Rusya savaşı seçti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam iki taraf ta kötü devletler ben Rusya'nın yanında olmamızın ekonomik anlamda daha iyi olacağını ve batının dogalgaz da olan fiyat artışından baya bir olumsuz olacağını söylüyorum onlar bana Rusya şöyle kötü böyle kötü evet kötü ama Amerika da kötü İngiltere de kötü Yunanistan da kötü kötü de kötü. Zaten ekonomimiz kötü daha bir kötü hale gelir Rusya'nın yapacağı şeylerle evet Amerika da yaptırımlar uygular ki zaten uyguluyor daha çok yaptırım yapar onu da ithalatı azaltarak durdurabiliriz.
Hocam orada eleştirdiğim yer fikriniz değil. Sizin düşündüğünüz fikrin aksini söyleyenleri Amerika sevdalısı ilan etmeniz.

ABD'ye bir aşkımız yok. Bizi tarafsız kılacak bir İsmet İnönü'de yok. Ya ABD'nin yanındasındır ya da Rusya'nın yanındasındır. Tarih boyunca bize sadece zarar vermiş, hep kötülüğümüzü istemiş bir Rusya'nın yanında olmaktansa, bizi hep Rusya'dan korumuş ve yardımlar yapmış birinin yanında olmayı tercih ederim.
Amerika mı bizi korumuş 1. Dünya savaşında müttefik olduklarını ne çabuk unuttunuz
Demek bizi HEP Rusya'dan korumuslar öyle mi ?

Yardımlar yapmış öyle mi? Kırım olayını duydun umarım.
Menderes zamanında ekonomiyi şahlandırıp, ülkeyi refaha kavuşturan da Rusya değildi. Tarih boyunca bizden toprak isteyen devlet de Rusya. Sıcak denizlere inmek isteyen de Rusya. Türklere ve Türk soylarına katliam yapan da Rusya.

Amerika mı bizi korumuş 1. Dünya savaşında müttefik olduklarını ne çabuk unuttunuz
Demek bizi HEP Rusya'dan korumuslar öyle mi ?

Hala daha 1. Dünya Savaşı diyorsanız geride ki sayfalarda kalan mesajımı buraya tekrar yazmak isterim.

Tarihte İstanbul kapılarına dayanan Ruslar. Balkanların özgürlüğünü kazanmasını sağlayan Ruslar. Doğumuzu elimizden alan Ruslar. Ermenileri kışkırtan Ruslar. Boğazları ve doğu sınırlarımızı isteyen Ruslar. En ufak fırsatta aynılarını yapacaklar. Batı ise şu an gerçek dostumuz.

Ayrıca, Türklere soykırım uygulayanlar Ruslar. Sürgün edenler Ruslar. Asimile edenler Ruslar. Sömüren Ruslar. Nükleer testlere boğan Ruslar. Daha ne vereyim?

ABD'ye bir aşkımız yok. Bizi tarafsız kılacak bir İsmet İnönü'de yok. Ya ABD'nin yanındasındır ya da Rusya'nın yanındasındır. Tarih boyunca bize sadece zarar vermiş, hep kötülüğümüzü istemiş bir Rusya'nın yanında olmaktansa, bizi hep Rusya'dan korumuş ve yardımlar yapmış birinin yanında olmayı tercih ederim.
Rusya'dan korumuş mu? ABD bizi korumuş herhalde günün fıkrası

Haşhaş üretme diye sana baskı yapan sonrasında Ecevit üretme kararı aldırdığı için oldu Kıbrıs Barış Harekatı. Sonrada ambargo

Ne güzel koruyormuş be.

Bize ABD 'den daha fazla zarar veren hangi ülke var? Adamların savaş uçağını düşürüp bayram yapar gibi çığırtkanlık yaptın aynısını o seni çok koruyan ABD'ye yapsana.

Hani özel birliklerinin kafasına çuval geçirip seni koruyan ABD mi bu? Orada o işi yapan kişinin nasıl yükseldiğini de biliyorsun sanırım.

ABD'nin afedesinde şeyi Rusya ile mücadele etmeye yemez ancak işte ekip ve saz arkadaşlarını sürüyor ileri. O gitsin ne kadar iç karışıklık yarrtığı yer varsa oraya atar gider yapsın.

Çin'in tarafsız olacağını sanmıyorum Rusya'nın yanında savaşa katılır Amerika'yla ilişkileri iyi diyemeyiz.

Çin çok hızlı gelişmekte olan bir ülke ben hala dava askeri teknoloji ve pratik açısından Çin'i savaşa hazır görmüyorum eğer savaş başlarsa ve birkaç yıl uzarsa Çin'in savaşa resmi olarak katılacağını düşünüyorum onun harici bence katılmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı