RX 570 Bu zamanlarda alınmalı mı?

Yeni jenerasyon konsolların gelişi ile birlikte oyunların sistem gereksinimleri epey bir yükselecek. Rx570 halihazırda Full hd oyunculuk için iyi bir grafik kartı olsa da minimum sistem gereksinimlerini zor karşılayabilir yeni nesil oyunlarda.
Yeni Navi ekran kartları da geliyor aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz.
Acelem yok ama açıkçası doların yükseleceğini düşündüğüm için yeni çıkan kartlarda pahalı bir fiyata çıkarlar diye düşünüyorum.

Baya vasat bir psu 250 w kendisi.Psu değişikliği yapıcam aklımda silverstone 80+ 500w var yeterli olurmu sizce ? Sistem şu şekilde şuan :
İşlemci : Pentium G4600
Ram : Tean 8 GB DDR 4 2133 MHz
Anakart : Asrock H110M-DGS
Ekran Kartı : RX 570 ITX (Palit GT 1030 kullanıyorum şuanda onu 2.elde satıcam )
Kasa : TX K3 (kasayıda değiştirmeyi düşünüyorum )
Bütçeniz kritik ise Aerocool VX500 Plus PSU alabilirsiniz. 200 TL veya zorlarsanız daha altına alınabilecek %79 verimlilikte çalışan bir PSU. Kasa olarak ise önü temperli cam degilde, mesh yapıda olan hava akışı iyi bir model alabilirsiniz. 250W PSU'yu sakın denemek için bile RX 570 takılıyken çalıştırmayın. Sonuçları üzücü olabilir.
Acelem yok ama açıkçası doların yükseleceğini düşündüğüm için yeni çıkan kartlarda pahalı bir fiyata çıkarlar diye düşünüyorum.
Hazır indirimdeyken almanı tavsiye ederim. Ben aldığımda fiyatı 979 TL falandı. Yer yer 750 TL gibi fiyatlara indiğini de gördüm. Şuan fiyatı gayet iyi. Ben beklemenizi tavsiye etmem. Ertesi sabah heves edip tamam alıyorum dediğiniz zaman 200 TL fazla vermek zorunda kalmayın.

Son düzenleme:
Bütçeniz kritik ise Aerocool VX500 Plus PSU alabilirsiniz. 200 TL veya zorlarsanız daha altına alınabilecek %79 verimlilikte çalışan bir PSU. Kasa olarak ise önü temperli cam degilde, mesh yapıda olan hava akışı iyi bir model alabilirsiniz. 250W PSU'yu sakın denemek için bile RX 570 takılıyken çalıştırmayın. Sonuçları üzücü olabilir.

Hazır indirimdeyken almanı tavsiye ederim. Ben aldığımda fiyatı 979 TL falandı. Yer yer 750 TL gibi fiyatlara indiğini de gördüm. Şuan fiyatı gayet iyi. Ben beklemeneniz tavsiye etmem. Ertesi sabah heves edip tamam alıyorum dediğiniz zaman 200 TL fazla vermek zorunda kalmayın.
Kasa konusunda yenisini mi alsam yoksa modifiye mi yapsam kararsızım. Aerocool VX500 Plus hakkında iyi yorumlar var ama Silverstone 80+ olduğu için aklıma daha fazla yattı. TX K3 USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası (TXCHK3S) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri kasa bu sizce modifiye mi yapayım yoksa yeni bir kasa mı alayım ? Yeni kasa al derseniz 300 lira'ya kadar hava akışı iyi ve yanı cam olan bir kasa önerebilirmisiniz ?

Kasa konusunda yenisini mi alsam yoksa modifiye mi yapsam kararsızım. Aerocool VX500 Plus hakkında iyi yorumlar var ama Silverstone 80+ olduğu için aklıma daha fazla yattı. TX K3 USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası (TXCHK3S) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri kasa bu sizce modifiye mi yapayım yoksa yeni bir kasa mı alayım ? Yeni kasa al derseniz 300 lira'ya kadar hava akışı iyi ve yanı cam olan bir kasa önerebilirmisiniz ?
Kasa olarak Dark N5 olabilir. 266 TL gibi bir fiyatı hak ediyor ve mesh yapıda olduğu için, hava akışı gerçekten iyi bir kasa. Piyasaya baktığımda alternatifleri 300 TL'nin üstünde kalıyor. Benim önerim bu yönde başka tavsiyeleri de dikkate almanı tavsiye ederim.

Tabi bu faktörde söz konusu ama alacağınız ekran kartını uzun vadede kullanmayı düşünüyorsanız ve geleceğe dönük olsun diyorsanız yeni nesil Navi GPU'ları beklemek daha mantıklı geliyor şahsen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı