RX 570 undervolt rehberi

Öncelikle konuya yorum yapan ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.
RX 570 Pulse kullanıyorum. Oyunlarda kısa süre sonra sıcaklık değeri 85° oluyordu. Core Voltaj değerini -100 yaptıktan sonra sıcaklık 7° düştü.
Otomatik fan kontrol ayarını açtıktan sonra ise sıcaklık 7° daha düştü. Önceden yük halinde fanlar %20 hızla çalışıyordu. Şimdi %40 hızla çalışıyor. Rahatsız edici bir ses söz konusu değil.
Kartı almadan önce bu sorunları biliyordum. Rakipleri ile arasında olan performans farkı yüzünden aldım. İki ince ayar yapmak benim için sorun değil.

Afterburner ayarları:
Adsız.png

Fan Ayarları:
Adsız1.png

Oyun içi Değerler:
Adsız3-min.png

Herkese iyi forumlar konu tam olarak undervolt ile ilgili olmayabilir ama sebebi undervolt olabilir.Ekran kartım sapphire rx 570 4gb pulse modeli.Oyunlarda olmuyor ama youtubeda yada başka sitelerde video izlerken görüntüde anlık bozulmalar oluyor.Bu problemi benden başka yaşayan varmı?

Güzel rehber eline sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın 30sayfaya yakın bir forum olmuş. 5-6 sayfa anca okuyabildim. RX570 4GB NİTRO+ kullanıyorum. Fabrika OC'li 1340MHZ de Core çalışıyor. Memory ise 1750. UV değerlerini nasıl yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Hocam kusura bakmayın 30sayfaya yakın bir forum olmuş. 5-6 sayfa anca okuyabildim. RX570 4GB NİTRO+ kullanıyorum. Fabrika OC'li 1340MHZ de Core çalışıyor. Memory ise 1750. UV değerlerini nasıl yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
Up

Up
Wattman üzerinden Nitro+ için ayar bulamadım.

Son düzenleme:
Elimde 400 Wat'lık bi PSU var ve işlemcim Ryzen 3 1200 işlemci bir de MSİ Armor Rx570 var ben bu ekran kartını undervolt yaparak yeni bir PSU alana kadar kullanabilir miyim ? ve benim PSU da sadece 6 pin güç çıkışı var bu da sıkıntı yaratır mı ?

Elimde 400 Wat'lık bi PSU var ve işlemcim Ryzen 3 1200 işlemci bir de MSİ Armor Rx570 var ben bu ekran kartını undervolt yaparak yeni bir PSU alana kadar kullanabilir miyim ? ve benim PSU da sadece 6 pin güç çıkışı var bu da sıkıntı yaratır mı ?
UV yapmak yerine direk güç limitini düşürün PSU alana kadar. UV yaparsanız yine gerektiği durumlarda FPS kaybı yaşatmamak için fazla güç çekecek, güç limitini kısarsanız belirlediğiniz limitin üstüne asla çıkmaz.

Konudan bağımsız olarak bir şey soracağım.RX 570 Nitro+ modelini kullanıyorum.Sadece 8 pinlik giriş takarak kullanabilir miyim ? PSU dan 2 tane 8 lik pin çıkışı var ama taktığım zaman kablo kalın olduğu için kasanın kapağını kapatamıyorum.Sadece 8 lik pin girişini takarak kullanmamda bir sıkıntı olur mu ?

1909 ile birlikte undervolt potanisyeli değişmiş AMD ya varsayılan olarak voltajları kısmış ya da bir şeyler olmuş. -125 yaptığımda voltaj neredeyse 0.800'lere kadar geriledi Witcher'de Wattman yedim voltajı yükselttim bir sorun yok gibi. BF1 de yerlerde görüntü bozulması olmuştu. 570 ve 580 sahipleri kesinlikle 19.10.1 kurmasın Windows çökebilir.

@Marla Singer 8 pin yeterli.

1909 ile birlikte undervolt potanisyeli değişmiş AMD ya varsayılan olarak voltajları kısmış ya da bir şeyler olmuş. -125 yaptığımda voltaj neredeyse 0.800'lere kadar geriledi Witcher'de Wattman yedim voltajı yükselttim bir sorun yok gibi. BF1 de yerlerde görüntü bozulması olmuştu. 570 ve 580 sahipleri kesinlikle 19.10.1 kurmasın Windows çökebilir.

@Marla Singer 8 pin yeterli.
Windows sürümünden ziyade yeni sürücüler ile alakalı bir şey olmasın? Phase 7 değeri kaç mV? Normalde 1150 olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı