RüzgarReking
Decapat
Daha fazla
(Eğer ki üstteki yazımı okuduysanız lütfen bu yazımı da "sonuna kadar" okuyun bu konuda bazı fikirlerim değişti.)Hocam saf kas gücü olarak 6700XT lakin yarın GTA 6 DLSS3 ile çıkar o zaman NVIDIA AMD'yi biçip geçer, bir de elektrik faturası gibi şeyleri hesaplayın çünkü masaüstü PC elektrik yakar… yani seçim size kalmış ama dlss3 hariç elektrik faturası da çok koymuyorsa 4060 değil en kötü 4060ti ya da ortalama 4070 tercih edilmeli. Ha yok dersen dlss severim o zaman nvidia al, git bir internet kafede dlss teknolojisını dene ama 3.0 harici dlss çok ta iyi değil yani Rdr 2 de ben dlss siz 90 dlss Li 110 fps alıyorum ama açmamayı tercih ediyorum çok değişken bir durum…
(1.5 sene sonra güncelleme)
Aslında bakarsanız bu önceki yanıtımda söylediğim DLSS 3/4 ve FG faktörü "benim gözümde" artık çok da önemli değil olmama sebebi ise
"Bence" destek çok fazla oyuna ulaşamadı yeni oyunlara gelse bile çoğu önceden çıkmış oyunda hala yok. Bu yanıtı da bu sebeple güncelliyorum. Bir önceki yanıtımda biraz NVIDIA yanlısı gibi gözükmüş olabilirim AMA geçen zamanla birlikte DLSS 3/4 ve FG gibi özellikler "benim" gözümden düştü ve artık ciddi bir karar verme sebebi değil o sebeple şu an size ne AMD alın veya almayın ne de NVIDIA alın veya almayın demiyorum ikisini de "övmüyorum veya yermiyorum" ikisi de kart sadece bir önceki yanıtımda olan "4060 ve NVIDIA" yanlısı gibi olan yaklaşımımdan VAZGEÇTİM. (NVIDIA AMD'yi biçip geçer) gibi yaklaşımlarım artık "bence" doğru değil. Lafımın kesin doğruluğu veya yanlışlığı hakkında GTA VI henüz çıkmadığı için bir şey diyemiyorum ama her ne kadar DLSS 3/4 FG'ye sahip oyunlarda NVIDIA iyi performans verse de "bence" bu o kadar da fazla oyunu kapsamıyor. bu yüzden "benim görüşümce" artık önemsiz kalıyor. Size AMD de alın veya almayın demiyorum çünkü geçen zamanda artık ikisi de politikaları sebebiyle "benim" sevdiğim şirketler olmaktan uzaklaştı ve gözümden düştüler. Yani demem o ki bu konuyu sonuna kadar okuyan arkadaşlar önceki yanıtlarımda NVIDIA övdüğüm kısımları vs. (Yok sayabilir, Görmezden gelebilirler çünkü bu yorumumdan vazgeçtim ayrıca "4060 değil en kötü 4060 ti ya da ortalama 4070 tercih edilmeli" yorumumdan da vazgeçtim eğer bir kart ihtiyacınızı görüyorsa size yetiyorsa fazlasına gerek yok "bence") şu an ise NVIDIA'cı tavrımdan vazgeçmem durumu, Size AMD tavsiye ettiğim AMD alın dediğim anlamına gelmesin Ben size bu yanıtımda NVIDIA alın, almayın veya AMD alın, almayın demiyorum. (Sakın ha burdan Intel tavsiye ettiğim yanılgısı çıkmasın ekran kartı konusunda kendisini tercih etmeyi pek düşünmem ve size de tavsiye etmem, önermem işlemci konusunda bir yorum yapmıyorum ,belki ileride eklerim, siz araştırırsınız.) sadece benim bu konudaki yazdığım bir önceki yanıtı görmezden gelebilirsiniz açıkça bu zamana kadar "Bu konudaki verdiğim yanıtı silemediğim için böyle bir ek yanıt yazmaya başvurdum." Bu konuda bir önceki yanıtta yazdıklarımı hiç yazmamışım gibi sayabilirsiniz. Size son diyeceğim de bir ürün almadan kullanmadan önce o ürünün Üreticisi/Sağlayıcısının her türlü alandaki faaliyetlerini ve hizmet ettiği amaçları araştırarak ürünün ve şirket politikalarının ahlaka ve etiğe uygunluğuna bakarak, bilerek alın. "Benim fikrimce" bu iki şirket de politikaları sebebiyle "Benim" sevdiğim şirketler olmaktan uzaklaştıkları için artık "ben" ürünlerini elimden geldiğince kullanmamaya eğer kullanırsam da 0 almamaya ve 2.el kullanmaya çalışacağım. Sizin ekran kartı alma, almama ve alırsanız hangisini alacağınız gibi durum ve sorumluluklar da tamamen size kalmış. Ben size ne AMD alın, almayın ne de NVIDIA alın, almayın demiyorum bu durumda tek dediğim alırken "İYİCE" araştırmanız (yukarıda da bahsettiğim gibi her yönden aldığınız şirketin politikaları ürünün ve şirket politikalarının etik ahlaka uygunluğu da dahil. ) Ve ona göre en doğru kararı vermeniz.
(Bu yanıtta hiçbir şirket, kurum veya kuruluş olumsuz veya olumlu anlamda hedef gösterilmemiştir sadece "kendi şahsi fikrim" forumdaki diğer kullanıcılarla paylaşılmıştır.)
Son düzenleme: