Rusya, Ukrayna savaşı başladı!

Rusya'daki ekipmanların birçoğu Ukrayna'da da mevcut. Sadece daha az. Hiçbir Ukrayna askeri Rusya askerini vuramaz mı arkadaş? Ne bu kılıçla, kalkanla mı savaşıyorlar sanki? Kırım meselesinde de böyle oldu. Muhtemelen medyanın işi bu.

Bana da öyle geliyor. Örneğin SSCB'nin 1978 Afganistan müdahalesinde en başarılı birlikler Ukrayna SSC'den cıkmıstı.
 
ABD Çin'e karşı sözde ekonomik yaptırımları dışında hiçbir şey yapamaz. Yapsa bile fazla hasar almazlar. Çin bundan aylar önce de Tayvan hava-deniz yollarını ihlal ediyordu veya buna benzer politik adımlar atıyordu. Şu an olası ilhak durumu benim için şaşırtıcı olmaz.

3.dünya savaşı yıllardır her alanda süregeliyor zaten. Tek farkı işgaller olmaması. Savaş durumunda kazanan olmayacağı gibi yaşayan da kalmaz.

Tayvan dediğiniz yer çip üretiminin baş kenti çip olmadan birçok teknolojik ürünü üretemezsiniz ABD'nin böylesine önemli bir kaynağı hiç karşılık vermeden Çin'e bırakacağını mı düşünüyorsunuz garip.
 
Bana da öyle geliyor. Örneğin SSCB'nin 1978 Afganistan müdahalesinde en başarılı birlikler Ukrayna SSC'den cıkmıstı.

Hocam Ukrayna'nın kökeni zaten savaşçı bir toplum. Kazak Rusları denir onlara. Ne oldu bu adamlara birden sanki? Elbette Rusya'nın gücü ortada. Ama Ukrayna da hiçbir şey yapamıyorsa gerçekten eğer medyanın manipülasyonu değilse, bilemedim.
 
Her bir olaya 3. Dünya savaşı gelecek demeyi bırakın. Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor diye 3. dünya savaşı başlamaz. İstanbul boğazından ABD savaş gemisi geçiyor 3. Dünya savaşı diyorlar komik.

Olay artık sadece rusyada dönmüyor.Tayvan hava sahasına 9 adet Çin uçağı giriş yaptı 1 saat önce.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı