Çözüldü RX 570 BF5 düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

yusufs10

Hectopat
Arkadaşlar selamlar,

Öncelikle sistemimi söyleyeyim: i7 6700, Sapphire RX570 8 GB, 8 GB RAM. Yeni BF5 aldım ama oyun sanki bana kasıyor gibi geldi. Sonra dedim çözünürlüğü değiştireyim ama çözünürlüğü değiştirince FPS daha düşük olmaya başladı. Öncelikle bu normal mi? Tam tersi olması gerekmez mi? 1080p Low ayarlarda 45-80 FPS arası alıyorum, çatışma anlarında 30-45 arası düşüyor. Böyle olunca oyun oynanmaz hale geliyor. Daha yüksek FPS almam gerekmez mi? Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanki böyle bilgisayar tıkanmış gibi, FPS sabitlenmiş gibi geliyor bazen.

Çözüm
Ayrıtten sizi bulmuşken sorayım izninizle :) nelere bakarak RAM almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakartınızda takılı olan RAM'in CPUID SPD bilgilerine bakılarak cas latency gecikme parametresine uygun bir şekilde aynı şartları sağlayan ikinci bir bellek takviyesi sorununuzun büyük bir kısmını halledecektir.
i7-6700'ün RX 570'e darboğaz yapması imkansız, hatta BF5'te RTX 2060'a kadar rahatlıkla besleme yapabilecek potansiyelde bir CPU'dur kendisi. En azından kendi sistemimden örnek verecek olursam; RX 580 dengi 1060 6G + i5 7500 ikilisiyle BF5'i 1080P Ultra ayarlarda ortalama 65-70 FPS, orta-düşük karışık 85-100 FPS ile darboğazsız Full verimlilikte BF5 çalıştırabiliyorum. Oyunun grafik ayarlarında DX11 ve future frame rendering modunu aktif hale getirip bir daha deneyebilir misiniz? Eğer ki değerler yine düşük çıkarsa sisteme güncel sürücülerle temiz bir kurulum yaparak test yapmanızı öneririm, sorun olmaması gerekiyor normalde.

Ek olarak; UI Upscaling'i Auto'ya alıp GPU Memory restriction ayarını kapattıktan sonra grafikleri elle High'a çeker misiniz? Alternatif olarak bir de böyle deneyin.

İlk resimdeki FPS DX11 ve future frame ile hala aynı FPS. Ek olarak dediğinizi deneyemiyorum çünkü ayarları High aldığım zaman ekran siyah oluyor.

İlk resimdeki FPS DX11 ve future frame ile hala aynı FPS. Ek olarak dediğinizi deneyemiyorum çünkü ayarları High aldığım zaman ekran siyah oluyor.

Yeniden temiz kurulum nasıl yapabilirim?

Hocam CPU clock u aktif edip tekrar oyun esnasında bir caps alabilir misiniz tam dediğim yerin fotosunu atıyorum.
Eki Görüntüle 644571

Becerebildim mi bu sefer :) ?

Gayet normal çatışmada daha düşük FPS almanız normal zaten BF5 ağır bir oyun bir de RX 570'den de fazla bir şey beklememek lazım artık 1 2 yıla unutulur.

Peki çözünürlük düşürünce FPS artması gerekmez mi? Ayrıtten normal düz koşarken bile 60'ı zor görüyor bazen bence burada bir problem var.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    972,8 KB · Görüntüleme: 75
  • 2.png
    2.png
    894,3 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Becerebildim mi bu sefer :) ?

Evet hocam ama şu an frekansta ve beslemede bir sıkıntı gözükmüyor ama %98 GPU kullanımı normal ancak işlemcideki 78 derece sıcaklık bence çok fazla i7 6700 için ayrıca RAM kullanımızda sınırda muhtemel daha olmadığı için cihazı tutuyor BF5 gibi bir oyun için bence bir adet RAM takviyesi yapmanızı öneririm. GPU RAM clockta 1000MHz düşmüş bence sıfırdan bir DDU ile silip yükleseniz bir Driver'ları. Çünkü baktım videoda da görünüyor sizin 55-65 arası bir FPS almanız gerekiyor. Driver indirirken wqhl uzantılı olanı indirin Windows onaylanmış olanı yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Evet hocam ama şu an frekansta ve beslemede bir sıkıntı gözükmüyor ama %98 GPU kullanımı normal ancak işlemcideki 78 derece sıcaklık bence çok fazla i7 6700 için ayrıca RAM kullanımızda sınırda muhtemel daha olmadığı için cihazı tutuyor BF5 gibi bir oyun için bence bir adet RAM takviyesi yapmanızı öneririm. GPU RAM clockta 1000MHz düşmüş bence sıfırdan bir DDU ile silip yükleseniz bir Driver'ları. Çünkü baktım videoda da görünüyor sizin 55-65 arası bir FPS almanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kusura bakmayın ama programda nereye bakmam gerektiğini bulamadım :( screen shot alıp gösterebilir misiniz rica etsem?

Kusura bakmayın ama programda nereye bakmam gerektiğini bulamadım :( screen shot alıp gösterebilir misiniz rica etsem?

Hocam AMD Adrenalin'den performans-ayarlanıyordan bakın bir şu an NVIDIA ekran kartı olanevdeyim çünkü screeanshot alamıyorum maalesef :(

1597963882043.png

MSI Afterburner bahsediyorsanız şu 2 değerden bahsediyorum.

Önceki mesajımda eklemeyi unutmuşum, BF 1 & 5'te bileşenlerin tam anlamıyla verimli güç sunabilmesi için dual channel destekli en azından 12 hatta önerilen miktar olan 16 GB RAM kullanmakta fayda var, sizdeki sorunun en büyük kaynağı da şimdilik bu gözüküyor, en azından basit bir örnek olarak aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz:

Hocam AMD Adrenalin'den performans-ayarlanıyordan bakın bir şu an NVIDIA ekran kartı olanevdeyim çünkü screeanshot alamıyorum maalesef :(

Eki Görüntüle 644595

MSI Afterburner bahsediyorsanız şu 2 değerden bahsediyorum.

Doğru mu attım?

Önceki mesajımda eklemeyi unutmuşum, BF 1 & 5'te bileşenlerin tam anlamıyla verimli güç sunabilmesi için Dual Channel destekli en azından 12 hatta önerilen miktar olan 16 GB RAM kullanmakta fayda var, sizdeki sorunun en büyük kaynağı da şimdilik bu gözüküyor, en azından basit bir örnek olarak aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz:

Evet bu video da gerçekten 8 GB RAM yetmiyor diyor resmen galiba sıkıntı bu çünkü sistemi çok kuvvetli gözüküyor. Video için çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    59,6 KB · Görüntüleme: 52
Doğru mu attım?

Evet hocam otomatikte duruyor sıkıntı yok sizin sıkıntınız RAM'den kaynaklı %90 ihtimal. Oyun kendi bende direk 9gblara vuruyor bir de sistem girince işe RAM darboğazı yiyorsunuz genelde bir sıkıntı yok ama size şahsi tavsiyem direk kule soğutucuda almanız.

Doğru mu attım?

Evet bu video da gerçekten 8 GB RAM yetmiyor diyor resmen galiba sıkıntı bu çünkü sistemi çok kuvvetli gözüküyor. Video için çok teşekkür ederim.

Ayrıtten sizi bulmuşken sorayım izninizle :) nelere bakarak RAM almalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Evet hocam otomatikte duruyor sıkıntı yok sizin sıkıntınız RAM'den kaynaklı %90 ihtimal. Oyun kendi bende direk 9gblara vuruyor bir de sistem girince işe RAM darboğazı yiyorsunuz genelde bir sıkıntı yok ama size şahsi tavsiyem direk kule soğutucuda almanız.

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Eğer bütçem el verirse almaya çalışacağım.

Ayrıtten sizi bulmuşken sorayım izninizle :) nelere bakarak RAM almalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakartınızda takılı olan RAM'in CPUID SPD bilgilerine bakılarak cas latency gecikme parametresine uygun bir şekilde aynı şartları sağlayan ikinci bir bellek takviyesi sorununuzun büyük bir kısmını halledecektir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı