RX 570 undervolt rehberi

1909 ile birlikte undervolt potanisyeli değişmiş AMD ya varsayılan olarak voltajları kısmış ya da bir şeyler olmuş. -125 yaptığımda voltaj neredeyse 0.800'lere kadar geriledi Witcher'de Wattman yedim voltajı yükselttim bir sorun yok gibi. BF1 de yerlerde görüntü bozulması olmuştu. 570 ve 580 sahipleri kesinlikle 19.10.1 kurmasın Windows çökebilir.

@Marla Singer 8 pin yeterli.
Hocam ben sistemi topladığımda kurulum hakkında bilgim yoktu. Bilgisayarcı arkadaş 8+6 olarak takmıştı. OC yapmıyorum. 6 pini direkt çıkarsam bi sıkıntı olur mu?

Windows sürümünden ziyade yeni sürücüler ile alakalı bir şey olmasın? Phase 7 değeri kaç mV? Normalde 1150 olması lazım.

Wattman kullanmıyorum ben oyunlarda voltaj zar zor 1.000 oldu. Zaten güç tüketimini aşırı düşüktü vardı bir şeyler en sonunda BF1 de yarım saat sonra yerlerde renklenme olmaya başladı. Voltajı yükseltince sorun kalmadı gibi. 19.10.1 sistemi çökerttiği için tekrar 19.9.2 kurdum.
Hocam ben sistemi topladığımda kurulum hakkında bilgim yoktu. Bilgisayarcı arkadaş 8+6 olarak takmıştı. OC yapmıyorum. 6 pini direkt çıkarsam bir sıkıntı olur mu?

Olmaz.

Hiçbir frekansı ellemeden voltajı değiştirmeden Radeon Overlay veya Settings üzerinden Wattman Sıcaklık ayarından güç sınırı ayarını kendi oynadığınız oyunda aldığınız performansa göre deneme yanılma yöntemi ile -(eksi) 5/10/15/20 yaparak gereksiz güç tüketimini engelleyebilir ve bu sayede gereksiz sıcaklık yükselmelerinin önüne geçebilirsiniz. (GPU ve Video Bellek frekansları sabit kalıyor)
BF1 için ben -(eksi) %25 yaptım ve kart şuan 120W güç tüketimini geçemiyor, BF1 Low 1080P'de fanlarım bazen dönüyor bazen dönmüyor. (49-54 derece arası gidip geliyor). Oyun akıcılığımda ya da oyunda hiçbir sorun yok ve 72Hz freesync monitörüm ile sorunsuz kullanmaktayım. Kart: Nitro+

Power limit düşürürseniz kart güç kaybetmeye başlar, özellikle 120W aşağısına çekerseniz güç kaybını hissedersiniz. Bu videoda güç limiti düşürülüp GTX 1650 seviyesinde güç çekmesi sağlanıyor ama FPS kaybı çok oluyor. Voltaj ile oynayıp undervolt yaparsanız belki Power limiti düşürdüğünüz zamanki kadar sıcaklık düşürmez ama FPS kaybı yaşamazsınız.

Herhangi bir oyunu yada proğramı çalıştırdığınız zaman msi afterburner kapanıp fanlar hiç dönmemeye başladığı oluyormu?Bende yakın zamanda arma 3 ü güncelledikten sonra olmaya başladı ve fps düşünce farkettim.

Sıcaklık 1 derece anca oynadı ama benim derdim sıcaklık değil kartın daha geç hurdaya çıkması ve biraz daha az yakması. 1270 civarları biraz fazla düşük değil mi? 2-3 FPS oynar aşağı yukarı bence.
Cihazları hurdaya çıkaran baş faktör sizin dert etmediğiniz ısı ve sıcaklıktır zaten. Ama kartınızın sıcaklığı çok normal zaten. Undervoltun amacı bana göre ısıyı, ısınmayı azaltmak.

-125, en fazla 1.050 yapıyor bu da, ortalama 1.000.
Siz birde 8+6 pin kullanıyorsunuz sanırım. Benim tek 8 pin takılı -50 denedim 100 w civarı tdp ile çalıştı AC Odyssey'de. Birde bu ayarların aktif olabilmesi için her zaman afterburner açık mı olmalı? Fan ayarları için her zaman açık olmalı onu biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı