Rüya Kontrolü Mümkün Mü?

Bazen farkında olmadan çoğumuz rüya kontrol etmeyi deneyimledik. Belki rüyalarımızın çoğunu kontrol edebiliyoruzdur ama sabah kalktığımızda gördüğümüz rüyaların çok az bir kısmını hatırlayabildiğimiz için farkında olmayadabiliriz.

Özellikle gündüz uyuyorsanız, yani uykunuz sık sık bölünüyorsa, derin uykuya geçemeyip, daha çok hep Rem uykusunda kaldığınız için daha çok rüya görüyorsunuz. Daha çok rüya demek, lucid dream olasılığının daha fazla olması demek. Tabi bu şekilde uykuda, lucid dream'in kendiside kalitesiz bir uyku demektir. Ayrıca uykunuzu aldıktan sonra, tembellikten daha fazla uyuduğunuzda da, yani kalkmanıza yakın zamanlarda daha çok olur.

Merhaba arkadaşlar geçen gece kendi rüyamı yönetmiştim nasıl olduğunu bende anlamadım çünkü gördüğüm rüyaların yarısını hatırlamam. Rüyayı gerçek anlamda yönettim yani nasıl anlatsam istediğim oluyor, duygularımı hissedebiliyordum. İstediğim yerde kendimi buluyordum. Çok tuhaf bir histi fakat bunu dün gece yaşayamadım bunu nasıl yapabilirim anlayanınız var mı ?

Uyku ile uyanıklık arasında bir durum. Yolda yürürken hayale dalıp sonra yürüdüğünüzü unutmanız gibi. Bilim ram uykusu gibi bir takım varsayımlar anlatıyor tabi.

Rüya üç farklı başlık altında değerlendirebilir. Birçok tefsirde buna cevap bulmak mümkündür yeter ki okuyalım.

Yorum yapmaktan vaz geçip biraz okumak bunların cevabının olduğunu görmek için yeterlidir.

Duruma dini açıdan bakmak istemiyorum diyenler için bence cevap aramasınlar cevabı bulsalar da işlerine yaramayacak kendi yok olacaksa dünyanın varlık ile yokluk arasında ki farkı yada bilimin varlık ile yokluk arasında ki farkı ayırt etmesi dahi mümkün değildir.

Bilime sorun: İnsan neden güler ?
Bu soruya bile cevap vermekten aciz olan bilimi daha da zorlamanın kimseye faydası olmaz.

Halbuki gülmek nimettir :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlis bilmiyorsam astral seyahat uykuda istedigi yere istedigi sekilde gidebilmek gibi birsey hatta yildizlar arasi mesafeleri bile fakatAstral seyahatin insanın kendini bu olaya fazla inandırmasından kaynakli oldugunu dusunuyorum , kendini zorla kandirmak gibi fakat gercekse guzel bir deneyim olabilir.

Başka bir forumda yine yazmıştım uçmayı düşündüğünüz anda uçarsınız.Ben çoğu zaman zor da olsa rüyalarımda uçuyorum.Gerçekten uçtuğunuzu hissediyorsunuz ve bunu küçüklüğümden bu yana yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı