RTX 4080 ve R9 7950x3D için PSU önerisi

Ekran kartı 4080 aldım sadece full Asus sistem yapmak istedimde oda Asus PSU Asus rog Thor 850 watt tercih ettim diyo gen5 değil uymaz. Ondan sıkıntı yasadım

Asus PSU tercih ettim diyor Gen5 değil uymaz. Ondan sıkıntı yasadım.
Uymaz demedim, yeni sistemle bir PSU alıyorken ve bütçen de varken Gen5 bakmanı öneririm dedim. Senin söylediğin model ise hem eski standartlarda hem çok gereksiz yükseklikte fiyatta satılıyordu. Burada ATX 3.0 / Gen5 olduğu için farklı sitelerden 6000-6500 TL civarlarına alabileceğin modelleri yüksek fiyatlı diye söylemek istemiyorlar, senin dediğin hem eski model hem 10 bin TL civarlarında fiyatı var.

Asus'a meyilli olduğunu fark ettiğim için de Asus'un yeni nesil modellerinden birini de ekledim oraya en başından.

Son düzenleme:
Uymaz demedim, yeni sistemle bir PSU alıyorken ve bütçen de varken Gen5 bakmanı öneririm dedim. Senin söylediğin model ise hem eski standartlarda hem çok gereksiz yükseklikte fiyatta satılıyordu.

Senin Asus'a meyilli olduğunu fark ettiğim için Asus'un yeni nesil modellerinden birini de ekledim oraya en başında
Hmm lAsus rog Thor 850 watt gen 5 değilmi hocam onu anlamadım uyuyor sistemimi uymuyormu rgb hoşuma gitti de o yüzünden..

Asus ROG Thor 850 watt gen 5 değil mi hocam onu anlamadım. Sistemime uymuyor mu? RGB hoşuma gitti de o yüzden...
Uymasına uyuyor ama ekran kartını bağlamak için neden PSU'ya 3 tane 6+2 PCI kablosu takıp onu da ekran kartının yanında gelen 12VHPWR çeviriciye bağlamakla uğraşasın mesela? Kasanın arka kısmında kablo karmaşası yaratmaktan başka bir işe yaramayacak. 1 tane 12+4 pin kabloyla direkt kartı takmaktansa, arkadan 3 tane kablo çıkaracaksın onun da üstüne 4. kabloyu çevirici olarak kullanacaksın. Elinde önceki sistemden iyi bir PSU olsa ve yenisini almak istemesen mantıklı ama yeterli bütçen varken bence yeni nesil bir şey almak daha iyi.

RGB olduğu için almak istiyorsun onu da anladım, peki aldığın kasada PSU kapağını takmadan kullanım var mı? Ona bakmadım, eğer o kısım kapalıysa RGB'nin ne anlamı kalacak?

Evet ATX 3.0 olan modeller biraz daha pahalı öncekilere göre ama senin istediğin PSU hem aşırı yüksek fiyatlı hem eski standartta. ATX 3.0 olsa ve gerçekten bütçe sorunun yoksa al hayırlı olsun derim. 850W ATX 3.0 için link verdiğim PSU'ları başka sitelerden 6000-6500 TL civarlarına alabiliyorsun, ona rağmen yüksek fiyatlı diye üyeler önermek istememişken sen gerçekten RGB var diye belki de hiç görmeyeceğin eski nesil PSU'ya 10 bin TL vermek istiyor musun?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı