Rusya, Ukrayna savaşı başladı!

ABD sadece uzaktan havlamayı bilir. Başka bir halta yaradıkları yok. Gereksiz yere çekinilen bir ülke. Ve artık ülkeler bunun farkına varmaya başladı. Rusya bu adımı o yüzden attı. ABD'nin savaş açacağından emin olsalar böyle bir adım atılmazdı. Ekonomik yönden vurmaya çalışıyorlar sadece.
ABD'nin yıllardır stratejisi savaşa sonradan dahil olmak. İkinci Dünya Savaşı veya ortadoğu savaşlarında olduğu gibi. Dahil olacaktır fakat ne zaman ve ne sebepten belirsiz.
 
ABD'nin yıllardır stratejisi savaşa sonradan dahil olmak. İkinci dünya savaşı veya Orta Doğu savaşlarında olduğu gibi. Dahil olacaktır fakat ne zaman ve ne sebepten belirsiz.

1. dünya savaşı ve 2. dünya savaşında Amerika şu anki gibi dünyanın süper gücü değildi şu anda işler farklı Çin Tayvan krizi büyürse savaş kaçınılmazdır bence.
 
Dibimizde, doğu'da savaş var, Ukrayna'da da savaş var.
İnsanlara verilmesi gereken askeri eğitim ve sığınakların önemi bir kere daha göz önüne çıkıyor.

Bir aralar halka olası durumda dağıtılacak AK-47'ler konuşuluyordu şu anda ne onlar hakkında bir konuşma duyuyorum ne de eğitim hakkında.
 
İşin ilginç tarafı da ikisi de aynı ırk. Rusya Rusları geçmişte ticaret ile uğraştıkları için "Rus" denirdi. Ukraynalılara da Kazak Rusları deniyor. Savaşçı bir toplumdu sanırım Kazaklar. Ortak noktaları Rus olması.

Fakat...

Putin'in derdi Ukrayna'yı ele geçirmek değil aslında. Putin Ukrayna'nın izlediği politikaya çok sinirli. Der ki, siz bizdensiniz. AB ve NATO üyesi olamazsınız. Kırım, Donetsk ve Luhansk bölgeleri de geçmişte Sovyetlere ait olup, Ukrayna'ya verilmişti. Fakat Ukrayna'nın AB ve NATO ısrarı üzerine şimdi Rusya verdiği toprakları geri alıyor. Putin'in bir diğer söylemi de Ukrayna'yı Stalin'in kurmasıdır. Yani demek istediği böyle devam ediyorsanız, edin bakalım. Verdiğimiz toprakları geri almasını iyi biliriz diyor kısaca.

Haber takip etmeyen insanlar var bildiğim kadarıyla. ABD hiçbir şey yapamaz arkadaşlar. Biden önce savaş çığırtkanlığı yaptı ve sonra yani dün savaş istemiyoruz, diplomasi istiyoruz dedi. ABD'nin bir planı var ama ne henüz anlamış değiliz. Rusya ile de kolay kolay kimse savaşmak istemez. Çin'de suskunluğu bozup, ABD'ye yüklendi. Bu da Rusya'nın yanında olduğu anlamına gelir ki, şimdi Tayvan meselesi konuşuluyor. Uzun yıllardan beri Çin de Tayvan'ı ele geçirmek istiyor. Tayvan'ın bir diğer adı da Çin Cumhuriyeti'dir. Yani Tayvan'lılar da aslında Çin kökenli.

Ukrayna, Tayvan gibi ülkeler zamanında ki yönetimlere baş kaldırmış ve kendi bağımsızlıkları etmiş muhalif ülkeler gibi düşünün.
 
Çin-Tayvan
Rusya-Ukrayna
Korkum bize de sıcramasi.
Iş dunya savasi gibi, cidden dengeler degismeye basladi.
 
Körle yatan şaşı kalkar. Yanında duranın ya huyundan ya suyundan. Putin, Suriye'de katil Esad rejiminin yanında dost olanın neler yapacağını izleyeceğiz. Kendisi de tam bir katildir. Suriye'de onlarca sivili vurup katilliğini tescillemiş.

Bize düşen ülkemize, hükümetimize sahip çıkıp, sağduyumuzu korumaktır. Savaşın ne kadar kötü olduğunu görüyoruz. Anadolu topraklarını Aziz şehitlerimiz kanla sulanmış bize Ana kucağı yapmış bu topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Buradan alınacak çok ders var.
 
ABD'nin yıllardır stratejisi savaşa sonradan dahil olmak. İkinci Dünya Savaşı veya ortadoğu savaşlarında olduğu gibi. Dahil olacaktır fakat ne zaman ve ne sebepten belirsiz.
Dahil olduklarını bir görelim de, öncesi sonrası pek önemli değil :)
 

Geri
Yukarı