Çözüldü RTX 4060 Ti oyun ortasında reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Readytr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben ortalama 1 ay önce Vatan PC'den hazır sistem topladım. Sistemi kullanıyorum normal kullanımda herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum ama oyunlara girdiğim zaman oyunu bir 25-30 dk kadar oynadıktan sonra oyun donuyor ve PC kendini yeniden başlatıyor ve bu ben kasayı arkadan kapatmadığım sürece hep devam ediyor. Arkadan kapatıp 5 dk bekledikten sonra sorun düzeliyor ama böyle olması sinir bozucu oluyor. Bu oyunlarda yapıyor bende olan oyunlardan Minecraft Assetto Corsa ve trackmania midnight suns ve Tomb Raider gibi oyunlarda yaparken Valorant, CS:GO 2, FS 22 gibi oyunlarda böyle bir sorunum. Yok kasa özellikleri:
RTX 4060 Ti Zotac Gaming.
Intel i5 13400F.
Ripjaws 16 GB RAM.
Pro H610M-E DDR4.
650 watt Fury superboost güç kaynağı.
Power Boost'un kasası.
4 fanlı bir kasa.
Vatan'dan hazır sistem olarak aldım.
Yardımcı olup bu sorunun düzelmesini sağlarsanız sevinirim. PC'yi garantiye göndersem bile bir şey çıkmayacak kendileri de bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bilgisayarcıya götürün arızalı ürünü gönderelim dediler ama PC'den bir şey alırlar diye yapmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır yardımın için teşekkürler.

Merhaba konuyu devam ettirmek istiyorum oyun oynerken Afterburner uygulaması ile değerlerin fotoğraflarını aldım. Sorunu fazla anlayamadım ama FPS bir anlığana düşüş yaşıyor size oyun devam ederken ve donduktan sonraki anının fotoğrafını atacağım. Yüksek FPS değerine sahipken oyun bayağı akıcı devam ediyor bir anda düşük FPS ekran dondu ve sonra döngü halinde reset atıyor.

Bir de şunu eklemek istiyorum voltaj kesintiside bu sorunu yaratabilir mi? voltaj korumalı kablo kullanmama rağmen tüm bu hataları yapıyor. evin voltaj kesintisi sorunu var. Yani PSU voltaj kesintisi yüzünden de bu sorun oluşabilir mi? Bu sorunu çözmek için UPS almayı düşünüyorum. sizce sorun çözülür mü? 650 watt güç kaynağım var hangi UPS'i önerebilirsiniz?

Tamamdır yardımın için teşekkürler.

Merhaba konuyu devam ettirmek istiyorum oyun oynerken Afterburner uygulaması ile değerlerin fotoğraflarını aldım. Sorunu fazla anlayamadım ama FPS bir anlığana düşüş yaşıyor size oyun devam ederken ve donduktan sonraki anının fotoğrafını atacağım. Yüksek FPS değerine sahipken oyun bayağı akıcı devam ediyor bir anda düşük FPS ekran dondu ve sonra döngü halinde reset atıyor.

Bir de şunu eklemek istiyorum voltaj kesintiside bu sorunu yaratabilir mi? voltaj korumalı kablo kullanmama rağmen tüm bu hataları yapıyor. evin voltaj kesintisi sorunu var. Yani PSU voltaj kesintisi yüzünden de bu sorun oluşabilir mi? Bu sorunu çözmek için UPS almayı düşünüyorum. sizce sorun çözülür mü? 650 watt güç kaynağım var hangi UPS'i önerebilirsiniz?

Herkese merhaba, sorunu çözmüş bulunmaktayım. Problem Power kaynağının altındaki fan dönmediği için PC kendini korumaya almak amacıyla kapatıp açıyormuş. Eğer bu sorunun aynısını yaşayan varsa bir kontrol etsin derim.
İtopya'dan aldım internetten sipariş ile bu testleri RAM ve BIOS testini nasıl yapabilirim? OCCT'den yapayım nasıl sonuç almam lazım onu tam bilmiyorum.

Merhaba dediğim gibi OCCT testinde yukarıda olduğu gibi sorun yoktur yazısı veya kapanma yapmazsa problem olmaz onun dışında internete BIOS ve RAM kontrolunun nasıl yapıldığını yazarsanız öğrenebilirsin benim de fazla bir bilgi yok sadece durumu bende yaşadım bana üstte önerdiklerini yap ve sonuçları kıyasla sonuçlar yakınsa problem olmaz sıcaklığa dikkat et eğer ki problem devam ederse bunun ile ilgili konu açıp daha bilgili kişilerden yardım alabilirsin bir de dosya doğru kurulmuş mu ona dikkat edebilirsin. Bir de CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve (sfc /scannow) yaz parantezler olmadan bu da bazı uygulama hatalarını düzeltir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı