RTX 4070 Ti kullananlar performansından memnun mu?

Aslında daha fazla VRAM kullanma diye bir şey yok, veri yolu ne kadar hızlı git-gel yapıyor bununla alakalı. Yoksa oyunu açtığınızda karşınızda VRAM'e atılan veriler özdeş. Şöyle bir analoji kurabiliriz, 192 bitlik bir bus widthe sahip kartta tek şeritli bir otoyol varken 256 bitlik bir otoyolda çift şeritli bir otoyol var diyelim. Gel-git yapan araba sayısı eşit olmasına rağmen çift şeritli otoyolda git-gel yapan arabalar daha seri hareket ettiği için trafiği doldurmuyorlar.

3060Ti vs 4070Ti diye bir kıyas videosu izlerseniz 256 bitlik kart ve 192 bitlik kartın VRAM'inin ne kadar çabuk dolduğuna ilişkin kıyas yapabilirsiniz.

Yani 6700XT 192 bit ama 3060Ti-3070 arasında bir yerde şu an ve VRAM dolayısıyla önü de daha açık. Taktik yaptılarsa da pek kullanıcı yararına olmamış diyelim o halde.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam.
 
Açıkçası memnun değilim. Hala Ray tracing performansı aşırı fps düşürüyor ve kalabalık ortamlarda daha da aşağı düşüyor...

3090 gibi nvidia'nın yaptığı iş işte. Kırpa kırma kartı bu isme getirmiş...
 
Son düzenleme:
Açıkçası memnun değilim. Hala Ray tracing performansı aşırı fps düşürüyor ve kalabalık ortamlarda daha da aşağı düşüyor...

3090 gibi nvidia'nın yaptığı iş işte. Kırpa kırma kartı bu isme getirmiş...
Dlss neden kullanmıyorsunuz ki. Ray tracing açınca 4080 bile 60 fpslere düşüyor cyberpunkta. Dlss ile 140-150 fpslere çıkıyor.
 
Bende bu kartı alıp 1440p çözünürlükte kullanmayı düşünüyorum.

İnceleme videolarına baktığımda VRAM'in bazı oyunlarda sıkıntı çıkardığı gözüküyor ama bazı videolarda da gözükmüyor.

Özellikle Hogwarts Legacy gibi oyunlarda Ultra + RT açınca bazı yerlerde yetersiz kaldığını gösteren videolar var.

Gerçekten böyle mi? VRAM'in ucu ucuna yettiği oyunlar mevcut mu?

Kullananlar olarak genel değerlendirmeniz nedir?

Not: AMD ilgilenmiyorum. Sadece bu kartı merak ediyorum.

Teşekkürler.

Kanka 3090 Ti'dan iyidir ama bir 4080 etmez benim gözümde öyle diyeyim.
 
Bende vazgeçtim 4070 Ti'dan. 4080 düşünüyorum ama o da aşırı mantıksız fiyattan satıldığından elim gitmiyor. Beklemedeyim, nisan ayında düzgün bir şeyler denk gelirse 4080 alacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı