RTX veya dengi ekran kartı alınmalı mı?

Rx 5700 veya Rx5700 XT en fiyat performans kartlar alt seviye bir şey almak istersen 1660 super alabilirsin 1660 ile 10dolarlik fark var bana kalirsa yeni bileşen toplayan biri bunun altına inmemeli

Rog Strix modellerine yakınım. 5700 XT ve benzerleri gibi önerileri de dinliyorum ve araştırmaya okumaya devam ediyorum. Satın almak için Trendyol ve Amazon'u bekliyorum.

Şunları ekleyeyim mesela RTX 2060S şuan için bütçeyi aşıyor. Bi de kart önerirken tam ismiyle yazarsanız iyi olur.

Çoğul yazdım çünkü aşağıda yazdığım sistemimin kullanıcısı çok. Ekran kartı için GTX 1660 Ti düşünüyorum normalde. Ama öyle indirimler gelebiliyor ki biraz daha bütçe yükseltip üst seviyeleri ve indirimleri değerlendirmek istiyoruz.​

Öncelikle RTX serisi veya benzeri bir kartı bu sistemlere alabilir miyiz? Risk düşükse Max 3.500TL (indirime uğrayacaktır) olmak koşuluyla; GTX haricinde soğutması iyi ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Fakat direkt 3.500'e odaklanmayıp bütçe bütçe birden fazla kart önerirseniz sevinirim. Mesela 2.300'e a 2.700'e b 3.200'e c vs. vs.​

Bende bunları listeme alacağım ve hangisinde indirim varsa önümüzdeki hafta itibariyle değerlendireceğim. Bir de bazı modellerde OC olmuyor bundan ne kaybederiz? Konu haricinde de öneri yazabilirsiniz. Örneğin GTX, RTX, ASUS ve MSI dışında olan önerileriniz vs. teşekkürler.​

İşlemci: AMD Ryzen5 2600 3.4GHz
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz
Bellek: Kingston HyperX Fury 8 GB 3200MHz CL16 X2
SSD: Kingston A2000 500GB 2200/2000 NVMe
Kasa: Zalman N3 3.0
PSU: High Power 700W simplicity 80+
Monitör: AOC IPS 144Hz 1MS
Ekran Kartı: ? (Ben MSI GTX1660 Ti Gaming X veya ASUS GTX1660 Ti ROG STRIX düşünüyorum)
Şuna 5700 XT tavsiyem olur ama senin fikrin bence bi araştır

1950 TL:
2500 TL:
3170 TL:
5-10 fps için bence o kadar para verip süper almaya değmez

RX5700XT Pulse modelini kullanıyorum. Ve max. gördüğü sıcaklık yazın 76 derece. WattMan ile hiçbir zaman karşılaşmadım önceki Rx590 kartımda da yok WattMan ama şans işi işte sıkıntı o. Sana kalmış ben AMD kullanicısı olarak 2060S al derim.

ASUS 2060S 3.500TL'nin üzerinde, yani bütçeyi aşıyor. Tabi indirimlerde neler olacak göreceğiz.

Son araştırmalarım ve bütçem şuan ASUS Rog Strix 2060 diyor. Bütçede ve araştırmalarımda değişiklik olursa kararım değişir tabi. Vakit var ara ara okuyorum bakalım..

Sayın forum arkadaşlarım lütfen anlayın artık rx5700 xt hala tercih edilmemeli asus soğutmasının fayda etmediği sapphirein ise 70- çalıştıramadığı bir kart. Bütçe zorda değilse al asus strix bir gtx... - rtx.... Keyfine bak

Önerirken uyarılarını da yapsalar yine sorun yok bana göre. Böyle uzun uzun yazılar yazmamıza da gerek kalmayacaktı ama konuya girip "RX 5700 XT daha çok FPS veriyor kesinlikle bunu almalısın" yazıp gidiyorlar genelde. Sorun falan yaşanmış kimsenin umrunda değil.

Çoğul yazdım çünkü aşağıda yazdığım sistemimin kullanıcısı çok. Ekran kartı için GTX 1660 Ti düşünüyorum normalde. Ama öyle indirimler gelebiliyor ki biraz daha bütçe yükseltip üst seviyeleri ve indirimleri değerlendirmek istiyoruz.​

Öncelikle RTX serisi veya benzeri bir kartı bu sistemlere alabilir miyiz? Risk düşükse Max 3.500TL (indirime uğrayacaktır) olmak koşuluyla; GTX haricinde soğutması iyi ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Fakat direkt 3.500'e odaklanmayıp bütçe bütçe birden fazla kart önerirseniz sevinirim. Mesela 2.300'e a 2.700'e b 3.200'e c vs. vs.​

Bende bunları listeme alacağım ve hangisinde indirim varsa önümüzdeki hafta itibariyle değerlendireceğim. Bir de bazı modellerde OC olmuyor bundan ne kaybederiz? Konu haricinde de öneri yazabilirsiniz. Örneğin GTX, RTX, ASUS ve MSI dışında olan önerileriniz vs. teşekkürler.​

İşlemci: AMD Ryzen5 2600 3.4GHz
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz
Bellek: Kingston HyperX Fury 8 GB 3200MHz CL16 X2
SSD: Kingston A2000 500GB 2200/2000 NVMe
Kasa: Zalman N3 3.0
PSU: High Power 700W simplicity 80+
Monitör: AOC IPS 144Hz 1MS
Ekran Kartı: ? (Ben MSI GTX1660 Ti Gaming X veya ASUS GTX1660 Ti ROG STRIX düşünüyorum)
1080P için dediğiniz sisteme 2060 üstünü pek önermem. Ben benzer bir sistemi 1660ti Gaming X ile kullanıyorum ama RTX 2060 ile +1000TL fark olduğu için tercih ettim. Siz rahatlıkla 2060 alabilirsiniz ama üstünü darboğaz olacağı için pek tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı