RTX 3070 ve RX 5700 XT sistemde madencilik

Kaç Watt toplam güç çekiyorsunuz. O kadar da olmaması lazım. Kapı pencere havalandırma falan açın, klima çalıştırılır mı ya boşu boşuna? İsraf bence yani.
Yani oda ısınır da klima yatırımına gerek yok bence. Daha ucuz yollu halledilebilir.

Yaklaşık 1500-2000 civarı çekiyor ama güneş paneli olduğu için çok sıkıntı çıkarmıyor.

Yaklaşık 1500-2000 civarı çekiyor ama güneş paneli olduğu için çok sıkıntı çıkarmıyor.
Maşallah. Benim sistem 600w civarı. Ben de güneş panelinden çalıştırıyorum, tesisat odasına koydum sistemi, kapıyı da açık bıraktım havalanıyor. 1 aydır iyi gidiyor.

Maşallah. Benim sistem 600W civarı. Ben de güneş panelinden çalıştırıyorum, tesisat odasına koydum sistemi, kapıyı da açık bıraktım havalanıyor. 1 aydır iyi gidiyor.

Rig'in olduğu yerde çok toz ve rüzgar var diye açmıyoruz yoksa açarız aslında.
Hocam evin içine koyduysanız ses yalıtımı yapmazsanız çok ses çıkartıyor.

6 RTX 2080'li rig kullanıyorum odaya klima aldım anca soğudu.

Yani bilmiyorum kart diziliminiz biribirine çok mu yakın acaba. Ben kasanın 4 fanını çıkardım ve yan kapağı açtığımda fan yüzde 35'de 52 53 dereceyi geçmiyor. RX 5700 XT için.
O kartı mining için almışsan 3060 Ti ile aynı performansı.

Yok sadece mining için almadım tabii ki de. 2 adet aldım, aldığımda da 3060 Ti ile aralarında fiyat farkı yoktu. Mining işi yapanlar bitirmiş galiba kartı.
2 Ekran kartıyla mining biraz zor bence o canavar kartları çürütme.

Yani bakış açısına göre değişir. Günlük 9 dolar sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa bir şey diyemem. Yazın temmuz aylarında iki kartı 3500 liraya almıştım. Aylık 250 ile 300 dolar arası getirisi var. Ethereum'un yüksek olduğu bu dönemde mining yapmamak fırsatı tepmek olur. Zaten kartları yükseltcektim. 4'ü aynı anda işe koyulursa aldığım kartların paraları 4 ile 5 ay gibi bir sürede çıkıyor. Tabi şu anki kur ve eth değerleri için konuşuyorum. 4 5 ay ın sonunda kar oranı azalırsa 5700 XT'leri elimden çıkararak hem donanımı yükseltiyorum hem de sattığım kartların parası cebime kalıyor.
O kartlara mining yapacağına sat daha hızlı para kazanırsın.

Evet haklısın aldığımın ertesi günü iki kart da 1000 1500 lira gibi bir yükseliş oldu. Şu an için 3000 liraya yakın alırken kar etmiş oldum 😀
6 RTX 2080'li rig kullanıyorum odaya klima aldım anca soğudu.

Yani şu an ne kadar Watt çekiyor diye baktım RTX 2080 hangi modelini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama çektiği güce karşılık yaptığı mining işlem gücü çok düşük gibi geldi bana. Eğer sadece mining için kullanıyorsanız kartlarınızı elden çıkarıp daha verimli kartlara geçmelisiniz bence.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00