RTX veya dengi ekran kartı alınmalı mı?

RTX 2060 Super'in fiyatı son 2-3 gündür neredeyse RX 5700 XT ile aynıydı. Bu arada incelemek ve deneyimlemek için 1 hafta çok uzun bir süreymiş.
2060s ile rx5700xt aynı güçte mi fiyatları aynı olsa ne olur ve wattman hatası 2'ye ayrılıyor biri yazılımsal biri donanımsal yazılımsal sorunları neredeyse çözüldüğünü göz önüne alırsak ve donanım sorunu olan kartın oyuna girdikten 10dk içinde yapacağını düşürsek 7 gün gerçekten yeterli bir gün.

Aynen sizin düşüncenize göre internete "RX 5700 XT vs RTX 2060S" yazalım, en yüksek FPS vereni alalım. Kağıt üstünde daha çok FPS verdiğini herkes biliyor ama sorun yaşayan çok fazla. Yukarıda da son 1 ay içerisinden birkaç ekran görüntüsünü attım. MSI'da da oluyor sorun, Sapphire'de de.

Ben bu mesajımı buraya atıyorum ve tarihi kaydediyorum. 23.11.2019 15:25
Gidin 5700XT satın alın. Umarım wattman sorunu çözülmüştür 2060 sakın almayın hem pahalı hem gereksiz (!)

Bu saatten sonra bu konuya birşey yazmıyorum. Bu arkadaş sizin laflarınıza bakıp alsın 5700XT'yi, konu sahibi arkadaş forumda 5700XT ısınma sorunu, 5700XT Wattman hatası konularını açtığında kim fanboy kim değil kendiside anlasın.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Ben Asus ROG STRİX RX 5700 alacağım Ocak ayında muhtemelen tüm sürücü sorunları düzelir.Çünkü RX 5500 ve RX 5500 XT yakında çıkacak ikisini aynı anda düzeltmeye çalışmak biraz uzun sürer.O yüzden pek tedirgin değilim ama alırken yinede araştıracağım.

Sorunları "tamamen" çözülene kadar kimseye önermeyi düşünmüyorum. Son haftalarda "RX 5700 iade" konularını çok fazla gördüm.Eki Görüntüle 463316
Hocam anlamakda geç kalmışsınız, körü körüne bilgisizce öneren çok insan var bu forumda olay, "sadece ucuz olsun uçsun". Ondan sonra kendileri uçuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada görüldüğü üzere sapphire pulse rx 5700 xt ekran kartı en fazla 74° sıcaklığı görmüş.

Fabrikasyon çıkışı hatalı değil ise ister AMD olsun ister Nvidia hangisi uygun ise onu alır geçersiniz. Ekran kartlarını tek olarak değerlendirmek bana göre her zaman yanlıştır. Sistemi genel olarak değerlendireceksiniz. RAM alırken ne yapıyoruz anakart ile uyumlu mu diye bakıyoruz değil mi? Şimdi kalitesiz PSU alırsan 2080 de alsan sorun yaşarsın RX 5700 XT alsan da sorun yaşarsın. Yeri gelir işlemcin beslemez yeri gelir anakartın yada RAM sorunu yüzünden mavi ekran yersin. Mavi ekranların çoğu zaten RAM kaynaklı. Isınma olayı kasanın hava sirkülasyonu kötüdür işlemcin ısınır ekran kartın ısınır. Wattman hatası alanların çoğu emin olun neyi ne yapacaklarını bilmedikleri için alırlar. Çoğu forum sitelerinde denk geliyorum şu oyun için Wattman profili paylaşır mısın diyor ondan sonra Wattman yiyor. OC yanlış yaparsın hata alırsın UW'yi yanlış yaparsın hata alırsın.

Toshiba TR200 SSD kronik sorunlu diyorlar neredeyse 1 yıldır kullanıyorum ve hiç bir sorun sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

Şunu da belirtmek isterim ilk bilgisayar sahibi olduğumda (2004) ATI ekran kartı kullandım sorun yaşamadım.

Daha sonra laptop aldım (2011) Nvidia 620m ekran kartını kullandım onda da sorun yaşamadım.

Şuan tekrar masaüstü sistem topladım onu kullanmaktayım.

Son düzenleme:
Sadece bu markada mı yoksa hepsinde mi var ısınma sorunu?
Sadece MSI modellerinde var ama MSI dikkate alıp yeni versiyonlarını piyasaya sürmeye başladı yani thermal padleri büyüttü. Ama hangisi yeni versiyon veya eskisinin yerine yenisi gelecek kadar satıldı mı bu kartlar bilemeyiz. Ama MSI'ın yaptığını takdir ediyorum ASUS'a nazaran. ASUS TUF serisi tam bir rezalet ve soba gibi ama hala ASUS reklam peşinde ve bir şey düzeltmeye çalıştıkları yok.

"Sistem uyumsuzdur, kötü parça kullanıyordur, sende oldu diye herkeste olacak diye bir şey yok" cevapları veriliyor sürekli. Bu kartı kenara koyup, sorunları çözülürse kullanırım diye almıyor alan kişiler. Teknoloji şans işi mevzusuna getirirsin şimdi konuyu. O zaman Everest gibi markaların güç kaynaklarını alıp sorun çıkmaması için dua et. Sorun çıkmasına bir şey demiyoruz biz, ÇOK FAZLA sorun çıkmasına diyoruz. Mavi ekranlar, görüntüde donmalar, sistemi yeniden başlatmadan düzelmemesi. Bunlar dışında da çok sorun yaşayan vardı ama şu an hatırlamıyorum. Sorunların olduğu konularda sistemlerini de yazıyor çoğu kişi ve sandığın gibi uyumsuz veya kötü sistemler olmuyor bunlar. Sorun olduğu anda da gidip iade etmiyorlar, çözmeye çalışıyorlar. Forumda da konu açıp öneri istiyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı