RTX 4090 sistem aniden kapandı ve DRAM ışığı yandı

• Konuyu başlatan Kaganyx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 105

Kaganyx

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Dün, kullanmakta olduğum sistemim aniden kapandı ve tekrar açmaya çalıştığımda anakart üzerindeki DRAM hata ışığı (Q-LED) sürekli yanmaya başladı. Sistem bu durumdan dolayı görüntü vermiyor ve başlatılamıyor.

Sistem bileşenlerim:
Anakart: X670.

İşlemci: AMD Ryzen 9 7950x3D.

Ekran kartı: TUF RTX 4090.

Güç kaynağı: ASUS ROG Thor 1000W Platinum II.

Şimdiye kadar denediğim çözümler ve sonuçları:

Anakart değişimi: Sorunun anakart kaynaklı olabileceği ihtimaliyle yeni, sıfır bir uyumlu anakart satın aldım ve bileşenleri yeni karta monte ettim. Maalesef, yine aynı DRAM ışığı hatası devam etti.

RAM değişimi: Çalıştığından tamamen emin olduğum başka bir RAM kiti ile denemeler yaptım. Buna rağmen sistem aynı hatayı vermeye devam etti.

Neden dolayı olabilir sizce?

Merhaba arkadaşlar,

Dün, kullanmakta olduğum sistemim aniden kapandı ve tekrar açmaya çalıştığımda anakart üzerindeki DRAM hata ışığı (Q-LED) sürekli yanmaya başladı. Sistem bu durumdan dolayı görüntü vermiyor ve başlatılamıyor.

Sistem bileşenlerim:

Anakart değişimi: Sorunun anakart kaynaklı olabileceği ihtimaliyle yeni, sıfır bir uyumlu anakart satın aldım ve bileşenleri yeni karta monte ettim. Maalesef, yine aynı DRAM ışığı hatası devam etti.

RAM değişimi: Çalıştığından tamamen emin olduğum başka bir RAM kiti ile denemeler yaptım. Buna rağmen sistem aynı hatayı vermeye devam etti.

İşlemciyi denediniz mi veya PSU'yu.

Merhaba arkadaşlar,

Sistem bileşenlerim:

Başka bir PSU var mı hocam, çalıştırabileceğiniz?

Başka bir PSU yok elimizde şu an. PSU nedense düşük ihtimal gibi geliyor. Daha farklı bir sorun olabilir mi diye soruyorum. Önce o çözümleri denedikten sonra işlemci ve PSU deneyeceğiz.
İşlemciye bir bakın hocam, normalde sorun genel manada anakart ve RAM'den kaynaklanır ancak sizin durumunuzda PSU ya da işlemcide bir problem var gibi gözüküyor.

Başka bir PSU yok elimizde şu an. PSU nedense düşük ihtimal gibi geliyor. Daha farklı bir sorun olabilir mi diye soruyorum. Önce o çözümleri denedikten sonra işlemci ve PSU deneyeceğiz.
Hocam sorun PSU'da değilse işlemcinin AM5 serisinde dahili bellek kontrolcüsü hasar görmüş olabilir.

DRAM ışığı çünkü işlemci veya PSU'ya bağlı olarak yanar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı