1440p de kornerler sonrası takılmaya başladı oynanmaz hale geldi! FC24 ile yola devam edeyim dedim bu sefer de göze çarpan ara sahne takılmaları oluyor.
Oyunda bir sıkıntı var alt tab yapınca benimki ara menüde kasıyor bazen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı