Elektronik RTX 4060 & R5 5500 sistem 17.399TL

1- 70 75 derece sıcaklık 55 60'lara kadar çok rahat iner
2- sıcaklığın 55 60'lara kadar inmesi işlemcinin ömrünü uzatır
3- ben gibi FPS istiyorsanız Overclock atıp aynı derecelerde daha yüksek FPS alırsınız
4- yarın bir gün işlemci yükseltmek istediğinizde gene aldığınız soğutucu iş görür.

Ama ek soğutucu almazsanız, 65 70 derecelerde oyun oynarsınız, gözünüz hep sıcaklık değerlerinde olur. Karar tamamen sizin. Bu arada kasa dandik; kasanın hava akışı berbat ve SSD de birazcık kötü. Yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi çok güzel bir kapitalist ürün olmuş. Bu fiyata daha güzellerini bulabilirsiniz haberiniz olsun. Şimdiden herkese iyi oyunlar."

Allah kitap aşkına bana birisi bu mesajımda " sıcaklık 70 derece olduğu için FPS düşüşü yaşarsınız " yazdığım yeri göstersin yoksa kafayı yiyeceğim

İşlemcinin ömründen bahsetmişsiniz de zaten ona göre yapılıyor bu işlemciler o adamalar bilmiyor mu, server olarak kullanıp 8-10 yıldır kapatılmayan makinelar biliyorum birçoğu 90+ derece civarında çalışıyor zaten yılların işlemcisi bozulmadı da bunlar mı bozulacak 90 derecede bile sıkıntısız çalışır öyle bir şey yok.
 
Adam frekans kısıyor yazmamış yazısında.
%100 performans stok soğutucuda veriyor o işlemciye. SE214XT alsa da %100 performansını verecek. Velet vs yazan birinin yazısına dahi cevap vermemek gerek ama burada gelip gereksiz gereksiz laf kalabalığı yapıp yanlış bilgi vermesine de gerek yok.
 
Ben kötü demedim birader, bana göre yüksek dedim. Okuması yazması olmayan bir insan bana hangi evrende yaşadığımı mı soruyor?

Senin sıvı soğutucuya sahip olman veya belli sıcaklıkları Sana göre yüksek olması kimsenin bir tarafında değil. İnsanlara yanlış bilgi yayma, Sıvı soğutucu şart diye bir şey yok. 65-70 derece gayet normal değerler. İşlemcinin ömrünü veya performansını da düşürmüyor. Boşu boşuna para harcatacaksın konu hakkında bilgi sahibi de olmayan insanlara.

Sıvı soğutucuya verilecek olan ekstra parayla bu sistemde çok daha faydalı yükseltmeler yapılabilir.
 
İşlemci için lütfen sıvı soğutucuyu unutmayın. Bütçeniz yoksa bile en yakın süre içinde sıvı soğutucu alın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam zaten 4060 ile 3060'ın nesil ve VRAM farkı dışında hiçbir farkı yok. Az daha verip 4060 Ti hatta 16 GB sürümü almanızı öneririm.

Hocam eğer kalite takıntılı değilse 16 GB VRAM'e gerek yok ama ekran kartina o kadar abanmayan oyunlarda 4060'ın VRAM'i yettiği sürece 12 GB 3060'dan fazla FPS veriyor ama ben bu nesilin para kaybi olduğunu düşünüyorum biraz adamlar nedense seni pahali ürününe aldırmaya zorluyor ama teknoloji ve optimizasyon olarak aşırı iyi ona sözüm yok ama tekrar dediğim gibi arkadaşın kalite takıntısı var ayni fiyat bandinda AMD ekran karti tercih etmesi doğru olur 6700XT gibi.
 
Hocam eğer kalite takıntılı değilse 16 GB VRAM'e gerek yok ama ekran kartina o kadar abanmayan oyunlarda 4060'ın VRAM'i yettiği sürece 12 GB 3060'dan fazla FPS veriyor ama ben bu nesilin para kaybi olduğunu düşünüyorum biraz adamlar nedense seni pahali ürününe aldırmaya zorluyor ama teknoloji ve optimizasyon olarak aşırı iyi ona sözüm yok ama tekrar dediğim gibi arkadaşın kalite takıntısı var ayni fiyat bandinda AMD ekran karti tercih etmesi doğru olur 6700XT gibi.

Hocam bu nesilde VRAM sadece 70 ve 80 serilerinde artmış ve artış sadece 4 GB. Bence 5000 serisi görmek lazım. NVIDIA umarım Apple gibi marka olma özelliğini kullanıp bize her sene az güncelleme ile kötü ürün satmaya başlamaz. AMD 800 ve 900 serisine devam etmeyeceklerini duymuştum bir yerde. Bu olursa NVIDIA tekel olur ve cidden çok kötü. Intel de başladı hafiften ama Intel oturana kadar 4-5 yıl geçer zaten.
 
Gerekli değil diyenler cahil cahil konuşmuş. Sistemi test eden YouTube kanalları başta olmak üzere sistemi satan sayfa bile "sıvı soğutucu alın" diyor. İnternetten stok soğutucu ile çalışan işlemcinin performansına, sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz. Buradaki insanlar 30 FPS'ye bile "oyun oynuyorum" diyen kitle. Yani FPS isityorsanız, güç istiyorsanız, sıcaklığın normal olmasını istiyorsanız kesinlikle gerek var.

Cahil cahil mi 5 5500 stok soğutmayla beraber çok da isindigini görmedim sıvı sogutucuya bu işlemci için gerek yok alacaksa kule tipi bile yeter de artar bile.
 
Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış. Teknoloji yarı cahili bir insanın dediklerini bu kadar ciddiye alıp ikna etmeye çalışmaya gerek yok arkadaşlar. İşlemciyi üreten adam bile biz bu işlemciyi 95 derecede çalışması için tasarladık, yüksek ısılara dayanıklı diye pazarlarken 70 derecenin sıkıntı olduğunu, hiçbir şekilde işlemci kendini kısıtlamadığı halde performansının azaldığını iddia eden bir arkadaşı niye ciddiye alıyorsunuz ki ? 5500 gibi fiyat performans işlemcisine sıvı soğutma önermesi zaten ne kadar cahil olduğunu gösteriyor. Büyük ihtimalle gamebooster 120 sıvı soğutma aldığı için kendisini teknoloji gurusu zannediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı