RTX 4080 ve 4090 için PSU önerisi

@emrah_8 RM850. Toughpower GF pek de diğerleri seviyesinde değil, GF1 olsaydı başka tabii. Hydro G Pro, yüksek yüklerde biraz sesli bir PSU ve ripple konusunda RM850'ye göre bir tık geride, duruma göre alınabilir.
RM850X'in siyah modelini bulamadım. RM850 ile X li olan arasındaki fark nedir ki?

Ek olarak ekran kartı için 3*8lik çıkış yok sanırım bunlarda? Bir modelde 3 tane 8lik çıkış isteyen ekran kartı gördüydüm sanırım.🤨

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    195,1 KB · Görüntüleme: 97
RM850X'in siyah modelini bulamadım. RM850 ile X li olan arasındaki fark nedir ki?

RM850X iç yapı olarak daha kaliteli, ayrıca performans olarak da biraz daha iyi. Eğer kasanızda güç kaynağı koruması mevcutsa, renk pek de onemli değil.

Ek olarak ekran kartı için 3*8lik çıkış yok sanırım bunlarda? Bir modelde 3 tane 8lik çıkış isteyen ekran kartı gördüydüm sanırım.

Doğrudur. ATX 2.92 güç kaynaklarında PCI-e 5.0 desteği olmadiğı için mevcut soketlerdeki kabloları kulanarak, ekran kartı yaninda verilen adaptor ile montajlamak gerekiyor.

RM850X iç yapı olarak daha kaliteli, ayrıca performans olarak da biraz daha iyi. Eğer kasanızda güç kaynağı koruması mevcutsa, renk pek de onemli değil.

Doğrudur. ATX 2.92 güç kaynaklarında PCI-e 5.0 desteği olmadiğı için mevcut soketlerdeki kabloları kulanarak, ekran kartı yaninda verilen adaptor ile montajlamak gerekiyor.
Güç kaynağı koruması derken? Corsair 5000D AİR FLOW kasa var.

Güç kaynağı koruması derken? Corsair 5000D AİR FLOW kasa var.

Kasanın içinde güç kaynağını ayıran, gorulmesini engelleyen bölme ki sizin kasanızda da mevcut.

Üstteki attığınız fotoğrafta ok ile işaretli kısım anakart için. Sağ alttaki 4 adet 8 pinlik bağlantı ise hem CPU hem de PCI-e için. Kullandığınız kabloya göre anakart montajı yapılıyor.

Kasanın içinde güç kaynağını ayıran, gorulmesini engelleyen bölme ki sizin kasanızda da mevcut.
Bu kısmı anlamadım, oradaki ne çıkışı oluyor? Anakart için ise 24+4 lü oluyor sanırım.
Ekran kartı için o zaman biz 16 pinli girişten çoğaltıcı ile 24 pin olarak çıkış alacağız?
Atx-3 beklemek istiyorum sırf bunun için ama ondan dünyanın parasını isterler.

Anakart Asus Rog Strix B550-F
12 pin güç gereksinimi var. 4 pin ile ekstradan yer işgal edecek sanırım ekran kartınına gidecek çıkışlardan..

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    195,1 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    55,1 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Bu kısmı anlamadım, oradaki ne çıkışı oluyor? Anakart için ise 24+4 lü oluyor sanırım.

Kasa bölmesini renk için belirtmiştim.

Güc kaynağındaki 18+10 pinin hepsi sadece anakart için, moduler kablonun bir tarafı 18+10 pin, diğer tarafı ise 20+4 pin oluyor. Emniyet maksatlı PSU tarafında pin çoğaltılması ile alakalı, anakartların da her geçen gün güç ihtiyacı artıyor.

Ekran kartı için o zaman biz 16 pinli girişten çoğaltıcı ile 24 pin olarak çıkış alacağız?

Su durumda ATX 3.0 harici bütün çözümler bu şekilde.

Anakart Asus Rog Strix B550-F
12 pin güç gereksinimi var. 4 pin ile ekstradan yer işgal edecek sanırım ekran kartınına gidecek çıkışlardan..

Sol üstte bir adet daha CPU/PCI-e soketi mevcut. Toplam 5 adet 8 pin bağlantı var.

Yukarıdaki SATA kısmındaki 8'likten kablo çeksek ekran kartına ne olur? Gerçi onları kullanır mıyım bilmiyorum, bir HDD, 2 SSD var.

Kasa bölmesini renk için belirtmiştim.

Güc kaynağındaki 18+10 pinin hepsi sadece anakart için, moduler kablonun bir tarafı 18+10 pin, diğer tarafı ise 20+4 pin oluyor. Emniyet maksatlı PSU tarafında pin çoğaltılması ile alakalı, anakartların da her geçen gün güç ihtiyacı artıyor.

Su durumda ATX 3.0 harici bütün çözümler bu şekilde.

Sol üstte bir adet daha CPU/PCI-e soketi mevcut. Toplam 5 adet 8 pin bağlantı var.
Aynı şeyleri düşünüyoruz, yazarken denkleşemiyoruz 😅

Şöyle kullanabilir miyiz bunları peki?
ek:alttaki Gpu olacak.

Sol üstteki kırmızı sağdakinde olmalı ama kullanılır. Yalnız, RM850 eski versiyonda 3 adet PCI-e kablo ile 6 adet bağlantı, RM850 (2021) ve RM850x'de ise 2 adet kablo ile 4 adet bağlantı; paket içeriği ile sağlanabiliyor. Buna da dikkat etmek gerekir. Tek kablo ile daisy chain yapılabilir ama 4090 için ne kadar uygun olur? Ya da ekstra kablo gerekebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı