RX 5500 XT Pulse 8 GB fanı çalışmıyor ve düşük performans

Potemkin

Kilopat
Katılım
25 Haziran 2017
Mesajlar
116
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi, İş güvenliği uzmanı, Tehlikeli madde güvenlik danışmanı
1.5 ay önce Sapphire RX 5500 XT Pulse 8 GB ekran kartı aldım (2 fanlıdır). Sıkıntılar şu şekilde:

1) Kartın bilgisayara takılı durumdaki sağdaki fanı hiç çalışmıyor. Ne bilgisayar açılışında ve ne de bir başka zaman hiç zaman çalışmıyor bu tek fan. Bilgisayara format attım denedim, MSI Afterburner programını sildim denedim, elle vurdurma yaptım denedim, Radeon Software uygulamasından elle fan ayarı bile yaptı, bir türlü çalışmadı :(

2) Bir diğer sıkıntısı ise CS:GO'da 1600x1200 çözünürlükte, düşük ayarlarda dahi kısa kısa takılmalar yapması. Öyle sanıyorum ki fan sorunuyla birlikte ekran kartının çipsetinde de sorun olmalı. Bu konuda yanılıyor olabilirim, çok anlamıyorum açıkçası.

3) Dağıtımcısı Arena imiş. Arena, garanti olaylarında teknik serviste nasıldır?

Beni aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar. Yeni ekran kartı siparişi verdim ve yarın elime ulaşacak, eğer bu sıkıntılı kartı çalıştırabilirsem yeni aldığım kartı teslim almayıp geri göndereceğim.
 
Son düzenleme:
@Lee Yubin ve @kino bahsettiğiniz "Bios switch" düğmesini buldum ve öte yana çektim, bu tek fan yine çalışmadı (Bu arada bilgi için sağ olun, böyle bir düğmenin varlığını bilmiyordum).

BİLGİ: Sapphire RX 5500 XT Pulse için 2 ayar bulunuyor "Bios switch" düğmesinde. "Kart bilgisayara takılıyken" düğme solda olursa "Sessiz mod", sağda olursa Performans modu oluyormuş. Sapphire Nitro modelinde ise 3 ayar bulunuyormuş.
 
Son düzenleme:
Peki performansta bir değişiklik oldu
Henüz oyun açmadım. Düğme sağ taraftaydı (Performans modunda), sola aldım (Sessiz moda) ve bilgisayarı açtım ve o çalışmayan fan yine inatla çalışmadı. Eğer bilgisayar açılışında çalışırsa artık her gerekli durumda çalışır dedim ama olmadı. Oyunda da dener bakarım verim düşecekmi diye.
Peki performansta bir değişiklik oldu mu?
@Lee Yubin oyun açtım denedim, evet eskisinden daha da verimsiz şu an, gerçekten verim düşüyor bu düğmeyi sola çekince. Kartım zaten sorunlu ve verimsiz idi şimdi daha da verimsiz oldu. 2013 yapımı Shadow of Mordor'da bile oyun kasar oldu :D
Henüz oyun açmadım. Düğme sağ taraftaydı (Performans modunda), sola aldım (Sessiz moda) ve bilgisayarı açtım ve o çalışmayan fan yine inatla çalışmadı. Eğer bilgisayar açılışında çalışırsa artık her gerekli durumda çalışır dedim ama olmadı. Oyunda da dener bakarım verim düşecekmi diye.

@Lee Yubin oyun açtım denedim, evet eskisinden daha da verimsiz şu an, gerçekten verim düşüyor bu düğmeyi sola çekince. Kartım zaten sorunlu ve verimsiz idi şimdi daha da verimsiz oldu. 2013 yapımı Shadow of Mordor'da bile oyun kasar oldu. CS:GO'da da kısa kısa takılmalar oluyordu, şimdi daha da takılıyor.
 
Son düzenleme:
Henüz oyun açmadım. Düğme sağ taraftaydı (Performans modunda), sola aldım (Sessiz moda) ve bilgisayarı açtım ve o çalışmayan fan yine inatla çalışmadı. Eğer bilgisayar açılışında çalışırsa artık her gerekli durumda çalışır dedim ama olmadı. Oyunda da dener bakarım verim düşecek mi diye.

@Lee Yubin oyun açtım denedim, evet eskisinden daha da verimsiz şu an, gerçekten verim düşüyor bu düğmeyi sola çekincekran kartım zaten sorunlu ve verimsiz idi şimdi daha da verimsiz oldu. 2013 yapımı Shadow of Mordor'da bile oyun kasar oldu :D

Hocam öyle bir düğme var ama sizin işinize yaramaz denemişsiniz zaten gördünüz. Tek çare servise yollamak gibi duruyor
 
@C Callahan tek seçenek bu kaldı, öyle yapacağım.
Ekran kartını garantiye yolladım ve fanını tamir edip yolladılar. Garantiden başka seçenek bulamadım uzun araştırmalardan sonra.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı