Çözüldü RTX 3090 Hashrate Düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertoflas

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, Gigabyte Aorus Xtreme RTX 3090 ekran kartı sahibiyim. Ethereum kazımı yapmak istiyorum ancak 115 Mh'lerde başlayıp yarım saat ıcınde 60'a sabitleniyor. 100 Mh seviyelerine sabitlemek için nasıl ayar yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar dilerim.
Kullandığım Program: NBMiner

Çözüm
Sonuç olarak kendimce sağlıklı bulduğum Afterburner ayarlarını ve sıcaklığı paylaşıyorum. Bu konuya sonradan bakıp fikir almak isteyen ve benim gibi kartı riske atmaktan çekinen arkadaşlar bu ayarlar ile 95 100 mh arası değerler alıp mining yapabilirler. Tabii kartın 120 125 mh kazabildiğini de unutmayalım. İsteyen arkadaşlar termal ped değişimi ile daha yüksek sonuçlar alacaktır. Son mesajda ayarlarımın görsellerine bakabilirsiniz. İyi forumlar.
Güncelleme : Kasam büyük olduğundan ekstra 3 tane daha 120mm fan ekledim ve kasamın açılır kapanır yan camını ufak bir aralıkla açtım. Sonrasında power limiti 62 den 68 e çıkardım ve sıcaklığı 94 dereceye sabitledim. 95 100 mh ortalama kazımım 110 115 seviyesine çıktı.
Almaz hocam, zarar verir. Mümkünse 90-98 aralığı ki kartın modelini bilmediğim için üretici max değerlerini bilmiyorum. Yüksek ısıdan kaynaklanan bozulmalar da garanti dışı bırakıyor, sorumluluk size ait çünkü. Mining sürekli bir olgu çünkü yarım saat bu ısılarda kalmıyor saatlerce hatta günlerce ve haftalarca bu ısıda kalan belleklerin ömrü uzun olmayacaktır.
Gigabyte aorus xtreme rtx 3090 hocam. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• dsafas.png
    dsafas.png
    33,2 KB · Görüntüleme: 110
  • dsafas2.png
    dsafas2.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 109
bahsettiğiniz olay thermal throttling olarak geçiyor, yüksek memory sıcaklığından dolayı bu performans düşürülüp sıcaklık da düşürülmeye çalışılıyor. Serin ortamda çalıştırmayı deneyebilirsiniz, vantilatör/fan alıp ekstra soğutma için kullanabilirsiniz, termal ped yenileyebilirsiniz (önermem), overclock ayarlarınızı gözden geçirebilirsiniz.

Kartın bellek üretici Micron, Micron GDDR6X Bellekler için üst sınırı TC = 0°C to +95°C/+105°C* olarak belirtmiş. Kartın bu frekans aralığında uzun süreli çalışacağını varsayarsak optimal değerin 13 derece yukarısında çalıştığını söyleyebiliriz. Bunun için ilk önce kasada iyi bir hava akışı sağlamalısın, soğutman iyi olmalı. Mümkünse kasanın yan paneli açık kullan. Fan hızlarını yükselt, ardından hangi OC ayarları ile en yüksek aldığın Mh/s değerini bir yere not et daha sonra Curve Editor kullanarak karta gelen voltajı sabitleyerek çekirdek hızını belirli oranda tutup dalgalanmayı ve ısıyı engelleyebilirsin. Ardından bu Mhz aralığındaki optimal Mh/s değerini bulup mininge devam edebilirsin. Bu iş biraz sabır ister ancak optimal ayarları bulduğunda en azından kartını korumuş olursun, +/-%10 değerler için 3000-4000 Dolar değerindeki bir kartı kaybetmene değmez.
bahsettiğiniz olay thermal throttling olarak geçiyor, yüksek memory sıcaklığından dolayı bu performans düşürülüp sıcaklık da düşürülmeye çalışılıyor. Serin ortamda çalıştırmayı deneyebilirsiniz, vantilatör/fan alıp ekstra soğutma için kullanabilirsiniz, termal ped yenileyebilirsiniz (önermem), overclock ayarlarınızı gözden geçirebilirsiniz.
Memory için vantilatör tamamen işlevsiz, klimalı bir ortamda mining yapmadığı sürece veya padleri değiştirmediği sürece hiçbir işe yaramayacak. Bunun yerine optimal değerleri bulmalı.

*https://www.micron.com/products/ultra-bandwidth-solutions/gddr6x/part-catalog/mt61k256m32je-19g

Kartın bellek üretici Micron, Micron GDDR6X Bellekler için üst sınırı TC = 0°C to +95°C/+105°C* olarak belirtmiş. Kartın bu frekans aralığında uzun süreli çalışacağını varsayarsak optimal değerin 13 derece yukarısında çalıştığını söyleyebiliriz. Bunun için ilk önce kasada iyi bir hava akışı sağlamalısın, soğutman iyi olmalı. Mümkünse kasanın yan paneli açık kullan. Fan hızlarını yükselt, ardından hangi OC ayarları ile en yüksek aldığın Mh/s değerini bir yere not et daha sonra Curve Editor kullanarak karta gelen voltajı sabitleyerek çekirdek hızını belirli oranda tutup dalgalanmayı ve ısıyı engelleyebilirsin. Ardından bu Mhz aralığındaki optimal Mh/s değerini bulup mininge devam edebilirsin. Bu iş biraz sabır ister ancak optimal ayarları bulduğunda en azından kartını korumuş olursun, +/-%10 değerler için 3000-4000 Dolar değerindeki bir kartı kaybetmene değmez.

Memory için vantilatör tamamen işlevsiz, klimalı bir ortamda mining yapmadığı sürece veya padleri değiştirmediği sürece hiçbir işe yaramayacak. Bunun yerine optimal değerleri bulmalı.

*https://www.micron.com/products/ultra-bandwidth-solutions/gddr6x/part-catalog/mt61k256m32je-19g
Çok teşekkür ederim hocam . Dediğiniz gibi yapacağım yordum sizide tekrar tekrar ilginiz için sağolun.

Rica ederim hocam.
Sonuç olarak şuna karar kıldım. Termal ped alıp 120-125 mh değerlerine çıkabilirdim ancak garanti dışı bırakmak istemedim ve aldığım hiçbir üründe en üst limitleri zorlamayı sevmediğimden 115mh alabilecekken power limiti düşürüp 100 mh ortalama kazım yaparak bellek üreticisinin söylediğiniz üst sınırı olan 95 derecenin altında bellek sıcaklığımı tutarak kullanıyorum. Fazladan cebimize ayda girecek 20-30 dolar için aleti riskli sıcaklıklarda tutmak mantıklı gelmedi. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim. O kadar ilgilendiniz bilgi vermek istedim .

Sonuç olarak şuna karar kıldım. Termal ped alıp 120-125 mh değerlerine çıkabilirdim ancak garanti dışı bırakmak istemedim ve aldığım hiçbir üründe en üst limitleri zorlamayı sevmediğimden 115mh alabilecekken power limiti düşürüp 100 mh ortalama kazım yaparak bellek üreticisinin söylediğiniz üst sınırı olan 95 derecenin altında bellek sıcaklığımı tutarak kullanıyorum. Fazladan cebimize ayda girecek 20-30 dolar için aleti riskli sıcaklıklarda tutmak mantıklı gelmedi. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim. O kadar ilgilendiniz bilgi vermek istedim .
En doğrusunu yapmışsınız hocam, fazladan 20-30 dolar için karta hasar vermek mantıklı değil, bunun yerine düşük sıcaklıklarda daha uzun süre kazım yapar, daha fazla para kazanırsınız. Hayırlı olsun, iyi kazançlar diyelim. 100 Mh/s kötü bir değer değil, bellekler de 95'in altında gayet iyi ve stabil şekilde çalışacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı