Çözüldü RX 480 sinyal yok sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

luigi

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım. Sadece ekran kartını 2.el kullanıyorum. Onuda arkadaşımdan aldım yani kartın önceden çalışıp çalışmadığını ve ne şekilde kullanıldığını biliyorum. Arkadaşımın kartla ilgili tek sorunu fanların yeterince çalışmaması sonucu sıcaklık artışı yaşayıp performans kaybetmesiydi. Bu sorunu da Afterburner uygulamasıyla manuel fan ayarı yaparak çözüyordu. Ben kartı sisteme taktım, stres testi yaptım fakat başlar başlamaz görüntü gidiyordu. Daha sonra birkaç oyunda deneyeyim dedim. LOL'de 1 saat oynadım bir sıkıntı olmadı. Fakat CS:GO girdim ve 3-4 dakika içerisinde görüntü gitti ve fanlar son hız dönmeye başladı. Reset atma tuşu ya da herhangi başka bir komut işe yaramıyor. Sistem sadece arkadan güç düğmesi kapatılarak kapanıyor. Yine kartı biraz zorlayabilecek başka bir oyunda denedim sonuç yine aynıydı. Anladığım kadarıyla kart yük altına girdiğinde görüntü gidiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Dediğim gibi kartın önceki sahibinin böyle bir sorunu yoktu.
  • i3- 9100F CPU.
  • ASUS H310M-K R2 anakart.
  • MSI RX480 8 GB.
  • Kingston 8 GB 2400MHz.
  • HyperX 240 GB SSD.
  • Cooler Master MWE 550W 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben değerleri değiştirdim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Özellikle fps değerleri konusunda test ettim. 3-4 fps düşüş oldu o kadar. Ama sorunu çözmüş oldum. Ayrıca yapmış olduğum ayarlar ile 6-7 derece düşüş sağladım ekran kartında.

Ben değerleri değiştirdim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Özellikle fps değerleri konusunda test ettim. 3-4 fps düşüş oldu o kadar. Ama sorunu çözmüş oldum. Ayrıca yapmış olduğum ayarlar ile 6-7 derece düşüş sağladım ekran kartında.
Güç limitini -15 yaptığımız zaman ne oluyor tam olarak?

Yani güç limitini - 15 yapmak ne demek onu soruyorum. Kullanacağı gücün en üst limitinden 15 mi azaltıyor bu işlem?
Ekran kartının güç limiti ayarını değiştiriyor. Genelde ekran kartına overclock veya voltaj ayarlarını değiştirirken bu limiti arttırıyorlar. Ben kartın mhz değerini düşürdüğüm için ayrıca biraz daha az güç tüketsin ve ısınmasına etkisi olsun diye bu ayarı -15 yaptım. Daha fazla eksi değerlere çekince kart cidden 60 dereceyi geçmiyor ama oyunlarda 20-30fps düşüş oluyor.

Ekran kartının güç limiti ayarını değiştiriyor. Genelde ekran kartına overclock veya voltaj ayarlarını değiştirirken bu limiti arttırıyorlar. Ben kartın mhz değerini düşürdüğüm için ayrıca biraz daha az güç tüketsin ve ısınmasına etkisi olsun diye bu ayarı -15 yaptım. Daha fazla eksi değerlere çekince kart cidden 60 dereceyi geçmiyor ama oyunlarda 20-30fps düşüş oluyor.
2 tane Mhz değeri var. Bunlardan yüksek olandan 150 düşüyoruz değil mi? Bir de fan ayarı yaptım demiştiniz. Nasıl bir ayar?

Fan ayarını ben böyle yapmıştım kart ısındığı için. Mhz değerlerini de son üç tanesi 150 değer düşürdüm.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    55,5 KB · Görüntüleme: 46
Dediğim ayarları yapın, 1303 MHz 2000 MHz değerlerini yapın öncelikle.
Cevap bekliyorum hocam sizden.
1303 ve 2000 Mhz zaten şu an mevcut hali. Kaç yapmam gerek bu değerleri?
Fan ayarını ben böyle yapmıştım kart ısındığı için. Mhz değerlerini de son üç tanesi 150 değer düşürdüm.
Attığınız görüntüdeki sol üstte olan kısımdan son 3 taneyi mi 150 değer düşürdünüz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı