RX 570 2022'de Kullanılabilir mi?

Bende fiyatlardan korktuğum için bu konuyu açtım şimdi elimdeki kart güzel para ediyor üstüne bir o kadar daha eklersem RTX 3050 alsam mı düşüncesi geldi aklıma.

Yok hayır test yapmadım ilk çıktığında alıp biraz oynamıştım herhangi kasma donma olmadı fps 50-55 bandındaydı galiba.
Satıcaksınız + o kadar da para ödeyeceksiniz ancak alacağınız performans şu ânkinden çok daha muazzam olmayacak. Değerler gayet iyi ancak elinizde para varsa güncellik her zaman iyidir 👍

Elimde 3 yıldır sorunsuz kullandığım MSI Armor 4 GB RX 570 OC ekran kartım var.

Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. Oynadığım bütün oyunların üstesinden rahatlıkla geliyor.
Ama 3 yıl gibi bir zaman geçti. Acaba ekran kartımı değiştirmeme gerek var mı?
Piyasa değeri düşmeden satıp üstüne ekleyip yeni bir tane almak gibi.
Yoksa daha beni götürür mü?
Hangi oyunları oynuyorsunuz diye soracak olursanız sıklıkla GTA 5, PUBG, CS:GO, ETS 2 oynuyorum ama arada bir yeni oyunları da deniyorum.
Performans ile alakalı bir problem yaşamadık.
bende rx 580 8 gb modeli vardı.evil within 2 de aşırı drop veriyordu.oyuna bağladım.cyberpunk ta düşük ayarlarda 60 fps oynuyordum ama bazı sahnelerde düşme oluyordu.sonra favori olarak sabit devamlı oynayacağım cold war oyununda garip garip kasmalar meydana gelmeye başladı.gölgeleri kapatıyordum rahatlıyordu ama zombi modunda gene ağlıyordu kart.bende rtx 2060 super e geçtim gerçekten şuan oyun oynuyorum :D velhasıl kart kötü değil ama yeni güncellemeler kartın performansını düşürdü.ddu ile temizlesemde kartın biosuna işliyorlar.planlı eskitme dedikleri olay.neden öyle diyorum ilk driverlarda ortalama fps 100-120 aldığım oyunlar yeni güncellemelerde 60-70 lere düştü.bir daha da ilk performansları göremedim ve kartım yeni garantili bir karttı.sıcaklıkları herşeyi sağlıklıydı.

Satıcaksınız + o kadar da para ödeyeceksiniz ancak alacağınız performans şu ânkinden çok daha muazzam olmayacak. Değerler gayet iyi ancak elinizde para varsa güncellik her zaman iyidir 👍
Mesela daha önce bu sistemde Ryzen 3 işlemci vardı 7 ile değiştirdim anakartı da değiştirmem gerekti tabi daha sonra ram takviyesi yaptım ufak ufak cebimi yormadan yükselttim.

Ryzen 7 3700X
16 GB DDR 4 RAM
RX 570
512 GB M2 SSD + 500 GB SSD
Hocam dediğim gibi eğer God of War, RDR2, Cyberpunk tarzı oyunları 1080P ve yüksek ayarlarda akıcı oynamak istiyorsanız ancak o zaman değiştirin. Bahsettiğiniz oyunları ben 1050 kartımla akıcı oynuyorum zaten. Bence şu anlık elinizde tutun.

bende rx 580 8 gb modeli vardı.evil within 2 de aşırı drop veriyordu.oyuna bağladım.cyberpunk ta düşük ayarlarda 60 fps oynuyordum ama bazı sahnelerde düşme oluyordu.sonra favori olarak sabit devamlı oynayacağım cold war oyununda garip garip kasmalar meydana gelmeye başladı.gölgeleri kapatıyordum rahatlıyordu ama zombi modunda gene ağlıyordu kart.bende rtx 2060 super e geçtim gerçekten şuan oyun oynuyorum :D velhasıl kart kötü değil ama yeni güncellemeler kartın performansını düşürdü.ddu ile temizlesemde kartın biosuna işliyorlar.planlı eskitme dedikleri olay.neden öyle diyorum ilk driverlarda ortalama fps 100-120 aldığım oyunlar yeni güncellemelerde 60-70 lere düştü.bir daha da ilk performansları göremedim ve kartım yeni garantili bir karttı.sıcaklıkları herşeyi sağlıklıydı.
Peki bu oyunun güncellenmesinden kaynaklı grafik yükseltmesi bunun sebebi olabilir mi?
Hocam dediğim gibi eğer God of War, RDR2, Cyberpunk tarzı oyunları 1080P ve yüksek ayarlarda akıcı oynamak istiyorsanız ancak o zaman değiştirin. Bahsettiğiniz oyunları ben 1050 kartımla akıcı oynuyorum zaten. Bence şu anlık elinizde tutun.
Çok yenilikçi biri değilim akşamları iş çıkışı arkadaş grubumla bu oyunları oynuyoruz beraber. Tek başıma da Knight Online oynuyorum hatta.
Ama bazen şöyle yeni oyunları bi deniyorum. Forza 4 oynuyoruz mesela bi arkadaşımla onda da sıkıntı yok grafik farkı çok fazla ise Forza 5 almayı düşünüyorum bakalım.

Mesela daha önce bu sistemde Ryzen 3 işlemci vardı 7 ile değiştirdim anakartı da değiştirmem gerekti tabi daha sonra ram takviyesi yaptım ufak ufak cebimi yormadan yükselttim.
O hâlde güncellenebilir. Amazon Japonyadan uygun fiyata alanlar var 3050 yi TR'den alacağın para ile oradan 3060 alınabilir diye düşünüyorum.

O hâlde güncellenebilir. Amazon Japonyadan uygun fiyata alanlar var 3050 yi TR'den alacağın para ile oradan 3060 alınabilir diye düşünüyorum.
Bi ara şey vardı 750 ti diye sipariş veriyorlardı 610 falan geliyordu. Kutuda da 750 yazıyordu kartın özelliklerinde de 750 yazıyordu ama 610 veya 420 gibi kartlardı. Amazondan alınmış kartlar değildi tabi ama sizce böyle bir durum olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı