RX 570 Armor fazla ısınma ve düşük FPS sorunu

MertYigitrr

Hectopat
Ekran kartına FurMark testi yaptığım zaman böyle bir sonuç ile karşılaştım, kart gereğinden fazla ısınıyor her zaman.
Kasamın hava akışı pek iyi değil ama yine de sıcak geldi. Undervolt Vb. işlemler yapmadım.
1578585570204.png

Kasanın kapağını açtım ve fanları hızlandırdım bu seferde aşağıdaki gibi bir sonuç aldım ama süpürge makinesi gibi ses çıkıyor. Sanıyorum normal değil bu durum fakat yine de sormak istedim. Ayrıca oyunlarda videolardan izlediğim kadarıyla başkalarına göre düşük FPS'ler alıyorum. Örneğin Rust'ta ekran kartım %70 civarını kullanıyor. (İşlemci'm Ryzen 3 2200G)
2020.01.09-19.07.png

Son düzenleyen: Moderatör:
8XMSAA yı açtığımda sıcaklık düşüyor ve kapadığımda sıcaklık yükseliyor, şuan denerken fark ettim de.
İşte uyumsuzluk var. En yüksek ayarlarda test et sanmıyorum sorun yapacağını.
Kardeşim 15 dakika veya 20 dakika 1920x1080 ayarlarda 8X MSAA yapıp test et sonuçları paylaş fotoğraf olarak.

Kardeş bence boşu boşuna uğraşma. Yani undervolt ile veya fan hızını %80e almakla olacak iş değil bu. Niye almak zorunda olasın ki. Kart bozuk işte. Garantiye gönder. Bende de Armor RX570 var sıkıntısı yok

Kardeş bence boşu boşuna uğraşma. Yani undervolt ile veya fan hızını %80e almakla olacak iş değil bu. Niye almak zorunda olasın ki. Kart bozuk işte. Garantiye gönder. Bende de Armor RX570 var sıkıntısı yok
İşte uyumsuzluk var. En yüksek ayarlarda test et sanmıyorum sorun yapacağını.
Kardeşim 15 dakika veya 20 dakika 1920x1080 ayarlarda 8X MSAA yapıp test et sonuçları paylaş fotoğraf olarak.
Ayarları yükseltip öyle deneyin. Zaten işlemci yetersiz düşük grafik ayarıyla darboğaz tavan yapıyor.
2020.01.09-21.41 (2).png
2020.01.09-21.46 (2).png

Şuan durum bu şekilde ayarları yükselttikten sonraki hali.
Durumu tam anlamak istiyorum sadece, acaba işlemciden dolayımı böyle bir problem yaşadım yoksa kart mı sıkıntılı ona göre hemen yarın götüreyim.

O kadar Armor kartlar sorunlu almayın kullanmayın dandik dedikçe bir küfür yemediğim kalmıştı. Nasılmış şimdi? MSI zaten başlı başına sorunlu olan bir marka Armor serisi ise tümden sorunlu. Neden diğer RX 570'lerden daha ucuz sanıyorsunuz? Malzeme kalitesi yok soğutması iyi değil o kadar söyledim kimse dinlemedi beni. Almayın şu markanın ürünlerini alıyorsanız da Armor serisi almayın. Farklı forumlarda da görüyorum Armor serisi RX 570 kullanıpta nerdeyse aşırı ısı sorunu yaşamayan kimse yok. Boşuna uğraşmayın ayar yapmakla kart sorunlu servise de gönderseniz birşey değişmeyecek boşuna beklediğinizle kalacaksınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı