RX 570 CrossFire için 600w PSU yeterli mi?

Sapphire RX580 Pulse 8GB kullanıyorum RX 570 değil. Çalıştı ama oyunları 1080P alınca yani çözünürlüğü yükseltince Pc restart atıyordu. Aynı oyunları düşük çözünürlükte oynuyordum sorunsuz. Hatta birkaç kişi sorun powerdan değil dedi ama Corsair CX 750 aldım. 3 haftadır sorunsuz kullanıyorum. 3 Fanlı su soğutmada var sistemde ama 3 adet harddisk var. Buda başka bir sitede sistemimi girerek aldığım sonuç : 570W Tek ekran kartı ile 600W öneriliyor benim sisteme. CF yapıalcaksa daha yüksek almak şart.

Eğer merak eden varsa link -

O zaman herkes 450W alsın bütün gaming pc ler boyle bir mantık olabilir mi ? Tabikide her marka birbirinin aynısı değil ben Thermaltake 600W aldım yetmedi. Arkadaşımda 500W getirdi başka markasını bilmediğim onla bilgisayar açılmadı bile. RX 580 in internette tam yükde 225W çekdiği heryerde yazıyor. Benim makinem 600W da açıldı ama oyunları 1080P çözünürlüğe alınca pc restart atıyordu. İsteyenle istediği testi yapabiliriz makinemde. Abartı falan değil olan birşeyi anlattım. İsteyen istediğini alsın.
Sizin durumda psu arızalıdır yada tek kanal çıkış gücü yetmiyor olabilir. 600 w ile 3-4 ekran kartı çalıştırabiliyordum. Ayrıca 600w thermaltake modüler olmayan modeli ile rx 580 nitro 8gb crossfire yapmışlığım var. Sorun yaşamadım. İşlemci 8600k dı.
Crossfire önermem, origin oyunlarının haricinde destekleyen yok gibi birşey. Destekleyendede 70 fps yerine 80 90 fps vermişti. Tam olarak a way out güzel fark elde etmiştim 70 yerine 140 olmuştu.

Zaten ben CrossFire yapcama RTX 2070 alır geçerim upgrade yapcak olsam ama RX 580 den memnunum Ryzen 5 2600 4.0 Ghz OC layıp ram'leri 3000 Mhz çektimmi. 144 fps leri rahat görüyorum ultrada olmazsa high da.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı