Rüyanızı Nasıl Kontrol Ediyorsunuz?

Lodge

Megapat
Makaleler
6
Hayatımda 1 kez rüyada olduğumu fark ederek yaptığım işi değiştirmiştim. Forumda bir sürü kişi kontrol edebildiğini söylemiş. Asıl merak ettiğim nasıl bir his, gerçek hayatınızın farkında oluyor musunuz, istediğinizi yapabiliyor musunuz? Örneğin bir mağazada iken dışarı çıkmak ve benzeri şeylerden bahsediyorum.

Az ama kaliteli rüya görenlerdenim. Genelde kontrol ediyorum sanırım ben. Şöyle oluyor. Rüya başlıyor, olaylar giriş gelişme olarak ilerliyor ve sanki şık sunuyorlarmış gibi kendi bilincimle bir şeyler seçip rüyanın akışına yön verebiliyorum. Bazen ise elim ayağım bağlı, ağzım yamulmuş bir şekilde de oluyor, hiçbir şey yapamıyorum ve bu rüyalar da genelde kötü sonla bitiyor. Ölmek veya terk edilmek gibi.

Daha 2 gün önce oğlum işe gideceksin, hadi bitir şu rüyayı da kalk dedim kendi kendime. Beynimin yarısı da 5 dakika, 5 dakika daha ver bana diye sızlanıyor, rüyayı ilerletip, sonunu görmeyi çok istiyor. Sonra aniden kendimi kalkmış buluyorum, işe geç kalmamak önemli :)

Asıl merak ettiğim şu; ben öldükten sonra insanlara ne oluyor, bunu hiç göremiyorum. Yani gerçek hayattaki gibi aynı, ölünce her şey bitiyor, rüya da bitiyor ve uyanıyorsun. Sonrası yok, koca bir hiçlik.

Son düzenleme:
Hayatımda 1 kez rüyada olduğumu fark ederek yaptığım işi değiştirmiştim. Forumda bir sürü kişi kontrol edebildiğini söylemiş. Asıl merak ettiğim nasıl bir his, gerçek hayatınızın farkında oluyor musunuz, istediğinizi yapabiliyor musunuz? Örneğin bir mağazada iken dışarı çıkmak ve benzeri şeylerden bahsediyorum.
Bu olayın adı lucid rüya. Bunun teknikleri var onları yaparak rüyanı kontrol edebilir ve istediğini yapabilirsin. Mesela uçunca gerçek hayatta gibi hissedersin. Eğer çok yaparsan lucid rüyadan çıkmak istemezsin.

Edemiyorum. :D Şaka bir yana 40 yılda bir rüya görürüm fakat dünyanın en saçma rüyaları. Anlatayım; Arkadaşlarımla oynadıktan sonra uyumaya gidiyorum. Sonra eve bir canavar giriyor. Ben battaniyeyi üstüme çekiyorum. Sonra rüya bitiyor. Farkındayım çok saçma olduğunun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı