RX 480 vs GTX 1070

Gtx 1080 in founders edition fiyatı 699 dolardı. Şuanda vatan bilgisayar da kartın evga tarafından satılan modellinin fiyatı 2850 lira yani yaklaşık %35 oranında bir vergi+kar marjı var. Şimdi soruyorum size arkadaşlar vatan elinde bulunan gtx980 980 ti titanx stoklarını toprağa mı gömdü. Bu kartta artış %35 olduysa Amd de farklı bir şey beklemek basit bir şekilde yanlış bir düşüncedir. Ayrıca ne vatandan almak zorundayız ne de amerikadan çok sonra almak durumundayız. Yine gtx 1080 üzerinden örnek veriyorum çıkış tarihi olan 27 mayısta vatan stoklarına gelmişti yani tüm dünyayla aynı anda. Sinerji stoklarına gelmesi de 30 mayısı bulmadı yani 2 gün.

Kısaca böyle gelip burada "O 200 dolar türkiye şartlarında olur 1000 lira" ya da "Türkiye'ye geç gelir." gibi söylemlerle insanları yanlış yönlendirmeyin. Teknolojide en doğru örnek en güncel örnektir arkadaşlar.

200 dolarlık bir kartın sırf Türkiye'deyiz diye 1000 lira veya daha üstü bir fiyata satılacağını düşünmek sadece ülkeyi itin bi yerine sokup çıkarmaktır.Bahsettiğimiz şey global bir ticaret. Ticarette aklı olan kar eder doğru yerde olan değil.
 
Ayrıca 14nm olduğu için üretim maliyeti düşüyormuş bu yüzden ucuz olabilir bu kartı ucuz çıkartırken muhasebesini de yapmışlardır elbette.
 
Ne diyeyim, umarım haksız çıkarım da bahsedilen oran uygulanır ve firma model GTX 1070 1600, RX 480 900 TL'nin altında satışa sunulur. Ben de GTX 1070'i terlemeden alabilirim böylece.
 
Gtx 1070 için de yapılan duyuru neredeyse aynı oranlarda founders edition için 1850 tl olacağı açıklandı yanlış hatırlamıyorsam nvidia tarafindan ki bu ürünün dolar bazındaki fiyatı da 450 dolardı.
 
Şimdi bariz olarak RX480 GTX1070-den geride zaten gösterildiği zaman da GTX970 ve GTX980 arası bir olucak kart. 200$ 4GB modeli 229$ 8GB modeli yinede ben şahsen RX 480 alırdım kiminse maddi imkanı daha iyi ise GTX1070 alabilir. Kaldı ki GTX1060 fiyatı 230$ olmazsa zaten RX480 uygun fiyatlı sistem için en ideal kart olucak.

Ha birde AMD RX480 iyun 29 yani bu ayın 29-u satışa sunucak galiba.
 
Arkadaşlar evet RX480 P/F kart olabilir ama bu ekran kartının Nvidia Pascal'da karşılığı GTX1060 olmayacak mı? GTX XX6X serisi ekran kartları 300$'dan satışa sunulmuyor. GTX1070 ve GTX1080'in performans artışını GTX1060'a uygularsak GTX1060 da GTX980-GTX970 arası bir kart oluyor. Zaten GTX XX6X kartı SLI yapınca GTX XX7X ekran kartını her zaman geçiyorsunuz. Yani şuanlık AMD müthiş bir iş başarmadı sayılır. AMD'nin başarılı olduğu tek nokta yıl sonuna kadar GTX XX6X gelmeyeceğinden (büyük ihtimalle) o zamana kadar en iyi P/F kart olarak gösterilecek ve o zamana kadar bütçesiz oyuncuların karnını doyuracak. Ama bana yıl sonunda "GTX1060 mı alırsın RX480 mi?" diye sorarsanız GTX1060 derim çünkü Nvidia'nın GameWorks teknolojileri bana lazım.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Evet arkadaşlar ne yazıkki kart 250 dolardan giriş yapılacak biraz şişirilip satılacakmış sonradan 200 dolar fiyatına düşecekmiş.
 
@Muhammed Özaydoğdu

Bu konunun Vatan ile bir alakası yok. NVIDIA, Türkiye için Gtx 1080 fiyatını 1000 doların biraz altında belirledi. Yoksa 700 doların üstündeki her fiyatı Vatan ya da ekran kartı üreticileri cebe atmış değil.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı